lambalı amfi v.s transistörlü amfi

60watt behriner blue devil kullanıyordum lambalı tonunu taklit eden bir amfiydi ses hep kısıktı çok açamıyordum...ve ton hep beni tatmin etmişti..

100watt legacy combo aldım ve yine kısık seste çalıyorum ama aradaki fark dağlar kadar..

ton nasıl sıcak olur diye düşünürdüm lambalı alınca anladım gerçektende sanki gitarın sesi sıcak cayır cayır geliyor...

ve gelişen teknolojiyle lambalı amfi teknolojiside değişti artık bir çok lambalı amfiden kısık volumlardada verim alınabiliyor yüksek volumlardaki gibi olmasada...
 
slm

bu zamana kadar bi çok analog pedal ve anfi denedim ama lambalılar çok ayrı bişey arkadaşında dediği gibi anlatılmaz yaşanır kendi yaptığım lambalı anfimi her çaldığımda daha güzel geliyor sesi..
 
slm

Peccatus demiş ki:
peki bu lambalı amfilerin lambalarının ömürleri ortalama ne kadar zamanda doluyor ? Örneğin bi peavey classic 30 ?

bir lambanın ömrü 5000 saatir. emg aktif manyetiklerin pillerinin 3000 saat gittini düşünürsek ve bununda yıla vurursak 2 sene enazından.lambalıda 4 5 sene gider ...
 
tabi ne zaman dediğimizde bence ömrünü doldurmasından çok ne zamandan sonra eski verimliliğinde çalışmamasını düşünmeliyiz..4-5 sene boyunca idare etmiş lambanın performansından şüpheliyim gerçi presence bu işi bilen adam o böyle dedikten sonra bizim bişey dememiz yanlış olur:D
 
slm

eyv her diyene tabiki inanmayacak sorgulayacaksınızki en doğru bilgiye ulaşabilesiniz. şimdi senin dediğin olayıda hesaba katarak söyledim şöyleki; şimdi 3000 Saatlik emg pilli ölçüyorsun avometreyle 1.5 sene sonra pil 9V tan 8.5V 8.2 V düşüyor ki ben hergün mutlaka 2 3 saat çalan adamım.. verimsizleşmesi için en azından %75 oranında bi voltaj düşmesi lazımki gainin ve çıkışın düşsün manyetiklerin.. yani sen 3000 saatin 2500 2000 saatini kullanabiliyorsun sağlıklı olarak hal böyle olunca bunu lambalılara uyarlarsak 5000 saatin 3500 4000 saatinde ancak sağlıklı kullanabilirsin... buda 4000 saat için; günde 10 saat çalsan 400 gün eder yani 1 yıl günde 5 saat çalsan 800gün 2 yıl filan günde 2.5 saat çalsan 4 yıl filan ediyor....
 
Re: slm

presence demiş ki:
bu zamana kadar bi çok analog pedal ve anfi denedim ama lambalılar çok ayrı bişey arkadaşında dediği gibi anlatılmaz yaşanır kendi yaptığım lambalı anfimi her çaldığımda daha güzel geliyor sesi..
videoları gördük google da gerçekten maşallahı var :)
 
anlatılmaz yaşanır lafı fazlaca abartılı. şimdi konuya pek giremeyeceğim ama çok çeşit anfi kullandım neticede hepsinin çok kötüsüde var iyiside. kaldıki bana oyle geliyorki bundan sonra deneysel sesler ve kendi özgün sesini arayan adamların biraz daha kayacağı yer yüksek vatlı transistör diyarları gibi.
 
sürekli transistörlüler tavsiye ediliyor sesini açamayacaklar için...ancak bide şu var kısık seste lambalılar transistörlülerden çok mu kötü , kötü mü?nedir bunu olayı yani?
bi tabe jcm 900 alıp eve koysam 2.volume da hiç mi güzel ses çıkmaz.Mt2 bağlasam da mı kar etmez, drive alamaz mıyım?
Ben jcm900 alamayı düşünüyorum 2-3hft içinde metal çalıyorum evde kullanicam ama sanırım alamadan aklımı yitirecem...
 
tona çok şey katsa da ben ev yaşamı olan ortalama bir amatör gitarist için lambalı amfi almanın çok mantıklı olmayacağını düşünüyorum. küçük bir stüdyon olacak, sesi de açacaksın her şeyi yapacaksın, ancak o durumda lambanın tadı ortaya çıkar. evde çalıp arada da konsere çıkan bir adamsan lambalı amfiyi zaten taşımak da dert. o anlamda yer ve taşıma konusunda iyi fırsatları olmayanlar için güzel bir seçim olduğunu düşünmüyorum, ayrıca çok iyi transistörlü amfiler de var ki tuşeyi yansıtıp o sıcak tınıyı versin. (bkz benim torque amfim :p )
 
arkadaşlar kıvılcımdan istemesemde alısveriş yapmayı planlıyorum.fender lambalı amfilere kafayı takmıs bulunmaktayım.gönül isterki twin reverb alabileyim ama burada 2 katı fiyattan sattıkları için alamıyorum.hot rod deluxe a sulanmaya basladım.

hot rod deluxe kullanan arkadşlar varmı aramızda.

ayrıca kıvılcım peşin alımda ne kadar indirim yapıyor.bir kaç mail attım peşinde 5 kurus inmöiyor gibi bir tavır var ama parayı görünce inerler sanırım.gerçi ben izmirde olduğum için parayı gösteremem :) anca telefondan ses cıkartırım parayla :p

neyse.bu konhuda bilgili arkadaşlar sorularıma cevap verirse sevinirim
 
Slm arkadaşlar bende JCM900 Head kullanıyorum. Bir kullanıcı olarak bende görüşlerimi belirteyim. Bir kere lambalı amfi kısık seslerde kötü ses verir fikrini anlamış değilim. Ama şu varki çalmadan bayaı bir süre önce amfiyi açıp lambaları ısıtırsanız asıl istediğiniz tonu alabiliyosunuz. Yoksa ben çou zaman 1. seviyeye bile getirmeden çalıyorum, sonuçta 4x12 kullanıyorum :) Yani asıl önemli olan lambaların ısınması.
 
Arkadaşlar uygun fiyat 2. el bir 4*12 kabin alamadığım için bir süredir Marshall TSL 100 JCM 2000 kafa amfim boşta durmakta idi. Piyasaya baktığımda bu Hindistan malı olan MG serisi 4*12 kabinler uygun fiyatda gözükmekte. Bu tarz lambalı bir kafa ile bu kabini kullanan arkadaşlar varmıdır. Var ise görüşlerini paylaşabilirmi.
 
Bende önce kafayı alıp sonra kabin almıştım. Bence biraz sabredip 1960 al derim. Celestion speaker var üzerinde. MGler ise Kore yapımı bu gibi aletlerde empedans çok önemli. MGlerin kabinini çok iyi bilmiyorum ama empedanslarının uymasına dikkat et. Ama tabiki TSL100e o kadar para vermişsin ve bunun karşılığı olan performansı tam olarak almak istiyosan 1960 derim :) Altta verdiğim line bak ama sadece 1 tane 1960B kaldı elinde diye biliyorum.

http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=3011099
 
Amlodipin demiş ki:

ben de şahsen mg kabin almanın amfinin tam performans vermesini engelleyeceğini düşünüyorum. hani ferrari alıp lpg taktırmak gibi bir şey gibi geldi :).
1960 lardan birini alabilirsin.
bir ricam var. 1960 a ile 1960 b nin şekli dışında bir farkı var mı, ya da şekil farkı seste fark yaratıyor mu?
 
Geri
Üst