Ufuk Önen'in "Ses Kayıt ve Müzik Teknolojileri" kitabından alıntıdır;
"Tüplü amplifikatörler, kullanılan malzeme ve diğer üretim maliyetlerinden dolayı pahalıdır. Tüplü amplifikatörlerin sıcak ve kendilerine özgü bir sesi vardır fakat tüplü amplifikatörler alt frekansları üretmekte pek başarılı değillerdir.Transistörlü amplifikatörler alt frekansları tüplü amplifikatörlere göre daha iyi bir şekilde üretirler"
Guthrie Govan'ın "Creative Guitar - Cutting Edge Techniques" kitabında biryerlerde de bahsettiği gibi mid tonlar genelde gitaristler için kurtarıcı oluyor, grupla beraber çalarken mid ağırlıklı ton kullanmak grup elemanlarını kapamadan öne çıkmayı kolaylaştırıyor. Hatta bazı amfilerin üzerindeki mid boost özelliği booster olarak çok işe yarıyor (Blues jr ımdaki "FAT" özelliğini de yine aynı şekilde kullanıyorum). Yine bu dayının bahsettiği üzere gitarın clean tonlarda melodik kullanımından çok daha perkusif kullanıldığı funk altyapılı bazı pop parçalarda veya James Hetfield'ınkiler gibi "chunky metal riffs" için bas ve tizzler yüksek tutulup midler kesilerek kullanılıyor. Son bilgi başlıkla biraz uzak ama laf lafı açıyor işte, ilginç geldiği için de paylaşayım dedim..