hellraiser hybrid c-7 hakkındaki düşünceleriniz nedir
İzmir dore'de yeni denedim. Sap profili oldukça rahattır. Tuşe açısı da (radius) hellraiser ve atx ile kıyasladığımda çok daha ergonomik. 57-7H muhtemelen bugüne kadar duyduğum en başarılı aktif manyetiklerden biri. Zaten şahsen S.Duncan Blackout'dan ziyade EMG 707 serisini seviyorum. 57-7H ile 707 farkını da sanırım midlerin gırtlağının daha az sıkılıp, genel duyumun da daha belirginleştirilmiş olması olarak özetleyebilirim. Bir eksi olarak ise 57-7H/66-7H seti coil split özelliğine sahip değil. Nadiren kullanıyorsam da istediğimde elimin altında bu nitelikte bir set olması sebebiyle mutluyum diyelim. Tabi Hybrid C-7 ve/veya KM-7 için ciddi ciddi bütçe kasmaya çalışıyorum.
66H-7 için bir yorum yapamıyorum çünkü bir arıza mevcuttu. Pil değişti, manyetik slotu kurcalandı, potlar da kontrol edildi akla gelen her yöntem denendi ama manyetikten cılız, kirli bir sesin ötesinde ton çıkmadı. Muhtemelen bir bağlantı sıkıntısı vardı ve denerken bunu göz ardı ettim şayet o anda alacak olsaydım 2 gün içerisinde bir başka mağazadan farklı bir Hybrid C-7 tedarik edilecekti.
Full gövde, sap ve headstock boyunca kullanılan carbon binding ve carbon truss-rod cover muhteşem görünüyor. quilted maple ve renk olarak trans black burst uyumu da muhteşem, finish işçiliği kusursuz. Elinizde çalmadan sadece tutarken bile istemeden seyre dalıyorsunuz. Lakin, hellraiser serisi içerisinde 7 ve 8 telli modellere inatla mor renk seçeneği eklememesi sebebiyle bu ara firmaya gıcık oluyorum, bence bu modele çok yakışırdı. Neyse.
İki olumsuz düşüncemi de söyleyebilirim; birincisi 12. perdedeki gothic cross tuşenin kalanında kullanılan offset dotlarla aşırı uyumsuz olmuş. Umarım durumu fark ederler ve sls serisindeki kuru kelle gibi bundan kurtulurlar. İkincisi de tuşenin abanoz olmasına rağmen sahip olduğu puslu ve mat renk. Belki mağazadaki muhafaza edil(emey)işidir diyordum ama nette araştırdığımda insanların koyduğu fotoğraflarda da bariz bir şekilde bu durumu fark ettim. Sadece görüntü itibariyle hoşlanmadım. Kendi ATX C-7 tuşem resmen siyah kalıyor kıyasladığımda.
Haricinde mükemmel olduğunu düşünüyorum, denediğimde de bunu sürekli hissettim. Buradan da Çankaya dore'ye teşekkür, 50 dakika boyunca gitarı köküne kadar kurcalamama izin verdiler.
Düdüt: Destan yazmak istememiştim ama sanırım gitarı gerçekten sevmişim. (harbiden sevmek)
🙂