D.Bijen Rahimi (Enst.-Electronic-Fusion-Rock-Gitar ) Ankara

Merhabalar arkadaşlar öncelikle güzel düşünceleri için arkadaşlarıma çok teşekkür ederim çok mutlu oldum okuyunca:) hem modemimde ki sapıtma sorunu hemde turkrock'ın birara aşırı derecede server problemi yaşaması nedeniyle hemde çalışmalar sebebiyle birsüredir yazamıyordum.:)Hemencik konulara dalayım.

Şimdi bir söylenti var hakkaten benim Metin Türkcan'ın kardeşi olduğumla alakalı olarak:)şimdi Bijen Rahimi ve Metin Türkcan isim ve soyisimlerinden de anlaşıldığı üzere Metin Türkcan benim abim değildir yada şöyle diyeyim öz abim değildir ancak zaman içerisinde Metin Türkcan'ı öz abim kadar sevdiğimi çok çok rahatlıkla söyleyebilirim, kendisi bu güne kadar gördüğüm belkide en muhteşem insanlardan birisi ayrıca ona benzetilmekte çok hoş birşey lakin yüksek derecede karizmaya sahip bir müzisyen:)Imm sanırım benzemek denilemez şu an ki duruma sadece andırdığım söylenebilir ancak Metin Türkcan'ı eski daha uzun saçlı zamanlarından tanıyan insanlar Demir Demirkan, Buket Doran, Ogün Sanlısoy gibi birçok kişi benim Metin Türkcan'ın gençliğine çok çok benzediğimi söylediler lakin Disgrace(Metin Türkcan'ın eski gruplarından biri) fotoğraflarını görünce bende bir nebze kendisini andırdığımı anladım:)

Bu arada hadi beni güldür klibinde Metin abi'nin mi benim mi gözüktüğümüz konusu şöyle:)Lakin ikimiz de varız Metin Türkcan bakıldığında sağda duran warlock kasalı gitarı çalan gitarist bende solda duran lightning skylı olan gitaristim:)

Ferhat'çım ahh be abi:)o ben olabilirim belki, devamlı İstanbul'a gidip gidip geliyorum çünkü hatta muhtemelen biz Metin abi ile birliktede olabiliriz orda:)eğer bensem seninle orda görüşmek iki dertleşmek çook isterdim, neyse artık napalım bu arada çarşamba günleri If'te birlikte çalıyormuşuz birkez daha green tuşe kombosu formatında, seninle(sizinle) aynı sahnede olmak herzaman onur olmuştur benim için öpüyorum çok çok görüşmek üzere:)

Birde Metin Türkcan'ın setup'ı konusunda herkes düşünceli lakin bende gözlerimle görmeden önce hem Şebnem Ferahta ki hemde Ogün Sanlısoyda ki sound'unun hacmi ve niteliği yüzünden abii adam ne kullanıyor acaba allahbilir ne rackler ne amfiler ne pedallar kullanıyordur diyordum ancak kendisi dünyamı ve müziğe yaklaşımımı bu konuda tamamen değiştirdi.Metin Türkcan'ın setup'ı morley bad horsie wah, dd6 bunun dışında bişey kullanmıyor diyebilirim.Lakin sound'un en önemli sebebinin 1000lerce dolarlık amfiler preamp'lar vs olmadığını öğretti bana bütün olay tamemen tuşe ve elinizde ki gitarı nasıl kullandığınız ile alakalı.Şimdi bu mesajın içini karıştırmayayım birdaha ki mesajda bu konuyla alakalı birkaç ipucu yazmak isterim.Kısaca Metin Türkcan bir wah pedalı birde delay dışında hiçbirşey kullanmıyor hatta distortiondan temiz tona gecmek için footswicth bile kullanmıyor.

Birde bu başlığa herhangi bir kayıt video falan koyamadığımın farkındayım ve öylece nedensiz duruyor başlık bunun içinde birşey söyleyemiyorum yakında umarım kendi çapımda birşeyler yapıp koymaya çalışacağım ama inanın çok yoğun geciyor günler, şöyle özetleyeyim Tuşe ile albüm hazırlığının son safhasındayız ve 1-2 haftaya studyoya giriyoruz, ayrıca Tuşe ile haftada 3 gün bar programımız var ayrıca tabi ki Ogün Sanlısoy ile çalışmalar konserler tam gaz devam ediyor lakin benim Ankara'Dan ekibe katılıyor olmam beni biraz bu konuda vakit yönünden zorluyor üstüne birde okudugum üniversite olayı var ki hepsi bir araya gelince evde kayıt yapmak gibi bir lüksüm cogu zaman kalamıyor.Ancak belki yakın bir zamanda 3 kişilik davul - bas - gitar formatında bir enstrümental grup projesi içerisine gireceğim eskiden conFusion isimli cok kendi capında etnik bir projemiz vardı zaten buda onun davullu versiyonu olabilir ama kesin bir durum söz konusu değil henüz:)

Bunun dışında ekipman canavarı olarak bilinen ben yeni ekipmanlar aldım ancak kafa yapım ve ekipmana yaklaşımım çok değişti.Metin Türkcan sayesinde birçok konuda bilinclendim ve minimalist olmanın en dogru yol olduğunu öğrendim ucuk kacık effectlere gerek yok hatta effect'e gerek yok (kendi tarzım için) reverb bile kullanmıyorum belki biraz delay, az gain ve sound kısaca benimde setup'ım yaklasık wah boost jack amfi oldu diyebilirim.Rackmount donemini bitirip amfi gitar olayına girdim.:)Bu sebeple güzel bir lambalı amfi kafası aldım marshall TSL100 :)barda ise şaka gibi ama washburn amfi kullanıyorum , wahsburn olsada amfinin markası, bence gayet guzel tonlar cıkıyor:)

bu fusion konusunda ise şunu söyleyebilirim bugüne kadar hiç canlı performansta konserlerde eskiden bugun vs fusion tarzında calmadım ama bunu baslıga yazmamın sebebi evde calısırken bu tarzla oldukca fazla ilgilendiğim acıkcası cok cok az kişi beni fusion tarzında calarken dinlemiştir.Yakında belki fırsat olursa videolar koyacağım.Bu sebeple önceden koyduğum ultra dandik videoda fusion'a dair birşey bulamamanız normal , lakin öyle takılmışım emprovize ki tam emprovize de denmez ona :)

Ay birde baska bir projem var, lakin bastan bunun aslında haddime olmadığını ve anlatacağım projemin ben iyisini bilirim iddiasıyla değilde sadece henüz elektrik gitara yeni yeni gönül vermiş arkadaslara bir katkısı olması sebebiyle yapacağımı söyleyeyim.Birçok arkadaşımdan çoğu zaman mail'ler alıyorum ekipman ile ilgili(bir zamanlar zor müzik dergisinde teknik bölümü yazan çizen kişilik olduğumdan ötürü) olsun muzik ile ilgili olsun ve bu konuların turkce materyal sıkıntısı sebebiyle zorluk yarattığını hissediyorum.Lakin bende eskiden özellikle rackmount ekipmanlar ile ilgili ilk zamanlarımda aklımda coook büyük soru işaretleri tasıyordum ve soracak kimsem yoktu öyle yuvarlana yuvarlana buldum cevaplarını, hatta gitara ilk basladığım senelerde artifical harmonic nası yapılır olayını 1.5 sene sonra falan çözebildim albümlerde fln dinliyordum ama nasıl yapıldığını anlayamıyordum vs vs o yüzden kafana takılan bir sorunun insanı nası iğrilti ettiğini iyi biliyorum:)Neyse amma uzattım projem şöyle, evde başlıklar altında türkçe olarak yol gösterici videolar hazırlayabilmeyi umuyorum ve bunları youtube veya rapidshare gibi paylaşım programlarına yükleyeceğim atıyorum gamlar seklinde yada sweep nedir nasıl yapılır formatında soruların cevaplarını elimden geldiğince, hernekadar gitar konusunda usta olmasamda, bildiklerimi aktarmak amacıyla internete yükleyeceğim.Umarım yapabilirim ve yararı olur.Lakin zor müzikte ki gitar ayarları(entonasyon, sap ayarı, kopru ayarı, manyetik ayarı) gitarın ayrıntılı tanıtımı hımm baska gitar agacları ve ozellikleri manyetik türleri vb yazılarım sebebiyle halen ki üzerinden sene gecmiş olmasına ragmen tesekkür mail'leri alıyorum demek ki yararı oluyor birilerine diyerek böyle bişeyide yapmayı cok arzu ediyorum.

Hımm bu arada baska bir devamlı sorulan soruya cevap vereyim, porcshe değil olmasını isterdim ama değil napalım.:)soruyu soracak olanlar yada sormuş olanlara cevap anladı onlar:)
 
Bu haberleri duymak bizleri çok sevindiriyor :metalhead Umarım herşey böyle güzel devam eder senin adına.Başarılarının devamını diliyorum...

saygılar&sevgiler..
 
çok güzel işler yapıyosun. setup olayı konusunda da gerçekten aydınlatıcı bir yazı olmuş. yani benim için öyleydi en azından. teşekkürler.

bu arada eq-1 in hala satılık mı. satılıksa fiyat da uygunsa alacam ben inşallah.
 
Bijen demiş ki:
Ferhat'çım ahh be abi:)o ben olabilirim belki, devamlı İstanbul'a gidip gidip geliyorum çünkü hatta muhtemelen biz Metin abi ile birliktede olabiliriz orda:)eğer bensem seninle orda görüşmek iki dertleşmek çook isterdim, neyse artık napalım bu arada çarşamba günleri If'te birlikte çalıyormuşuz birkez daha green tuşe kombosu formatında, seninle(sizinle) aynı sahnede olmak herzaman onur olmuştur benim için öpüyorum çok çok görüşmek üzere:)

neyse abi, başka yerde başka zaman buluşur laflarız. yolumuz sevgiden geçiyo ya hani o açıdan (pöeah!). abi ben başka projeler yüzünden green'den ayrıldım malesef. yaklaşık 3 aydır çalmıyorum (kaşıntı da tuttu ama..). neyse ankara küçük. bir yerde karşılaşırız, istanbul'da bile karşılaştığımıza göre... faaliyetlerini heyecanlan izliyoruz. muvaffakiyetlerinin daimiyetini temmenni ederim (osmanlıca tevveccüh rehberi, 3.cilt-29.sayfa).

görüşmek üzere, sevgiler, selamlar..
 
sevgili bijen, seni rock n coke'ta izledim hatta metin türkcan ve sen ogün sanlısoy konserini (direc-t i dahi boşverip) izleme sebebim oldunuz. amma velakin sahnede çok hareketsiz olman ve (belki de metin türkcan'a saygından) kendini göstermemen beklediğimden çok farklı bir bijen tablosu oluşturdu gözümde her ne kadar kabiliyetini bilsem de. şunu da belirteyim ki senin kapasiteni bilmeyen bazı arkadaşlar o gün performansını izleyip "öeh, bu adam sadece ööle ritm atıyo, ne özelliği var" tadında laflar söylediler. ben durumu onlara açıklasam da sonuçta kim olduğunu bilmeden ilk defa seni izleyen birinde böyle bir izlenim bırakıyorsun ogün sanlısoy ile birlikte çalarken. bana düşmez ama, bence konserin 1 dakikasında bile olsa kendini göstermeli, solonu atmalı, sweepini (öeh!) çakmalısın.
naçizane fikrimdir. başarılarının devamını dilerim, sevgiler :)
 
Bijen'i, Ogün Sanlısoy sayesinde tanıdım. sahnede gerçekten de çok başarılı. bunun dışında normalde de oldukça hoş sohbet, sempatik bir insandır. yolun açık olsun =)
 
başlıgı en başından okumak istiyordum ancak 3. sayfaya geldigimde üşendim..

infected mushroom denmiş senin videoların denmiş..
videolarını ve şarkılarını edinmek isterim ayrıcada infected mushroom'un gitaristini merak etmişsin..erez netz..adam 80 lerde israildeki tek gitar virtüozü ilginç bi adam..bu arada o tarz müzikler istersen yardım edebilirim sana biraz..
ozric tentacles öneririm en başta sevdigin herşeyi bulacagına eminim..
hatta belki biliyorsundur..
çalışmalarını en yakın zamanda görmek dilegiyle..
 
Alpago dostum teşekkür ederim :)inşallah herşey seninde dilediğin gibi olur abi.

Samsara_gitar abi başta çok teşekkür ederim sanada , hemen şu setup olayına birdaha dalayım abi gerçekten canlı performanslarda özellikle büyük müzikhollerde neredeyse bütün effectler sound'u biçimsiz köşesiz hatta zayıf bırakıyor buna ek olarak dandikte olsa herhangi bir amfinin hatta transistörlü olsa bile drive'ından baska pedallar cogu zaman daha verimsiz kalıyor.Birde şunu öğrendim abi eskiden hep gain potansını köklerdim yada cok fazla acardım solocuyuz ya:)ama cok yanlıs bişeymiş iyi sound için gain'i istediğinin%30 u kadar az açmak gerekiyor (bu benim analizim hehe) şimdi önce abi bakıyorum acıyorum gain'i bu kadar iyi diyorum sonra tam 3te 1 i kadar kısıyorum yani abi footswitch kullanmadan drive dan clean tona düşebilmek gerekiyor gitarın üzerinden.Birde başka bir husus kayıt için değilde canlı performansta ultra clean yani böyle tertemiz gitar tonları cogu zaman kayboluyor bu sebeple kayıtta ki clean partisyonları bile canlıda hafif boost ile calmak daha guzel sonuc veriyor.Birde öğrendim ki (onca ekipman almış denemiş biri olarak) benim acımdan cok yanlış bir yolmuş en azından günümüz sartlarında yanlıs bir yolmuş cok ekipman kullanmak özellikle reverb effect'i coook tehlikeliymiş hani sound'u gerçekten canlı performansta mahvedebiliyor bu reverb, özellikle büyük sahnelerde.Hımm aklıma gelen birde bass frekanslar en önemli frekans'ın bass frekans oldugunu ogrendim, eskiden hep mid ile treble ile presence ile oynaşır dururdum bass'ı cok sallamazdım ama şimdi amfinin önünde dururken cokta fazla bişey değiştirmiyormuş gibi gelen ufak bass potansı değişimlerinin cok onemli oldugunu ogrendim hatta genellikle aksi bir durum yoksa mid ve treble'ı flat yapıp sadece bass frekanslara ayar yapıyorum .Üstüne sert tonlar için cok gain yanlış yolmuş sert hacimli ve keskin tonlar genellikle 100 üzerinden düşündüğümüzde (amfiye göre de değişir ama) 60ta fln cıkıyor ortama daha sonra distortion yuksek gain yuzunden cılızlaşıyor tizleşiyor, dogru mu bilmem ama sanki mid karakterler yok oluyor gibi geliyor.Ehhe karman corman yazı yazdım ama:)Bu arada EQ-20 satıldı be abi.

Karabash dostum:) aslında bircok yönden cok haklısın ama durum şöyle aslında Metin Türkcan varken ben daha çok ritm gitarları alıyorum sonuçta o varken pek gözükmek istemiyorum hemde pek haddime düşmezmiş gibi geliyor birde rock'n coke da kısa bir repertuar calındı normalde Ogün Sanlısoy konserlerinde ki uzun repertuarda benimde lead olduğum 3 parça var.Bu arada rock'n coke da hareketsiz olmam konusunda çok haklısın bende farkındaydım sebebi ise ses sistemi firmasının illede bunları kullan dediği kabloların bozuk olmasıydı bilmiyorum yada getirilen amfinin jack girişi bozuktu olduğum yerde sabit kalmak zorunda kaldım sağa sola dönünce cıt pıt sesler geliyordu o yuzden yani yoksa haklısın hareketsizlik konusunda:) bu arada 4 kez jack değiştirdiler hatta konsere başlamadan önce rodi arkadaslar abi ses yok diye gelince ben bi sahneye cıkıp sorunu gidermeye calıstım vs:)ehheh Metin abim Şebnem Ferah ile konserde olduğunda ise haliyle lead gitarları ben alıyorum o zaman zaten soloların giriş ve çıkışları dışarısında emprovize sololar atıyorum Tuşe'de olduğu gibi:)

Inu-Tashak abi haklısın valla site direk yapım aşamasında , Antalya'dan bir arkadaşımız benim için siteyi almıştı abi bak sana site yapcam bana materyal yolla dedi ama ben bi fotoraf fln cekilip kayıt yapıp bişiler hazırlayamadım tamamen benim suçumdur:(abi kayıt video yapcam inşallah yapınca sana özel mesaj atayım koydum turkrock'a diye bi bakarsın eleştirirsin abi çok sevinirim.

Aysu_ 'cum çok teşekkür ederim:)cümlemizin yolu açık olsun diyorum efenim :)

Musicman(Arda) abicim nezamandır görüşemiyoruz ö.m. attım zaten, İzmir'in fretburner'ı seni:)öpüyorum çok çok.Bu arada bu electronic olayı tritonum olduğu vakitler acaip kafaya taktığım bir hadiseydi bişilerde yapmıştım aslında dur bulabilirsem koyayım tekrar gerçi kısacık ve baya dandik bişidi ama olsun bu sıralar electronicten biraz uzaklaştım fusion istiyorum bide acaip metal ruhu sardı dört bir yanımı gaz oldum falan:)ama dönem dönem electronic hevesi gelmiyor değil.Bu arada Erez Netz'i araştıracağım sağolasın:)
 
selamlar Bijen. Tv de ogün sanlısoy a bakıyordum , sahneden inerken.. davulda şu, basta şu, gitarda Bijen deyince ilk aklıma gelen Turkrockta Bijen vardı acaba o olmasın falan gibi bişeydi.. o senmişsin megersem.. başarılar dilerim :)
 
Bijen abi biz Ogün fanları olarak seni çok ama çok seviyoruz..ki sen bunu biliyosun :LOL: umarım çok daha iyi yerlerde görürüz seni.Ogün abimizin ekibinde olman ekibe çok şey katıyor..çok sağol :twisted: :LOL:
başarılar 8) her zaman yanındayız abim :roll:
 
lichking23 demiş ki:
Bijen Rahimi'yi Tobb Etü Bahar Şenliği'de izlemiştim (Ogün Şanlısoy ile birlikte). Ve hem çalışına hem de şovlarına hasta olmuştum. Başarılarının devamını dilerim.
Bu arada hakkaten Metin Türkcan'a acayip benziyor. Ogün Şanlısoy'un Hadi Beni Güldür Biras klibinde karıştırdım Metin mi Bijen mi diye. Ama sonra Metin'i gitarından tanıdım :)
Ogün Şanlısoy diye bir kişi yok..kendisi Ogün Sanlısoy`dur..Neden hala Şanlısoy diyorlar anlamış değilim :evil: :x
 
crazymuge demiş ki:
Bijen abi biz Ogün fanları olarak seni çok ama çok seviyoruz..ki sen bunu biliyosun :LOL: umarım çok daha iyi yerlerde görürüz seni.Ogün abimizin ekibinde olman ekibe çok şey katıyor..çok sağol :twisted: :LOL:
başarılar 8)

Ne güzel bir şey bu :)
Bijen kardeşe imrenmiyorum dersem yalan olur.

Umarım daha iyi yerlere de gelirsin.
Başarılar :)
MG
 
Valla ben de feci özendim yaa. Herif Şebnem Ferah'ı tanıyor be daha ne isterdim ben. :D

Ama Bijen'in bunları gerçekten hak ettiğini düşünenlerdenim ben de. Gerek tavır gerekse müzisyenlik olarak.

Bir konuya daha parmak basmak istiyorum (Bijen'in müsadesiyle tabi ne de olsa onun forumu). Bu effect konusunda minimalistlik olayı. Gerçekten bunu duymak beni çok sevindirdi neden? Birincisi ben de gitar çalan biri olarak hep böyle düşünüp uygulamaya çalışmıştım(Deniz Durdağ sağ olsun :D) Doğru yolda olduğumu gördüm Bijen'in de söyledikleriyle. (Gerçi çaldığın mekana göre uygulaman gereken effectler değişebilir bunu yine de göz önünde bulunduruyorum)İkincisi de dediğim gibi bir gitarist olarak Bijen'in çalışını çok beğenir ve takdir ederim. Ama zaman zaman ya biraz daha sadeleştirip doğallaştırsa şu tonlarını kimse tutamaz bu adamı diye aklımdan geçerdi. Hatta Gökhanla da konuşurduk ara sıra. Şimdi kendimce çok daha güzel bir Bijen dinleyebileceğimi düşündüğüm için seviniyorum . Umarım yorumum yanlış anlaşılmaz. Başarılar Bijen...
 
Sen Çok Başarılı Bir İnsansın Ve Mütevaziğinle , Doğruluğunla , Dürüstlüğünle ve Dobracı Konuşmanla Daha Çok Yol Alırsın Bijencim...

Hayatında Başarılar Diliyorum ... Hakikaten Senin Gibi Bir İnsanı Tanıdığım İçin Mutluluk Duyuyorum ...

En Yakın Sürede Görüşmek Dileğiyle ...
 
Geri
Üst