Seymour Duncan Nazgûl Manyetik Test Kaydı

Merhabalar;

Forumdaki ilk mesajım ve tanışmak için uygun bir alt-forum bulamadım ne yazık ki. Kusuruma bakmayın.

Seymour Duncan, bu senenin ortalarında 7 veya 8 telli gitarlar için Nazgûl adında pasif bir manyetik üretmişti. Hemen aldım ben de :) Amplifikatörün tonlarını daha da ortaya çıkaracak şekilde ve mid ağırlıklı tonlar için (Progressive, Djent, Groove vs.) ideal olduğu kanaatindeyim. Bir de kayıt aldım.

Buyrun efendim:


Ekipman:
Gitar: Schecter Blackjack SLS C-7 (Ernie Ball 2621 [10-56] - B E A D G B E)
Bass: Schecter Hellraiser C-1 (D'Addario EXL158 [13-62] - B E A D F# B) DI, ordan Amplitube 3 Bass, ardından EQ ve kompresyon
Ampli: EVH 5150 III
Kabin: Harley Benton G212 Vintage (2 x V30)
Ritm: Superior Drummer 2.0 (Metal Heads)
Kayıt: SM57 & Presonus AudioBox 22VSL

Yeni:
High gain kaydı:
Ekipman aynı, sadece gitar tel seti 10-59 ve akort da 7 tel Drop A oldu.

Gitar -> Ampli -> Kabin -> SM57 -> AudioBox 22VSL -> Presonus Studio One 2.0

İyi veya kötü, her türlü yorum ve eleştiriye açığım.
 
Son düzenleme:
Kayıt kalitesi yüksek belli ki yapan bu işten anlıyor. Versek 20 TL' lik manyetik bu kaydı yapan için şu soundu almak çok sorun olmayacak gibi duruyor. Bence de dımdızlak bir ses kaydı gerekli anlamak için. :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Aynen ben de bekliyorum, hatta full shred le olanı da gitar+manyetik olarak olsa süper olur, eline sağlık..
Full-Shred benim gitarın stock manyetiğiydi, gitarı aldığım hafta onla kayıt almıştım. Sonra Nazgûl'ü alınca mecburen FS'yi söktüm. O yüzden FS ile DI kaydı almam mümkün değil. Fakat EQ oynamasıyla, kesin olmasa da, yaklaşık tonu verebilirim.

Kayıt kalitesi yüksek belli ki yapan bu işten anlıyor. Versek 20 TL' lik manyetik bu kaydı yapan için şu soundu almak çok sorun olmayacak gibi duruyor. Bence de dımdızlak bir ses kaydı gerekli anlamak için. :)
Yorumunuz için teşekkürler :) Yanlış anlaşılmasın; kıytırık ev ortamında kabin önü mikrofonlama (close-miking) yapıp ve bilgisayarda yarım yamalak miksleyip yarım yamalak bilgimle mastering (?) yaptığım bir kayıt işte :) Emin olun amplifikatör biraz iyi olunca, manyetik kalitesi ikinci planda kalabiliyor. Solak bir gitar ayarlayın isterseniz, onla da deneyeyim :) Dımdızlak kaydı, mesai bitip sağ salim eve gidince ulaştıracağım :)
 
Son düzenleme:
Aynen süper olmuş bu DI kayıt :)

İlk kayıtta belirtecektim ama belki mixtir dedim ve DI'ı bekledim, bana açıkçası mid'li gelmiyor sound'u. Karakteri bence alt frekansların kesilmesi ile oluşmuş çokta mantıklı aslında diğer türlü bu kadar net drive tonu (hele sapta) mümkün olmaz.

Oldukça dengeli aslında, ince 1-2 eq ayarıyla bence bu manyetikten güzel clean tonlarda çıkabilir.

edit; seri bağlantılı kapasitör mod'umda kapasitör değer düştükçe (sub.lar kesildikçe) 6 telli gitarımda bu tınıya özellikle kalın mi telinde daha çok yaklaşmıştım, bu tarz tonları seven ama 6 telli gitarı olanlara denemelerini tavsiye ederim.
 
Geri
Üst