Beyler muhabbete hiç dalmayacaktım aslında ama tutamadım.Muhtemelen ben de tepki göreceğim gruptan ama umarım biraz yazılıp çizilenler üstünde düşünür,hiç olmazsa haklı olabilecekleri ihtimalini göz önünde bulundurursunuz.Yoksa denildiği gibi buradaki varlığınızın bir manası kalmaz.Benim de var dergilerde röportajlarım,posterlerim,sağda solda resimlerim...Sahnedeyken benim için de bağırıp çağıranlar tezahürat edenler oldu.Ben de beğenilen demolar yaptım.Büyük bir dinleyici kitlesi ifadesine katıldığımı pek söyleyemeyeceğim açıkçası;ama o sizin görüşünüzle alakalı bir şey.Büyüklük kavramı değişir,bir şey diyemeyeceğim.Ama o röportajların,posterlerin,tezahüratların vs. benim müzisyenliğimin kalitesini yansıtmakta ne kadar gerçekçi olduğu tartışılır.Açıkçası ben kendimi biliyorum,eminim birçoğu da biliyordur...Millet "Bravo,süpersiniz,dehşetsiniz!Sizin için ölüyorum bitiyorum!" dediğinde bu ben iyi müzisyenim demek olmuyor...Yani demeye çalıştığım şu ki;göstergesi iştir kişinin,lafa bakılmaz...Burada konuşulanların sizin grubunuzun imajı hakkında olumlu ya da olumsuz hiçbir etkisi olmaz,inanın.Siz,biz,bütün müzisyenler yaptıklarımız,icra ettiklerimiz,ürettiklerimizle varız;insanların söyledikleriyle değil...Ben sizi ve başlığınızı uzun zamandır takip ediyorum açıkçası.Ta Kömürlük'ten beri de tanıyorum.Bir eleştiri (olumlu ya da olumsuz) sadece eleştiren o konuda yetkinse,bilgisi birikimi varsa ve ayrıca önyargıyla yaklaşmıyorsa,karalamaya ya da yüceltmeye çalışmıyorsa değer taşır.Şimdi şu bara gelip seni dinleyen adam ne kadar müzik biliyor?Ben inanmıyorum Türkiye'deki dinleyicinin bilinçli olduğuna.Belirli bir kesimi tenzih etmek lazım tabi ki;ama gerçek bu değil mi arkadaşlar?Şimdi bana "Muhteşemsin!" diyen adam neye dayanarak bunu söylüyor ki ben bu lafa dayanarak kendimi iyi müzisyen sıfatına koyayım?Bunu siz de,ben de herkes gayet iyi biliyor aslında.Elbette yapılan şeylerin,emeklerin beğenilmesi,hakkında konuşulması,özellikle de takdir edilmesi çok hoşa giden bir şeydir.Bu hepimiz,tüm sanat dallarını icra eden ya da etmeye çalışanlar için böyledir.Ama işte benim ürettiklerimin ne kadar beğenildiği değil,onları kimlerin beğendiği benim için önemlidir,öyle olmalıdır...Yoksa gerçek iyiye,gerçek kaliteye,gerçekten iyi müziğe hiçbir zaman ulaşamam.
Sevgiler...