Emre Aydın

erento1903'e;

YAPTIÐINIZ MÜZİÐİ HANGİ TARZA YAKIN BULUYORSUNUZ?
Bu pop-rock albümüdür.Alternatif bir albüm olduğunu düşünüyorum.Bayağı pop örneklerinden,eller havaya şarkılardan sıkılmış herkese hitap edebilir.

"Bir pop-rock albümü bu. Türkiye’de sanat gelişmiş olsa buna pop albümü diyebilirim. Ama pop albümü dediğiniz zaman başka yerlere gidiyor. Çünkü insanların pop olarak tanıdıkları müzikler bambaşka."

Çoğu müzisyen yaptıkları müziği belli bir tarz ile adlandırmak istemiyor. Peki, sen yapmış olduğun müziği belli bir tarzla adlandırıyor musun?

Aslında bu başkasının albümü olsa, pop-rock albümü der geçerim. Ama onun şöyle bir tehlikesi var, özellikle Türkiye' de, dinleyici de çok fazla bilinçli ve önyargısız değil. O anlamda pop-rock dediğim zaman, pop kelimesi kullanıldığında başka tehlikeli isimlerle beraber başka yönlere çekilebiliyor. Bu yüzden o tanımlamayı da kullanmak istemiyorum. Akustik-rock ya da soft-rock albümü denebilir sanırım.

emreaydın röportajlarından alıntılar...;)
 
misspain demiş ki:
madxcan_die insan azıcık utanır,sıkılır.emreaydin baslıgına girip "bu grubun bütün albümlerini dinledim" le baslayan bi post yazan biri "hatalı solloma yapmışım" esprisini yapamamalı.Azıcık mahcup olmalı insan bazen,olabilmeli :D


Şu aldatma hikayesiyle ilgili de farklı düşünüyorum."aldattım" diyebilerek samimi oluyo bu adam aslında."hayır aldatmadım ama aldatıldım" deseydi eger evet belki cogunluk yadırgamayacaktı ama "hadi canım ordan" diye düsünürdüm ben.en azından ben.

albüm yapmadan önce de "ben kimseyi aldatmadım ve buna istinaden bir albüm cıkarıyorum izninizle" yazılı bir kağıt da imzalamadı emreaydin.Promosyon döneminde de "iyi aksamlar sayın seyirciler ben emreaydın ve kimseyi aldatmadım" şeklinde bir girişine şahit olmadım.Olan varsa bilemem.

duruşuna ters düştü eleştirisine asla katılmıyorum.samimiyettir bu,böyle bir şeyi söyleyebilmek samimiyettir.

aldatmış biri de karşısındakine -kim dokunduysa sana ona git- diyebilir içtenlikle.kesinlikle diyebilir,kendimden biliyorum :)
hülya avşarın yayın organına da ne kadar güvenilir onu da ayrı konusmak lazım bu arada.
ne utanıcam be... asıl siz utanıp sıkılın tamam anladık kimileri bu grubun sıkıcı oldugunu baydıgını düşünür kimileri ise harkulade iyi saglam grup oldugunu düşünür klibi hangi parçanın yayınlanması gerektigini konuşur burası tartışılır ama adam istedigiyle çıkar istedigini aldatır veya aldatılır sizene yahu adamın özel hayatı, siz paparazzimisiniz
 
OLAY EMREAYDININ ALDATMIŞ/ALDATMAMIŞ YADA KİMİ ALDATMIŞ/ALDATMAMIŞ MESELESİ DEÐİLDİR. OLAY EMRENİN DURUŞUNA BUNU YAKIŞTIRIP YAKIŞTIRAMAMA MESELESİYDİ Kİ BU KONU KAPANDI ÇÜNKÜ HÜLYA HANIMIN DERGİSİNİN BU KONUYU BİR TARAFINDAN SIKTIÐI ORTAYA ÇIKTI. AYRICA KİMSE BENİM HAYRANLIK ANLAYIŞIMI TARTIŞAMAZ BURADA. BİR İNSANIN ÖZEL HAYATIYLA İLGİLENMEK İÇİN PAPARAZZİ OLMAYA LÜZUM YOK. EMRE'NİN DURUŞUNA YAKIŞMAYAN BİR ŞEY GÖRÜRSEK ELEŞTİRİRİZ TABİİ BURADA. BU KİMSEYİ, SİZE NE SİZ PAPARAZZİ MİSİNİZ DİYE AYAR VERECEK ŞEKİLDE İLGİLENDİRMEZ.

buna cevabı ben yazıyorum çünkü bu sorunun muhatabı olarak kendimi alıyorum, misspain sadece benim eleştirime cevaben yazmıştır o yazıyı. yoksa kimse burada emre nerde kiminle yakalandı, flaş flaş flaş haberleri yazmıyor. sanki 86 sayfa adamın özel hayatı konuşuldu da burada, ayar veriyor aklınca birileri size ne özel hayatı diye.
 
Ya hala grup diyo... Ne komik adamsın sen yaa :LOL:
Bir kere dinlediğin şeyin ayrıdına varsana sen...
Müzik konusunda yapmış olduğun eleştiriye "utan, sıkıl..." demişler, sen de bizim magazinel boyuttaki eleştirilerimize. Onlar magazinel boyutta bile değillerdi üstelik. Hayır, madem eleştiri yapacaksın, oku biraz oku... Bak duruşuna yakıştıramama var orada. Bak söylenmiş bir yalan falan var.
Üstelik hala inatla Emre Aydın kişisine grup demektesin, kişisi diyorum ki kişi olması kendisinin tek bir insan olduğu anlamına gelir. Özlem Tekin gibi, Hayko Cepkin gibi... Emre Aydın uzaktan bakınca isim ve soyisim gibi değil de bir grup adı gibi mi duruyor acaba... Çok şaşırıyorum ben :?
 
azıcık biraz makul ve mantıksal düşünecek olursan bir vokal solist şarkıcı herneyse işde.. sürekli aynı müzisyenlerle birşey çalıyor söylüyor konser veriyorsa ve bundan para kazanıyorsa biz buna grup diyoruz ve sen öyleyse şaşırmaya devam et ve etmelisinde..beni ve hayatta kalmamı umamassın sen şimdi dikenli dilimin arasında kaybolup gitceksin çünkü sen insanlıgı ölüme dogru tekmeliyorsun!
 
İnsanlığı nereye tekmeliyorsam artık oralarda bi yerlerdeyim ben.. Ama sen hala komiksin arkadaşım... Grupmuş, iyiymiş, kötüymüş, rock yapıyormuş, yok alternatifmiş bunlarla kafa patlatmaya devam edin siz... Emre Aydın da grup zaten, Mor ve Ötesi falan gibi hatta... O derece grup... Sen de kendi yağında kavrulmaya devam et... İnsanlıktan nasibini almamış olan kim, biz görüp anlayabiliyoruz burda...
 
Yani akşam akşam hiç güleceğim yoktu ha..
Yani herşey bitti hakikaten, şimdi de sıra Emre Aydın grup mu değil mi'ye geldi, neyi tartışacağımızı şaşırdık artık. Yahu bir insanın sahne ekibi olur, onlarla birşeyler çalar söyler zaten, bu sahne ekibi dediğin de gömlek değiştirir gibi öyle zırt pırt değiştirilmez, değiştirilmediği zaman da kimse bir kişi olmaktan çıkıp grup olmaz, eğer olsa o zaman herkes grup olur, çünkü benim bildiğim herkesin belli bir sahne ekibi vardır.

Kim gruptur kim değildir dersi almadığımız kalmıştı bir tek..Hadi hayırlısı, bakalım önümüzdeki günler bize hangi dersleri(!)getirecek...
 
Hay ağzına sağlık mulkiyeli...
Ben enerjimi kaybettim anlatamadım artık. Zira ne anlatsam anlamaya meyilli bir insan değil karşımdaki :?
Bu söylediklerini kanun olark kabul edip öyle davranabiliriz bundan sonra ;)
 
işte yazıları tamamen okumayan,okuduğuna inadına laf çarpıtarak yorumlayan kişi modeli. Emre Aydın grup oldu hatta şimdi bir de isim takar gruba. bu başlıkta 2 farklı görüşte olanlar bile güzelce anlaşabiliyorken bkz. aldatma olayı,adam atlamış size ne özel hayatından diyor. özel hayat değil duruş meselesidir deniyor bu sefer de eski konuya dönüyor ona cevap veriyor. EVET ALDATMA OLAYI ÖZEL HAYAT DEÐİL DURUŞ MESELESİDİR. olayı da abartmayın lütfen. heeee ben abartırım diyorsanız da mantıklı şekilde abartın,sonra Emre Aydın pardon grup denen şeyi dinlemeden,anlamadan yorum yazmayın.
 
Şebnem Ferah da grup mu oluyor yani şimdi... Emre aydın ve grubu dersin ama emreaydın bir grup olmuyor... Çünkü müziği birlikte yapmıyor o dediğin kişilerle. Kendisi yapıyor, diğer kişiler sadewce yardımcı oluyor. Grup ayrı bir şeydir...

Neyse emre aydının başlığında böyle tartışmalar ona hakarettir diyelim geçelim... Onun o mizahi yanını da belli belirsiz göstererek yazdığı vurucu şarkı sözlerini güzel bir müzikle dinlettiği güzel albümünü konuşalım konuşacaksak...
 
Neyi tartışacağımızı şaşırdık çünkü biz..
Şu "Git" in klibi yayınlansa da onu konuşsak aslında...
Zira merakla beklemelerdeyim ve deli gibi istemeklerdeyim şu aralar...
Bir an önce görsek de merakımız geçse...
 
_selin demiş ki:
bence şarkıları rock şarkılarından çok kutsi şarkılarına benzio
bence bu aşağılanacak bir durum değil aksine övünülecek bir durumdur.Kutsi'nin müzikal geçmişinden bahsederdim ama gerek yok şimdilik.Kutsi başarılı bir söz yazarı,besteci,müzisyen ve Emre Aydın kadar da mütevazidir ki bu görülüyor zaten. tarz olarak bir benzerlik yok ama tema olarak Kutsiye benziyor olabilir,yani benzer konuları işlemek açısından ama her 2si de özgün müzik yapan insanlar.
 
Benim anlayamadığım birşey var. Birtakım eleştiriler var ki sadece burada dile getirilmesiyle sınırlı değil. Hemen hemen her yerde rastlıyorum. İşte Emre'nin şarkıları rock şarkısı değil, Emre rock müzik yapmıyor, iki akustik tıngırdatmayla rockçu olunmaz, elektro gitar kullanmayla rockçu olunmaz vs. vs. Şimdi rock müziğin bir felsefesi, bir duruşu, bir mantalitesi vardır muhakkak. Bunlar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi değilim ben. Sadece Emre'ye rock müzik yapmıyor, şarkıları rock şarkısına benzemiyor diyenlerin bunu neye dayanarak söylediğini merak ediyorum. Rock müzikte yalnızlık veya ayrılık teması işlenemez mi? Bir tema albümü yapıldığında bu albümün teması yalnızlık olamaz mı?(burada şunu ekleyeceğim ki ezik/sünepe gibi benzetmeler ile bu albümün temasının yalnızlık olması arasında ciddi bir paralellik vardır, yapmayın, etmeyin, tanımadığınız etmediğiniz adama ezik/sünepe demeyin bir dikkatli dinleyin önce bir röportajlarını falan okuyun yani)

Emre rock müzik yapmıyor veya şarkıları rock şarkısına benzemiyor diyenlerin bu iddialarını neye dayandırdıklarını bilmek isterim doğrusu.

Bu arada bu üçüncü kilbi ben dünya gözüyle görebilirim inşallah. Yani biraz fazla uzadı ama artık. Bir an önce yayınlasalar da bir izlesek ne güzel, konuşacak adam gibi bir konu buluruz...;)
 
Geri
Üst