Metallica Tonlari Ve Setup'ı

kirk drive tonları için tonebone hot british kullanıyo ve wox wah kullanıyo.bunları biliyorum bitek ve eminim...ara sıra carl martin ve rat lere de el attığını da biliyorum
 
shadow_x demiş ki:
ya arkadaşlar sıyırıcam. metal çalıyorum. esp mh 50 bi gitarım var ama
ben mesela ds2 almayı düşündüm ama tek pedal beni tat min etmio yani buna compressör gibi pedal flan takılolar.

Yok abi bende ds2 var grunge çalarsın onla en güzel yada tonu kısar gaini biraz kısar hard rock çalarsın öyle bir pedal metallica ya gitmez. Ancak solo atarken turbo 2 modu çok işe yarıyor mid'leri boostluyor belki solo atmak için alablrsn...
 
birader ben sana soyle diyeyim sen soyle düsünüyor da olabilirsin tahminimce aynı ekipmanları alayım aynı tonu yakalrım filan diye o ekipmanların hepsini aldığını farz et kablosunun markasına kadar bir kere o kadar aleti dizmesi o kadar zor ki ikincisi de hadi dizdin bi ayar yapılması gerrekiyo o kadar alete o ayarları nasıl yapacaksın yanlıs anlama ben sana laf filan atmıyorum.

Rack One

Furman PL Pro
TC Electronics G-Major
Mesa Boogie Triaxis-SETTTINGS/INFO
Shelf: Weber MASS, Digitech WH1 Whammy (1 of 2, #2 is on pedalboard)
DMC System Mix Plus
.
.
Mesa Boogie Strategy 400 Poweramp
Mesa Boogie Strategy 400 Poweramp

Rack 2

Furman PL Pro
Sony WRR-840 Wireless
Dunlop 1SR Rackwah-SETTINGS, Wah History
Dunlop 1SR Rackwah-SETTINGS, Wah History
TC Electornics G-Major
Rack Drawer: Ibanez TS9 tubescremaer, modified by Analogman
DMC GCX Audio Switcher
DMC GCX Audio Switcher
Mesa Boogie Triaxis-
Mesa Boogie Triaxis-
.
Mesa Boogie rackmount Dual Recto-
Mesa Boogie rackmount Dual Recto-

bu son kulandığı rack sisteminde olan ekipmanlardır ve kesin doğrudur.

Line6 DL4 Delay
Line6 MM4 Modulation
Digitech WH1 Whammy
Crybaby Wah

Buda sahnede duran aletlerdir unutmayalımki crybabynin tonu bile rack taki aletin birinden ayarlanıyor

Pedalboard
Digitech XP-300 Space Station

bu aletler sahne arkasında mühendislerin yanında duranlardır. pedalbordaki switchlerde sırasıyla sunlardır:

1-WAH-1SR rackwah with 5 controllers
2-TUBE-Ibanez TS9 tubescreamer, used for solos
3-JS-Digitech WH1 Whammy in rack (I think)
4-TC-TC Electronics G-Major
5-FLOOP-FLOOP=Floor Loop, Kirk's pedalboard
6-TRIAXIS-Triaxis
7-RECTO-Recto 1
8-KID-Recto 2
1-MEAN-Dual Recto
2-MEAN 2-Dual Recto
3-SCREAM-Dual Recto, Triaxis
4-CLEAN-Triaxis

bunlar diğer aletleridir sahnedeki:
Ernie all Volume pedal
Midi Solution Pedal controller
DBX 1074 Quad Gate

bu yazdıklarım sahne tonundaki aletlerdir gitarlarını yazmıyorum konserlerde gozüküyor ve herkes biliyor. sahne de duran mesa lar kulanılmıyor arkadaslar sadece kabinler kullanılıyor amfi ve preampi racklarda var zaten bu iş böyledir stüdyolarındaki olaya hiç girmeyelim o zman işin içinden hic cıkamayız simdilik bunlar yeter

ama bence trilyoner değilde bu seti dizemeyeceksen biraz elindekilerle idare et ondan sonra git ya marshall jcm 2000 tsl100 al yada git bi mesa boogie dual rect al gitarını tak bak keyfine arayada iki tane anolog atarsın delay wah felan tamam işte. tesekkurler
 
ben bi yazı okumustum kirk diyoduki benim ana ton karakterim kh21 settir yani emg 81 81 dir, diyor
james in bütün gitarlarında da emg 81 60 takılı sen bi düsün istersen o kadar yazı yazdım boşa gitmiş ulan:D
 
ben arkasın fiayattan nahsettiğini gormedim ne kadar deiğişik setup kulandıkları bilmiyorum ama büyük konserlerde kulandıkları son sahne setupu yukarda yazdığım gibi stratocaster kullamıyosa galiba kirk in stratları için kullandığı emg manyatikleri var kh20 diye geciyo ona baksın ben kandi kullandığı manyaetikleri yazıyorum alır alamaz bilemem maddi durumu nasıldır ama yinede yazayım ben
 
Manyetiğe bu kadar takmayın, 9 voltluk pili var diye içinde Mesa Mark IV ün preampı ile Marshall 2203 ün poweramp kısmı yok adam denemiş zamanında bakmış sessiz bir sürü çıkışı var amfiyi overdrive ediyor bir güzel takmış. Şimdiki amfilerin önüne bir booster koymaya dahi gerek yeterli gain var.Gidin digital amfi modelleyicisi alın çalın yok param var bağlantım var diyorsanız ebaydan mark VI ,2203 ,dual rectifier alın birazda taklit edin çalım tarzlarını olsun bitsin.
 
emirizmir demiş ki:
Benim merak ettiğim bir olayda kirk neden manyetik olarak emg 81 81 kullanıyor james 81 60 kullanıyor.Piyasada 81 85 satılıyor.Solo için düşük ritim için yüksek çıkışlı manyetik kullanmak daha mantıklı değil mi?Kirk neden 85 kullanmıyor? Albümleri 81 81 ile çaldığı için mi yoksa emg 85 denemediği için mi?


EMG 81 60 piyasada satılıyomu?
 
emirizmir demiş ki:
Benim merak ettiğim bir olayda kirk neden manyetik olarak emg 81 81 kullanıyor james 81 60 kullanıyor.Piyasada 81 85 satılıyor.Solo için düşük ritim için yüksek çıkışlı manyetik kullanmak daha mantıklı değil mi?Kirk neden 85 kullanmıyor? Albümleri 81 81 ile çaldığı için mi yoksa emg 85 denemediği için mi?


Kirk 81 leri toptan almış daha ucuza gelmiş. :D
Sapta daha düşük çıkışlı manyetik kullanılır genelde ama bu kanun değil sonuçta. İsteyen istediğini takar. Nitekim sapta ritm çalıp köprüde solo çalmak gibi bir kural da yok (yada tersi)
Sanırım 60 daha iyi sonuç veriyo temiz tonlarda falan bir yerlerde öyle okumuştum.
 
bu başlığı iyice oku cevabı alırsın. metallica tonu diye yanıp tutuşan insan çok ama o tonu almak inan manyetikle olmaz. ki zaten emg lerin çok bi karakteri yok. flat düzeyde eq ya sahip. yüksek çıkışlı ve sessiz olması bir avantaj. (yüksek çıkış tabi kime göre avantaj o tartışılır) james hetfield ın o kadar çok parametresi var ki.
 
Ya metalciyiz ve de fakiriz. Yapacak bişey yok. Mümkün mertebe kıtkanaat master of puppets tonu yakaladım. Kardeşim ayırt edemedi :D 12 yaşında ama olsun onu da metalci yetiştiriyorum.hafife almayın kulağını. Gitarım malum ibanez rgr320dx, manyetikler emg hz h4, pedal da jackhammer , parametreler ise; gain ve volume en sonda, bass saat 12 , treble en sonda, contour en sonda, freq ise saat 1 yönünde.
 
PuNcHiE demiş ki:
metalikk demiş ki:
kendi soruma kendim cevap aradım, bugun gittim zuhale emg 81 ve 60 aldım. Bu aldıklarımla james'in tonuna ne kadar yaklaşabilirim?

gitar ne, amfi ne, pedallar ne? Bu iş o kdar kolay değil. :D

daha ekipmanım hazır değil aslında :) fatih ustaya explorer yaptırıyorum (maun gövde, abanoz sap)

amfide heralde 30 wat marshall tarzı bişi olcak.
 
Geri
Üst