schecter gitarlar hakkında

Bu durumda "ultra-süper-über-hiper butik" filan gibi kavramlar icat edilecek herhalde....
Ibanez yapıyor işte, Çiniş Ibanez-Endoz Ibanez-Premium Ibanez-Prestige Ibanez-Artist Ibanez-Konuşma lan Ibanez:p
Ayrıca anlamadığım birşey daha var, Ibanez Türkiye dist. zamanında neden rg7321fm modelini Türkiyeye getirmemiş. Motorlu araç olsa Euro standartlarına uymuyor diyecem ama .
 
Beyler bukadar derinlere inmeyin yav. Eğer yanılmıyorsm schecter'lar cort fabrikasından çıkıyor, hepsinden ziyade emsalleri ile karşılaştırdığımızda fiyatları çok çok uygun ama bu uygun fiyatın altında herhangibir bit yeniği aramaya gerek yok. Gayet iyi gitarlardır. Buarada çinde üretilenler SGR gitarlarıdır yani schecter ile kıyaslandıklarında pekte kaileye alınmayacak aletler çünki kaliteyi geçtim schecter'ın fiyatı zaten ucuz yani sgr lere bakmaya gerek bile yok.
 
Endonezya gitar ile kalte bence kolay kolay yan yana gelmyecek kavramlar. En az bir 10 sene filan:) Endonezya bir Cort Viva Gold vardı bence, eskiden çaldığım Kore malı olan versiyonu ile uzaktan yakından alakası yoktu. Tam bir kepazelikti. Ama ileride durum değişebilir...Vaktiyle Kore malına burun kıvırırdık Japon olanların yannda...Herhalde o zaman da Endonezya malı gitarların fiyatı artar!
 
blackjack.jpghellreiser c1.jpgomen 6.jpg

Beyler bu aletler schecter'lardan hepsi değil ama ençok tutulan modeller. 2012/2013 yılında üretimi varolan ve devam edenler, hem kore hem endonezya gitarları mevcut ama üst segment aletler kore.
 
Cok ciddi fark var. Agac kalitesinden isciligine ciddi olarak fark ediliyor. Korea schecter lar usa jackson ile yarisir kanaatimce. Yeni satmis oldugum blackjack atx c1 modeli emin olun sl2 lerle yarisir.
 
hellraiser hybrid c-7 hakkındaki düşünceleriniz nedir

İzmir dore'de yeni denedim. Sap profili oldukça rahattır. Tuşe açısı da (radius) hellraiser ve atx ile kıyasladığımda çok daha ergonomik. 57-7H muhtemelen bugüne kadar duyduğum en başarılı aktif manyetiklerden biri. Zaten şahsen S.Duncan Blackout'dan ziyade EMG 707 serisini seviyorum. 57-7H ile 707 farkını da sanırım midlerin gırtlağının daha az sıkılıp, genel duyumun da daha belirginleştirilmiş olması olarak özetleyebilirim. Bir eksi olarak ise 57-7H/66-7H seti coil split özelliğine sahip değil. Nadiren kullanıyorsam da istediğimde elimin altında bu nitelikte bir set olması sebebiyle mutluyum diyelim. Tabi Hybrid C-7 ve/veya KM-7 için ciddi ciddi bütçe kasmaya çalışıyorum.

66H-7 için bir yorum yapamıyorum çünkü bir arıza mevcuttu. Pil değişti, manyetik slotu kurcalandı, potlar da kontrol edildi akla gelen her yöntem denendi ama manyetikten cılız, kirli bir sesin ötesinde ton çıkmadı. Muhtemelen bir bağlantı sıkıntısı vardı ve denerken bunu göz ardı ettim şayet o anda alacak olsaydım 2 gün içerisinde bir başka mağazadan farklı bir Hybrid C-7 tedarik edilecekti.

Full gövde, sap ve headstock boyunca kullanılan carbon binding ve carbon truss-rod cover muhteşem görünüyor. quilted maple ve renk olarak trans black burst uyumu da muhteşem, finish işçiliği kusursuz. Elinizde çalmadan sadece tutarken bile istemeden seyre dalıyorsunuz. Lakin, hellraiser serisi içerisinde 7 ve 8 telli modellere inatla mor renk seçeneği eklememesi sebebiyle bu ara firmaya gıcık oluyorum, bence bu modele çok yakışırdı. Neyse.

İki olumsuz düşüncemi de söyleyebilirim; birincisi 12. perdedeki gothic cross tuşenin kalanında kullanılan offset dotlarla aşırı uyumsuz olmuş. Umarım durumu fark ederler ve sls serisindeki kuru kelle gibi bundan kurtulurlar. İkincisi de tuşenin abanoz olmasına rağmen sahip olduğu puslu ve mat renk. Belki mağazadaki muhafaza edil(emey)işidir diyordum ama nette araştırdığımda insanların koyduğu fotoğraflarda da bariz bir şekilde bu durumu fark ettim. Sadece görüntü itibariyle hoşlanmadım. Kendi ATX C-7 tuşem resmen siyah kalıyor kıyasladığımda.

Haricinde mükemmel olduğunu düşünüyorum, denediğimde de bunu sürekli hissettim. Buradan da Çankaya dore'ye teşekkür, 50 dakika boyunca gitarı köküne kadar kurcalamama izin verdiler.

Düdüt: Destan yazmak istememiştim ama sanırım gitarı gerçekten sevmişim. (harbiden sevmek) :)
 
Son düzenleme:
Beyler Banshee FR Active modeli hakkıda bilginiz var mı?
Bunun Sağ modelini alan duyan gören varmı ? :)

Bende solağı mevcut ve ciddi anlamda ibanez RG370 den sonra çağ atlattı bana.. Floyd Rose un neredeyse hiçbir şekilde akort kaçırmaması, saptaki rahatlık, manyetiklerin tepkileri (belki önceden aktif gitar kulllanmadığım için öyle geliyor da olabilir) Çalarken gitar burdayım la! diyor.
Bence bir Schecter alan, bir daha ve bir daha almak isteyecek. Les Paul gitarım var ve çok seviyorum.. Bu sebepten Solo 6 custom almamak için kendimi frenliyorum :)

Model Name
Banshee-6 FR Active

Item Number
1220
Fretboard Radius
12”-16” Compound Radius

Guitar Colors
Trans Black Burst (TBB)
Scale
25.5” (648mm)

Dexterity
Right Handed
Thickness
@ 1st Fret- .748” (19mm)/ @ 12th Fret- .787” (20mm)

Country of Origin
South Korea
Nut
Floyd Rose

Construction
Bolt-on
Nut Width
1.625” (41.3mm)

Body Material
Alder
Truss Rod
2-Way Adjustable Rod w/ 5/32” (4mm) Allen Nut

Top Material
Flamed Maple
Bridge Pickup
EMG 81

Top Contour
Flat Top
Neck Pickup
EMG 85

Binding
Natural
Controls
Volume/Tone/3-Way Switch

Neck Material
Maple/Walnut Multi-ply
Battery Compartment
9-volt Clip-in Battery Compartment

Fretboard Material
Ebony
Tuners
Grover

Inlays
MOP Offset Dots
Bridge
Floyd Rose 1000 Series

Frets
24 X-Jumbo
Knobs
Metal Knurled w/ Set Screw

Neck Shape
Ultra Thin ‘C’
Hardware Color
Black Chrome

Strings
Ernie Ball Regular Slinky #2221 (.010-.046)
 
Geri
Üst