Ibanez Hakkında Sorular Rg1570-2550

Arkadaşlar 2. el bir Ibanez alacağım. Aklıma takılan 2 soru var.

1. Edge pro mu yoksa daha sonra kullanılan zero köprülü yeni seriden bir gitar mı?

2.Siz olsanız manyetik modifiyesi yapılmış bir Rg1570 mi yoksa stock bir Rg2550 mi?

İlanlarda ucuz, manyetik modifiyeli Rg1570 ler var. Fakat modifiyeli olsalar da ben genelde üzerindeki manyetiklerden anlamıyorum. Yani stock manyetiklerini çıkartmış üzerine sh-4 veya evolution, crunchlab vs vs takmış ama ben bunların sadece yazdığım gibi isimlerini biliyorum. Sizce bu çok önemli bir konu mu yoksa al geç stock manyetiklerden iyidir mi dersiniz?
 
Bu gitarlar genel özellikleriyle aşağı yukarı olarak aynı gitarlar. 1570'lerin 2550'lerden önemli farkı 2550'de olan pickguard diyebilirim. Sap profilleri, ağaç kombinasyonları, perdelerin şekli şemali her şey aynı.

Fiyat bakımından daha uygun ise manyetik modifiyeli 1570'lerden düşünürdüm ben. Her ne kadar 1570'lerde gelen V7'leri de ben beğeniyor olsam da, Seymour Duncan'ın, Dimarzio'nun yazdığınız manyetikleri en yüksek seviyede kullanılan manyetikler olduklarından gerek tonal gerekse de sağlamlık açısından daha iyi olacaklardır diye düşünüyorum. Kaldı ki, örneğin Dimarzio Crunchlab'i sevmezseniz ileride yerine kendi zevkinize göre bir manyetik takabilir, öncekini satabilirsiniz.

Kullandığım Edge Pro köprüler hakkında şöyle bir yorum yapacağım. Genelde kullandığım köprülerin sıfır halini görmemiş olduğumdan, bu köprülerin akort stabilitesinin çok iyi olmayan hallerine rastlamıştım. Tabii ki bu tip köprülerin ne kadar az kullanıldığı ve ne kadar bilinçli ve temiz kullanıldığı çok önemli fonksiyonlarını sürdürebilmeleri açısından. Edge zero köprülerin ise akort stabilitesi açısından daha iyi olduğu her yerde söylenmekte, ayrıca çok daha kullanışlı köprüler, çünkü gerekilirse tek yönlü veya çift yönlü olarak sabitlenebiliyor bu köprüler.

İyi akşamlar diliyorum, size iyi seçimler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Vakti zamanında ilk üretim Rg2550 almıştım bende edge prolu. Gitardan çok fazla anlamadığım için (özellikle köprü sisteminden) çok sıkıntı yaşadım. Gitarı lüthier'e bakıma verip aldıktan sonra dahi akort kaçıracak mı bakalım diye denediğimde hemen akort kaçırıyordu. Maalesef aldığım fiyatın çok daha altına elden çıkartmak zorunda kalmıştım.

O gitardan sonra çok gitar aldım ama hep ondaki rahatlığı ve kaliteyi aradım açıkçası. Tabii şimdi diyeceksiniz ''akort tutmuyormuş işte ne kalitesi?'' ama inanıyorum ki temiz bakılmış olanları da var bu gitarın. En azından artık deneyip, üzerinde tepinip alabilirim diye düşünüyorum. Benim aldığım gitarın sahibi nasıl kullandıysa baya kötüydü. Yoksa ton, rahatlık, işçilik harikaydı gitarın.

O yüzden tekrar almak istiyorum ve yazdığınızdan anladığım kadarıyla yeni serilere bakmalıyım. Çok teşekkürler
 
2550lerle gelen manyetikler yeterli olur uzun süre. hatta aklındaki türe de uyuyorsa ömürlük gider. ben yakın zamanda rg2550z aldım. manyetikleri hemen modifiyelemeyi düşünüyordum ama tonu duyunca uzun bir süreliğine erteledim bu işi :D ayrıca, benim gitarda edge zero var. istersen kamyon geçir üzerinden yine de akord kaçırmıyor :D edge pro kullanmadım o yüzden bilemeyeceğim
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Peki sap nasıl dostum? Gerçi eski seri kullanmadım diyorsun ama bir tanıdık abim zuhalde senin gitarın yeni versiyonunu denedim. Sapı bozmuşlar senin gitar gibi değildi demişti.

Sanırım 1570 lerin edge zerolusu yok. O yüzden direk Rg2550z bakmalıyım.
 
Zero'yu tavsiye etmiyorum. Ayarlarda ve akort kararlılığında büyük bir kolaylık sağladığı gerçek ama tondan çok götürüyor. Ayarları doğru yapılmış, yıpranmamış bir Edge Pro da akort kaçırmayacaktır.

1550 mi 2550 mi sorusuna verecek net bir cevabım yok, ama pickguardlı olduğu için ben 2550 tercih ederdim.

Manyetik modifiyesi, ihtiyaçlar doğrultusunda yapılırsa gitara çok şey katabilir. Sırf Vai kullanıyor diye Evo set döşeyen çok insan gördüm. Bunu doğru bulmuyorum. Stock manyetikle bir süre kullanın, gerekirse ihtiyaçlar doğrultusunda (EQ değerleri, attack, çıkış gücü vs.) manyetik modifiyesi yapmak zor bir şey değil.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Teşekkürler yorumlar için. Ben en sağlam köprü sistemine sahip gitarı arıyorum ibanez de. O yüzden biraz daha bakındım. Sanırım Rg1570 ve 2550 serilerinde 2 çeşit köprü kullanılmış şimdiye dek.

Edge pro ve edge zero

Edge Zero tremolo with ZPS3

Bu zps3 ü anlayamadım. Edge zeronun farklı bir ismimi yoksa tamamen farklı bir köprü mü?
 
Paraya kıyarım dern yapılacak en güzel modifiyelerden biri orjinal fr sistemi takmak olur.Forumda bir zamanlar bu şekilde modlanmış çok güzel ibanezler vardı(ki ibanez sevmediğim halde ve önyargılı olmama rağmen güzel diyebiliyorum :D ) eğer onları yakalarsan senin şansın olur.
 
Evet ama o kadarı beni aşar. Son bir şey istesem yardımcı olacak çıkar mı?

Merak ettiğim Rg1570 ve Rg2550 lerde hangi köprüler kullanıldı? Ona göre köprüleri araştıracağım.

Edge pro
Edge zero

Birde zps3 var ama bunun ne olduğunu anlamadım. Zeronun farklı bir ismimi yoksa farklı bir köprü mü?
 
Geri
Üst