Aydilge

şunu da eklemek isterim her türlü saygısızlığı kendilerine mübah görenlerin sığınağı yine saygı oluyor saygısızlığa mı saygı duyacağız anlamıyorum,beğenmediğini dile getirmenin çok daha farklı yolları var.
 
gitarist_kedi demiş ki:
birmanya demiş ki:
serox demiş ki:
Arkaşdalar neden köpüyorsunuz. Albümü aldım ve canlı performansı izledim. Müzik tarihini de biliyorum. (Sanki çok uzun). Fakat kötü... Bu bir görüştür. Saygı duymak gerekir.

ya abi hani sevmiyosun die bişi dediiim yok en azından kendi adıma konişiim bende aydilgeyi ööle albümünü alıp dinliyo diilim benim tek savunduum hani ya tamam sevmiyor olabilirsin ama bunu sürekli tekrarlamaya gerek yok gibi geliyo sonuçta türkiyedede çok sayıda bayan alternatif(rock demiyorum tam olarak rock yapmıor bence)sanatçısı yok bu kadar üzerine gidilmemeli bence.bir de uzun olmayan aydilgenın müzik tarihimi yoksa genel müzik tarihimi?eğer genelden bahsediyorsan korkunç bi yanılgı içindesin ama sanatçıdan bahsediyorsan onu bilemem









Çok haklısın :)

sonunda bişiler anlatabildiğime sevindim:)

herkese iyi ve tartışmasız günler dilerim
 
aydilgeye bayılıoyorum sesinde ilginç bişi war en mutlu gününde bile insanı alatabilecek bi sese sahip
 
Re: çok doğal ve kendine özgü..

_OJE_ demiş ki:
olması gerektiği gibi samimi ve bağımlılık yaratan bi sesi var..


bir demet tiyatro nun bir bölümünde geçiyordu. " kötü olmayan hiçbir şey bağımlılık yapmaz"


sevmiorum hala. ama zamanında gülhan,lise terk le kıyaslamışım. yanlış yapmışım o kadar da değil:)

iyi şarkı yazıyor. biraz daha vokal çalışırsa neden olmasın yani.

sevgiler ;)
 
Re: çok doğal ve kendine özgü..

demirdemir demiş ki:
_OJE_ demiş ki:
olması gerektiği gibi samimi ve bağımlılık yaratan bi sesi var..


bir demet tiyatro nun bir bölümünde geçiyordu. " kötü olmayan hiçbir şey bağımlılık yapmaz"


sevmiorum hala. ama zamanında gülhan,lise terk le kıyaslamışım. yanlış yapmışım o kadar da değil:)

iyi şarkı yazıyor. biraz daha vokal çalışırsa neden olmasın yani.

sevgiler ;)

seni tebrik ediorum açıkcası sewmediğini söylüyosun fakat bunu söylerken kimseyi kırmıyosun ;)
 
zamanla herkeste oturacaktır bu. ilk üye olduğumda ben de aşırı heyecanlıydım.

zamanla müzik zevkleri oturdu.ona buna bok atmakla ele birşey geçmeyeceği anlaşıldı ve yapıcı olmaya başladım.

forumlar, hayatımıza böyle şeyler katsın die var:)
 
Umut Kuzey'le Konuşarock programı KRAL TV ekranlarında tüm hızıyla her hafta farklı grup ve müzisyenleri ağırlayarak devam ediyor. Bu haftaki konuğumuz Türk Rock’ ın önemli gruplarından AYDİLGE olacaktır.

02.02.2007 Cuma Akşamı saat 23: 45 de programı izlemeyi kaçırmayın...
( program saati 23: 45 e alınmıştır arkadaşlar, karışıklık olmasın. )

Ayrıca program sırasında 2030 a mesaj yollayarak Aydilge ye sormak istediğiniz soruları sorabilirsiniz. Ve beğendiği soruyu sorana Aydilge imzalı gitar hediye edilecektir.

Gençrock programı da Konuşarock’la birleştirilmiştir. Konuşarock bittikten hemen sonra oluşturulan Alternatif Sahne de amatör gruplar tanıtılıp videoları verilmektedir. Ayrıca oylamada bundan sonra mail yoluyla yapılacaktır. info@umutkuzey.com adresine beğendiğiniz grubun adını yazıp destek vererek Konuşarock’ta canlı performans yapmalarını sağlayabilirsiniz.

İyi seyirler, Rockça ve sevgiyle kalın...
 
demirdemir demiş ki:
zamanla herkeste oturacaktır bu. ilk üye olduğumda ben de aşırı heyecanlıydım.

zamanla müzik zevkleri oturdu.ona buna bok atmakla ele birşey geçmeyeceği anlaşıldı ve yapıcı olmaya başladım.

forumlar, hayatımıza böyle şeyler katsın die var:)

Bunun zamanla oturması filan yok bence. Birçok yere de üye oldum heyecanlanma duymadım. Bence yapıcı eleştiri, insanın içinden gelir. Adam gibi, doğru düzgün bir uslupla ve saygısızlık etmeden yazılabilir. İsterse ilk kez yazsın forumlara, bu insanın kendisinden gelir diye düşünüyorum. Sonuçta eşşek gibi müzik bilgisi olup; onu bunu ezmek için laf sokan veya bok atan insanlar oluyor. Kesinlikle direk olarak insandan gelen bir olgu.

Aydilge'ye gelirsem, sevmem bende. Ama sonuçta Türkiye'de birşeyler yapmaya çalışan kişilerden biri. İnsan sevmeyebilir, destek bile vermeyebilir. Ancak destek olmasa da, köstekte olmamalı derim.
 
hayatımda tanıdığım en tatlı en sempatik en yakın ve en can insanlardan biri... Müzikleri kurgulaması, vokal tarzıyla farkını ortaya koymuş yegane insandır kendisi... Pek çok teşekkür etsemde az olacak şeylerde yapmıştır... Çok severim birde öperim:)
 
müzikal tarzını ritmini kendime çok yakın görmesem de vokali ve duruşuyla ilgimi çekiyo, saygım var..

rock müziği ve kültürü hakkında da bilgili bi hatundur kendisi...
 
saygım sonsuz klip çektiği şarkıları da baya baya dinledim(dream tv saolsun) ama abartıldığı kadar değil bence yani sesi farklı evet ama sanki kendini geliştirmesi lazım bilmiyorum sebebini ama öyle hissediyorum dinlerken bu yüzden de tam olarak konsantre olamıyorum şarkılarına ilerde oldukça başarılı olabilecek birisi çünkü albüme çok emek verildiği ortada yani şarkıların alt yapısına filan belli ki uğraşılmış
 
Aydilge'nin "Tuğyan" parçasını bugülerde yeni yeni dinlemeye başladım...

parçanın belli bir hikayesinin olması güzel...

uyuşturuc kullanan birinin dramını anlatmak için yazılmış...

Kurt Cobain ile bağlantısının olduğunu söyleyenler de var...

konserlerinde en fazla olumlu tepki alan çalışmalarından biriymiş...
 
Bazen saatlerce konuşarak anlatamadıklarımızı içten bir şarkı anlatıverir. Alternatif müziğin genç ve başarılı isimlerinden Aydilge, Greenpeace’den aldığı destekle “Dünyanın Kalbi Durmasın!” diyor.
Söz ve müziği Aydilge'ye ait olan "Dünyanın Kalbi Durmasın!" isimli yeni single’a Greenpeace’in görüntü desteği ile çekilen video, Eylül ayından itibaren yayınlanmaya başlayacak.
Aydilge, “Tüm dünyayı tehdit eden küresel ısınma için bile, ülkemiz gerekli adımları atmaya başlamadı. Bir sanatçı olarak çevreye ve dünyaya karşı sorumluluk hissediyorum. Greenpeace, hükümetleri harekete geçmeye çağırdıkça, aynı hassasiyetle ben de bu çağrıya bir katkıda bulunmak istedim. Kamuoyunun duyarlılığını sürdürmek için müzik güzel bir araç. Greenpeace yalnızca bireylerden gelen bağışlarla çalışmalarını sürdürüyor, bağımsızlığını korumak için hiçbir sponsorluğu kabul etmiyor. Bu nedenle videonun tüm giderlerini kendim karşıladım. Bütün samimiyetimle, iklim değişikliğini önlemek için şarkımı söylüyorum ve Türkiye’deki yetkilileri acilen bu konuda üzerine düşen sorumlulukları gerçekleştirmeye davet ediyorum” dedi.
Dünyamız fosil yakıt bağımlılığından bitap düşmüş, yokuş aşağı iklim felaketine sürükleniyor. Yaklaşmakta olan felaketi hatırlatmak için umudun ve uyarının işareti Nuh’un Gemisi gibi Aydilge'nin mesajı da dalga dalga yükseliyor: “Dünyanın Kalbi Durmasın!”
Sadece single olarak yayınlanması düşünülen “Dünya’nın Kalbi Durmasın!” Eylül ayından itibaren Aydilge’nin ve Greenpeace’in internet sitelerinden de ücretsiz olarak dinlenebilecek.
Daha önce pek çok başarılı klibe imza atmış olan yönetmen Gökçe Pehlivanoğlu’nun çektiği videoda Greenpeace’e ait pek çok arşiv görüntüsü de bulunuyor. Şarkının kayıt ve düzenlemeleri Cingılist stüdyosunda Atakan Ilgazdağ tarafından yapıldı.

Aydilge hakkında daha fazla bilgi için: www.aydilge.net, www.aydilge.biz ,www.aydilge.biz/for ve
www.myspace.com/aydilge adreslerine girebilirsiniz.

Greenpeace hakkında daha fazla bilgi için: www.greenpeace.org.tr
 
2.albüm "Sobe" çıktı!

Aydilge ile Sobe'lenmeye hazır mısınız?

Bu albüm, canına tak edip, sabah işe gitmeyenlerin, saati yediye kurmayanların, erkenden uykuya dalmayanların, cep telefonunu yanına almayanların, vitaminini içmeyenlerin, yollara düşüp şehri özlemeyenlerin albümü… Kendine has,yumuşak,naif anlatımıyla;albümün bütününde masalsı bir uslup kullanan Aydilge,pozitif mesajlarını yapıcı bir biçimde sizlere sunuyor.

İlk albümü Küçük Şarkı Evreni’nin ardından ikinci albümünde tüm yapay kuralları ve dayatılan yaşam biçimlerini sorgulayan Aydilge, bitmeyen enerjisiyle yaşamı bestelemeye ve söylemeye devam ediyor. Genç yaşına üç roman ve iki albüm sığdıran Aydilge, “Bazıları, hayatı kendileri deneyimler, bazıları ise o insanların deneyimlerini izleyerek ömürlerini tüketirler” diyerek pasif bir şekilde kıyıya çekilmeyi reddedip hayatın içine atlayarak söylüyor şarkılarını .

Bu albüm, siz teslim olmayanlara!
Şimdi yollara düşme zamanı… Geri dönmemek pahasına!

Aydilge'nin Cem Sarıoğlu ile beraber prodüktörlüğünü üstlendiği ‘SOBE’ dokuz parçadan oluşuyor. Altı şarkının bestesi ve albümdeki tüm sözler Aydilge'ye ait. Yollara Düşsem, Geri Dönmem ve Kalbim Hep Senle adlı besteler ise Sarıoğlu imzası taşıyor. Küçük Bir renk adlı parça ise Aydilge ve Cem Sarıoğlu'nun beraber bestelediği bir masal…

Cem Sarıoğlu, Atakan Ilgazdağ ve Oya Erkaya ve Cenk Erdoğan’ın aranjeleriyle renk bulan albümün mikslerinde SQL (Sound Quality Level) ödüllü Çağan Tunalı (Noiseist) ve Alen Konakoğlu imzası var. Yedi şarkının mastering’i, Pink Floyd’un efsanevi ses mühendisi, Grammy Ödüllü Andy Jackson tarafından yapıldı. Diğer iki şarkının mastering’i ise Kaliforniya, Capitol Records'un tek Türk ses mühendisi Evren Göknar'a ait. ‘Sobe’ albümünün ilk klip şarkısı “Yollara Düşsem”’in yönetmenliğini Ceyda Balaban yaptı.

Dokuz Sekiz Müzik tarafından yayınlanan, Pirefabrika Müzik Yapım Menajerlik tarafından yürütülen albüm tüm müzik marketlerde...

Aydilge Resmi Sitesi : www.aydilge.net (yakında)
Aydilge Resmi Fan Sitesi: www.aydilgefan.com
 
Geri
Üst