Lambali amfinin clean kanalina dist. ile girmek

Arkadaslar mesela bir lambali amfimiz var fakat dist. kanali istedigimiz karakterde degil. biz bu amfinin clean kanalina distortion pedali ile girsek nasil bir sonuc aliriz ? Lambanin kirilma tonunu alabilirmiyiz ? Pedal ise siradan transistorlu bir pedal. metal muff, big muff veya boss ds1..... gibi
 
Pedalına göre değişir. Pedal-amfi arası uyum önemli. Çok güzel sonuçlar da alabilirsin, bir halta benzemeyebilir de. Mesela Fulltone OCD'yi Marhsall 2266'nın clean kanalına girince gerçekten çok beğendiğim bir ton çıkıyor, ama aynı amfiye Metal Muff girince açıkçası hiç bir halta benzemedi.

Gibi gibi... Deneyin, kendiniz işitin. Hoşunuza giderse ne ala...
 
Bu konuda bir kaç pedalda ciddi volume artışı yaşamıştım. Clean kanala bağladığım drive pedalını açınca volume inanılmaz yükseliyordu. Pedal üzerinden kısınca da ton kayboluyordu. Denemek lazım.
 
Daha önce de yazmıştım, dediğiniz olayı yapıyorum, Blackstar HT5'in kendi drive kanalını ritm, clean kanalını ds-1 ve ts7 tubescreamer ile beraber lead kanalı gibi kullanıyorum. Yukarıda tugberkozdemir'in dediği gibi pedal amfi uyumu önemli. Hatta gaini yeteri kadar açarsam ds1 ile kendi başına bile clean kanaldan gayet sağlam drive tonu alıyorum, tabii hafif v şeklinde ayarlı eq pedalı da kullanıyorum.
 
Blackstar HT5 kullanıyorum. Clean kanal üzerine hughes & kettner warp factor dist pedal giriyorum ve sonuç mükemmel. Blackstar'ın kendi drive tonu tam istediğimi vermedi açıkçası. Ben her zaman amfi tonundan yanayım. Ama olmuyorsa oldurmak gerekiyor :)
 
Geri
Üst