Gitarın perdelerini (fretlerini) törpületme / değiştirme

dostum gitarının fretleri çok çok feci durumda değil. orası kesin.
törpüleme işine gelincede.
törpüleme işini yapacak eleman gerçekten bu işi biliyorsa fretleri törpülesin. ama pekbişey anlamıyor ve bu işi para kaazanmak için yapıyorsa ozaman bu işi kendin yap. törpüleme işinde dikkat etmen gereken en önemli şeylerden biri sağda ve solda kalan perdeleri, varsa yarabandı ile kapat. böylece fret i törpülerken perdeye zarar vermiş olmazsın ;)
 
Dostum selamlar, fretlerinin değiştirilmeye değil tesviyeye ihtiyacı var :) ve bu işlem 100 tl ye rahatca hallolur.

Tesviye ile ilgili detaylara bakmak ve öğrenmek için www.fgitaratolyesi.blogspot.com adresinden "Tesviye" başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.


Tamir ve bakım için (isterseniz) öm üzerinden irtibata geçebilirsiniz :) .

Sevgi ve saygılarımla.
 
Teşekkürler; sanırım gittiğim yerlerden biri alabileceği en fazla parayı almaya çalıştı, diğeri de o kadar parayı bu seviye bir gitar için vermeyeceğimi düşünüp verebileceğimi almaya çalıştı :)

Daha önce gaza gelip kendim yapmayı düşünmüştüm aslında, ama gitarı iyice mahvetmekten korkuyorum. Dolayısıyla bir yere yaptırmak en mantıklı seçenek gibi görünüyor :/
 
Yanlardan da epey torpulemek gerekir ve bununla uğraşacak luthier yoktur bence. Ama sadece üstten biraz traslanip guzelce taclandirma yapılırsa bence tatmin eder sizi. Erkan Sizarlar ile görüşün.
 
gitarimin fretleri icin tesviye mi yaptirmaliyim yoksa degistirtmeli miyim yada ne kadar boyle goturur ve maliyeti ne olur bana yardimci olursaniz sevinirim
IMG_2456.jpeg
IMG_2457.jpeg
 
Geri
Üst