Ibanez Iron Labeller Geldi

abi marka savunmaya geçmeyin bence. kalite ve fiyat performansına bakın. nesi saçma diyen arkadaşa soruyorum saçma bulmadığın yeri neresi?. neyi saçma değilki? fiyata bak gitara bak. biraz artık gözünüz görsün o fiyata neler alınabileceğini. lütfen yoktan yere savunmasına geçmeyin ibanezin. tamam herkez sahip olabilir seviyor olabilir. ama bu gerçekleri değiştirmiyecek. ibanez kötüye gidiyor. saçma gitarlara saçma fiyatlar veriyor. bunu ister kabullenin ister kabullenmeyin ileriki senelerde görüceksiniz halini.


Soruya soruyla karşılık verilmiş burada olmamış :)

Fiyatının karşılığı olan malzeme kalitesi ve işçilik saçma değil. En basitinden 2000 TL'ye alabileceğiniz bir Premium serisindeki fret işçiliği Fender CS'de ya da Amerikan Jackson'larda yok. Suhr'lara, Tom Anderson'lara kafa tutabilecek maple ağaçları gördüm. En basitinden flame'leri bile 5000 liralık Gibson'dan daha iyi eşliyorlar da alakasız yerlere bakmıyorlar.

Kullanıcısına sağladığı kullanım kolaylığı ve dayanıklılıkları saçma değil. Edge Zero'dan zerre milim hazzetmem ama idare etmesi en kolay köprülerden birisidir. En cahil cühela tip bile birkaç ayda neyin ne olduğunu çözebilir ve bunu yaparken gitar da ziyan olmaz.

Konfor ve hissiyatları saçma değil.

Ürün çeşitliliği saçma değil. Hollowbody'lerden tut da bu tür şeylere kadar ürün gamı olan bir firma.

Sanatçı kadrosu saçma değil. Ne alaka diyeceksin, oldukça sevilen ve idolleştirilen gitaristlerin tonlarını çok uygun bir fiyata kullanıcısına ulaştırıyor. Satriani, Gilbert ya da Vai hayranı birisinin işi, dünyanın bir çok yerinde Zakk, Knopfler, Lynch, Lukather hayranlarına göre daha kolay :)

Ibanez kötüye gitmiyor, sadece hedef kitlesi değişiyor bu kadar basit. 80'lerde Glam, 90'larda Progressive/Shred - gövde gösterileri, 2000'lerde yenilikçi (Bariton gitarlar, yeni köprüler, MIDI gitarlar, deneysel malzemeler) takıldılar. Bu sıralar da Axe FX kılıklı platformlarda "Djent" veren gitarlar üzerine yoğunlaşıyorlar. Değişmeyen bir tek JEM'ler JS'ler kaldı. 10 yıl sonra ne olacak, 20 yıl sonra ne olacak kimse bilemez :) Belki dünyada reggae/dub patlaması yaşanacak, bugünkü Ibanez'ler de yalan olacak, sabit köprülü tek single manyetikli, siyah değil de sarı kırmızı yeşil, aslan/marijuana inlayli Ibanez'ler göreceğiz :)

Sizin de somut verileriniz ya da varsayımlarınız varsa duymak isterim.
 
tamam ibanez bi esp olamaz ama bir cortla da bir tutlmaz genellikle üst modellerin hepsi aynı çalım ve kaliteyi sunuyor biraz fason üretim ama okadarda ezilir degil
üst modellerin fason üretim olması okadar parayı haketmediğini zaten gösteriyor. bu birincisi.
ikinci olarak
@tugberkozdemir
benim elime hangi ibanez modeli geçtiyse. boyası kötü kötü boyanın altında yaş ağaç yatıyor gereksiz yere olan ağırlığıda cabası. köprüsü zaten vasat. nekadar para verirsen ver o edge zımbırtısından kurtulamıyorsun cahil amatör insanların hevesi varsa zaten floydla uğraşmayı görev edinir kendine basit şeylerle vakit öldürmeye aha buda tremelo işte demeye gerek bile yok bence floydu varmı var densin diye takılmış dandirik dundirik gitarlar ha hedef kitlesi cahil cühela insanlarsa orasını bilemem:). aynı nokia gibi nasılsa yıllarca symbiandan vazgeçmedi ve zamanla kendini bozdu kalitesini düşürdü telefonları dayanıksız ve dandik oldu bu markada öyle . 2000 lira verip aldığın gitarda saçma sapan kendi ürettiği dandik manyetikler mevcutki kesinlikle değiştirmek gerekiyor. aradığın sadece klavyeyse internette çok güzel klavye yapan siteler mevcut bi klavye ürettirip cort gitara takabilirsin hocam. yani demek istediğim oki fiyat performans açısından 0 benim gözümde.
 
Son düzenleme:
üst modellerin fason üretim olması okadar parayı haketmediğini zaten gösteriyor. bu birincisi.

Fason üretim dünyanın hemen hemen her yerinde, her sektörde olan bir şey, mesajının geri kalanında fiyat/performans önemli demişsin. Ibanez senin hatrına OEM üretimin dışına çıksa daha mı ucuz olacağını sanıyorsun aynı gitarın? Bugünkü Amerikan Jackson'ların, Charvel'lerin, D'Angelico'ların ESP'lerin (Yanlış hatırlamıyorsam sende de vardı bir kaç tane) nerede üretildiğini bildiğini varsayıyorum.

benim elime hangi ibanez modeli geçtiyse. boyası kötü kötü boyanın altında yaş ağaç yatıyor gereksiz yere olan ağırlığıda cabası.

Boya konusunda hemfikirim, üst düzey gitarlarında çok saçma boya işçiliklerine şahit olmuşluğum var, ama bunu kalkıp da koca markanın bütün modellerine mal etmem. İşte bu yüzden insanlara deneyerek gitar almalarını tavsiye ediyoruz. Mağazadaki satıcıya "bunun şu şu noktalardaki boya işçiliğini beğenmedim, o kadar da para ödeyeceğim, daha düzgün bir tane daha temin edebilir misiniz?" şeklinde yönelteceğiniz bir soru, bu konudaki sıkıntılarınızı da çözecektir. Ayrıca görsel kusur olağan bir şey, cila ve boya arasında kol kılı kalmış Gibson biliyorum. İade ya da değişim istersiniz olur biter.

köprüsü zaten vasat. nekadar para verirsen ver o edge zımbırtısından kurtulamıyorsun cahil amatör insanların hevesi varsa zaten floydla uğraşmayı görev edinir kendine basit şeylerle vakit öldürmeye aha buda tremelo işte demeye gerek bile yok bence floydu varmı var densin diye takılmış dandirik dundirik gitarlar ha hedef kitlesi cahil cühela insanlarsa orasını bilemem:).

Şimdi afedersin de Edge, Lo-Pro Edge ve Edge Pro gibi köprülere vasat ve zımbırtı dersen, ya Ibanez çalmamışsın, ya da gitar çalmayı bilmiyorsun derim. Hadi onu bunu geçtim Satriani, Vai falan da mı dinlemedin? Bu saydığım üç köprüyü stabilite, dayanıklılık ve malzeme olarak OFR'ye tercih ederim. Düne kadar 2000 liralık gitarların hemen hemen hepsinde en iyisi Takeuchi'nin ürettiği (vasatın tam karşılığı nedir diye sorsalar bu derim) TRS türevi köprüler yer alıyordu. Yamaha, BC Rich, Charvel gibi firmaların orta segmentteki ürünleri neden yalan oldu da Ibanez hala burada sorusunun cevabı "köprü"dür.

2000 lira verip aldığın gitarda saçma sapan kendi ürettiği dandik manyetikler mevcutki kesinlikle değiştirmek gerekiyor.

Şimdi buna da kısmen katılmakla beraber, reddettiğim noktalar da var. Kendi manyetiğini üretiyor olmak kötü bir şey değil. Kaldı ki "iyi manyetik" peşinde koşan insanlara ben gerçekten anlam veremiyorum (sözüm sana değil). İyi manyetiğin tanımını rica edeceğim senden. Nasıl oluyor iyi manyetik? Aktif olunca, alyan yerine vida kullanınca ya da bobini kalın olunca ya da bas frekansları daha çok okuyunca daha mı iyi oluyor? DiMarzio/IBZ'ler ya da V7, V8 gibi manyetikler sağlam Ar-Ge çalışmalarının ürünüdür ve zaten yıllar içinde çok fazla değişikliğe uğramıştır. Memnun değilseniz en butik, 5 basamaklı fiyat etiketine sahip gitarların bile manyetiklerini değiştirebilirsiniz. Bu gitarı kötü bir gitar yapmaz.


aradığın sadece klavyeyse internette çok güzel klavye yapan siteler mevcut bi klavye ürettirip cort gitara takabilirsin hocam.

Buna cevap dahi vermiyorum :)

yani demek istediğim oki fiyat performans açısından 0 benim gözümde.

Saygılar :)


2000 lira verip aldığın gitarda saçma sapan kendi ürettiği dandik manyetikler mevcutki kesinlikle değiştirmek gerekiyor.
 
Iron label serisini sırf sir27fd için merak ediyordum. Ruhumu schecter'a sattım ama saber gövdenin de gizli müptelasıyım resmen. s7420, s7320, özellikle de s5427 bunlar benim için inanılmaz fetiş aletlerdi. Hatta geçen sene s5427 getirtmek için elimdeki atx c-7 yi 2 haftalığına buradan hiç istemeyerek satılığa çıkarmıştım ve beklediğim rakam üzerinden teklif almayınca mutlu mesut ilanı geri çekmiştim belki gören/hatırlayan olmuştur.

Lakin bu gibraltar standard denen eşiği aylar önce tanıma şansım oldu. 2-3 günlüğüne bir öğrencimden ödünç aldığım rga7'yi kendisine nasıl geri verdiğimi, bu eşiğin dandik bir 40-50 dakikalık kayıt denemesi boyunca bana nasıl illet lanet getirttiğini bir ben bir de hanım biliyor. Hayatımda bundan daha berbat sivri köşeli anti-ergonomik ve kütük bir fixed bridge uyarlaması tanımadım.

Kısaca gibraltar ile maalesef hiçbir anlamı yok bu gitarın benim için. Yine de sevenlerine bir ömür mesut bir yuva dilerim. Bu arada, yıllar boyunca içimde aklımı yiyen ömrümü kemiren o gizli ibanez emişkenini ben de susturdum gittim uygunundan bir MIK s7320 aldım koydum kenara sonunda. Yalanım yok hayatımda bundan rahat bir gitar çalmadım. Stock manyetikler ve zr 7 köprü de işimi gayet görüyor. Dive bomb sevici değilim ama tuşem de insansı değil. Buradan yola çıkarak bence somunlu oynar mekanizma zps2 adlı parça gayet stabil, başarılı bir buluş. Çaplı bir kayıt projesinde de bu haliyle rahatlıkla kullanabilirim. Kullanılmaz hayatta olmaz o manyetiklerle eşikle yok efendim fret işçiliğiyle vs şuradan şuraya gidilmez diyene de selam olsun, he canım benim, canıms.

Başta keith merrow signature olmak üzere, 7 telli modeller üzerinde zibilyon yıl sonra tekrar fixed bridge kullanmaya başlamasıyla schecter bu yıl da favorim. Hatta KM7 kaparosu için komşunun çocuğu hazır. (konuya fidye tarafından yanaşmak) Haricinde Ibanez nereye gider nerelerden döner gelir bilmiyorum ama saber tasarımına dair her yeni hamlesinde, özellikle 7 telli kategorisindeki modellerde her kıpraştığında bir dönüp "la noliy" tepkisi veriyorum. Adam gibi hipshot yahut muadili bir tasarımla geleceğine halen inanıyorum. Ötesinde yıldızımız çeşitli sebeplerle barışmadı ki şahsi beğeni algısı burada devreye giriyor, markaya atabileceğim bir çamur cephanem mevcut değil, saygılar.
 
Bilgisi olan vardır diye güncelleyeyim ilk ve son kez :)

Bu arada death bu gitarın neresi bu para eder demişsin şimdi gördüm.

Schecter c1 custom 1.800 lira. Bu gitar 1.600 lira. Schecter'ın neresi ediyor da satıyor? Veya bu gitarın yerine ne tavsiye ediyorsun?

Sataşma maksatlı yazmıyorum. Meraktan..
 
Boya konusunda hemfikirim, üst düzey gitarlarında çok saçma boya işçiliklerine şahit olmuşluğum var, ama bunu kalkıp da koca markanın bütün modellerine mal etmem. İşte bu yüzden insanlara deneyerek gitar almalarını tavsiye ediyoruz. Mağazadaki satıcıya "bunun şu şu noktalardaki boya işçiliğini beğenmedim, o kadar da para ödeyeceğim, daha düzgün bir tane daha temin edebilir misiniz?" şeklinde yönelteceğiniz bir soru, bu konudaki sıkıntılarınızı da çözecektir. Ayrıca görsel kusur olağan bir şey, cila ve boya arasında kol kılı kalmış Gibson biliyorum. İade ya da değişim istersiniz olur biter.
koca marka namını düşünüyorsa üst seviye gitarlarına boktan işcilikler uygulamaz. kendini düşünmeyen markanın müşteriyi düşünebileceğini hiç sanmıyorum.

Şimdi afedersin de Edge, Lo-Pro Edge ve Edge Pro gibi köprülere vasat ve zımbırtı dersen, ya Ibanez çalmamışsın, ya da gitar çalmayı bilmiyorsun derim. Hadi onu bunu geçtim Satriani, Vai falan da mı dinlemedin? Bu saydığım üç köprüyü stabilite, dayanıklılık ve malzeme olarak OFR'ye tercih ederim. Düne kadar 2000 liralık gitarların hemen hemen hepsinde en iyisi Takeuchi'nin ürettiği (vasatın tam karşılığı nedir diye sorsalar bu derim) TRS türevi köprüler yer alıyordu. Yamaha, BC Rich, Charvel gibi firmaların orta segmentteki ürünleri neden yalan oldu da Ibanez hala burada sorusunun cevabı "köprü"dür.
gitar çalmayı bilmek edge kalitesini bilmekten geçiyorsa fabrikadaki virtüözlerin nasıl gitar çaldıklarını hayal bile etmek istemiyorum ayrıca edge i bir floydla bir kahlerle karşılaştırabiliyorsan bu çelişkiye kendin düş derim..hmm steve vai de dinledim satrianide fakat buzamana kadar ne okadar gitarla bütünleşebildim nede ülkemizde veya yeryüzü çerçevesinde bukadar bütünleşen gördüm.. sanırsam o insanların elindeki gitardan ziyade kendilerinde marifet:). sonucunda sana hiçmi steve vai dinlemedinde bu gitara bok atıyosun dedirtebilir bu girişim. saygıyla karşılarım tabi gitar kendi kendine çalıyorsa.

Şimdi buna da kısmen katılmakla beraber, reddettiğim noktalar da var. Kendi manyetiğini üretiyor olmak kötü bir şey değil. Kaldı ki "iyi manyetik" peşinde koşan insanlara ben gerçekten anlam veremiyorum (sözüm sana değil). İyi manyetiğin tanımını rica edeceğim senden. Nasıl oluyor iyi manyetik? Aktif olunca, alyan yerine vida kullanınca ya da bobini kalın olunca ya da bas frekansları daha çok okuyunca daha mı iyi oluyor? DiMarzio/IBZ'ler ya da V7, V8 gibi manyetikler sağlam Ar-Ge çalışmalarının ürünüdür ve zaten yıllar içinde çok fazla değişikliğe uğramıştır. Memnun değilseniz en butik, 5 basamaklı fiyat etiketine sahip gitarların bile manyetiklerini değiştirebilirsiniz. Bu gitarı kötü bir gitar yapmaz.
dimarzio için konuşmadım. ibz ve v7 v8 için konuşuyorum, ben 5000 lira para verdiğim gitarın üstüne v7 v8 manyetik görürsem bunda ilk düşünceğim şey manyetikte masraftan kaçan adam diğer konularda nelerden kaçar kimbilir oluyor. v7 v8 veya ibzleri i nekadar başarılı bulursan bul bir emg nin bir dimarzionun bi s.d nin yerini tutabiliyorsa satsınlar Ibanez Pickups diye bizde benimseyelim. herkez emg demesinde ibanez desin,iyi manyetik sözlük anlamından ziyade kulak hissiyatıyla anlaşılabiliyor yav ama manyetik firmaları içinde kullanılan bobinin sarımındaki elementinin saflık oranına kadar araştırıp değişimler yapıp yıllarını on yıllarını verip en güzel seviyeleri, kulağa en güzel gelen tınıları elde etme konusunda çaba göstermiş bu yolda totosundan ter akıtıpda sonucunda ortaya çıkan ürüne manyetik diyoruz. yani yıllarca gitar yap, he ucuza kaçim dışardan ithal manyetik almiim ben bu gitardan daha ii kâr ederim nasıl olsa onlara yakın kaliteye ulaşabilirim düşüncesiyle yola çıkan vasat bir girişimin ürünü değildir benim gözümde. ben tutup 6 binliralık gitar çalıyorsam ustunde bir emg, bir dimarzio, bir s.d görmek isterim o tınıyı duymak isterim. şimdi motor üstünden örnek vereyim tutupda bir yamaha kendi lastiğini üretip kendi lastiğini taka bir metzeller kalitesine ulaşabilirmi? asla... aynı şekilde buradada geçerli.

saygılar
 
Bilgisi olan vardır diye güncelleyeyim ilk ve son kez :)

Bu arada death bu gitarın neresi bu para eder demişsin şimdi gördüm.

Schecter c1 custom 1.800 lira. Bu gitar 1.600 lira. Schecter'ın neresi ediyor da satıyor? Veya bu gitarın yerine ne tavsiye ediyorsun?

Sataşma maksatlı yazmıyorum. Meraktan..

1.sap bağlantısı,
2. klavyesi
3.işciliği(ibanezin vasatlıklarının yanında schecterın henüz böyle bir sıkıntısı yok denemeden alıyorsak bu riske girmeye hiç gerek yok...).
4. nitrowizard neymiş arkadaş crash bandicot falanmı oynuyoruz? oyunmu çeviriyoruz.yazsın oraya maple neck veya herneyse.
5. cort evl x4 alalım madem konu sadece fiyatsa? aynı ibanezle aynı özelliklere sahip..

schecter buradaki farklılıklardan ötürü ve ibanez gibi kötü bir imaj sergilemediği için son yıllarda.. satıyor..
 
Sevgili Schecter fanboyu Death,

İşçilik işçilik demişsin de,

http://www.gitarpedal.net/forum/18230-schecter-gitarlar-5.html

Buyur, işçilik. Hadi senin ilkel diyalektik mantığınla devam edelim. Kaç paraydı bu KM-7'ler? Kendi işçiliğini düşünmeyen adam müşteriyi mi düşünürdü?

5000 TL'nin üstünde fiyat etiketi olup da (hadi bak zorlamıyorum seni, Aralık 2013 döviz kurlarından da hesaplayabilirsin istersen) V7 V8'li Ibanez gösterir misin? Buyur bak 2500'e üç tane DiMarzio sana. Burada da bir şeyler var. Burada da. 6000 liraya sana V7 V8'li ne çaldırdılar çok merak ediyorum :)

Ve son olarak, Edge, Edge Pro, Lo-Pro Edge gayet de OFR ve Kahler'e kafa tutabilecek köprülerdir diyorum, argümanı desteklemek için de JS, Vai gibi örnekler veriyorum, sen de sıradan kullanıcı onları yapmaz zaten diyerek alakasız bir şey yumurtluyorsun.

Neyse, hata bende, eşcinsellik hakkındaki kelamlarından ve "Aristo mantığı"ndan sonra hala tartışıyorum senle.
 
Ne işçiliği yahu schecter'da jeff loomis nt ve hellraiser kullandım. Ahım şahım bir olayı yoktu? ıbanez'de rg2550 kullandım sadece. Kusursuza yakındı benim için..
 
Hatta hiç unutmam Fatih Yılmaz'a jeff loomisi bakıma götürdüğümde sokağın ortasında havaya kaldırıp inceleyip patates demişti ciddi bir şekilde :D


Yukarıda paylaştığım Dimi Nalbantov tekrar Ibanez kullanmaya başlamış. Düzelteyim onuda :)
 
Sevgili Schecter fanboyu Death,

İşçilik işçilik demişsin de,

http://www.gitarpedal.net/forum/18230-schecter-gitarlar-5.html

Buyur, işçilik. Hadi senin ilkel diyalektik mantığınla devam edelim. Kaç paraydı bu KM-7'ler? Kendi işçiliğini düşünmeyen adam müşteriyi mi düşünürdü?
schecter fanboyu falan değlim. herkez bir gitarın + - lerini söleyince fanboyu oluyorsa sayın "ibanez fanboyu",ne ibanezkadar vasat ticari ahlaka nede okadar çok kötü geribildirime sahip bu konuda yarışamazlar tartışmaya gerekyok.
5000 TL'nin üstünde fiyat etiketi olup da (hadi bak zorlamıyorum seni, Aralık 2013 döviz kurlarından da hesaplayabilirsin istersen) V7 V8'li Ibanez gösterir misin? Buyur bak 2500'e üç tane DiMarzio sana. Burada da bir şeyler var. Burada da. 6000 liraya sana V7 V8'li ne çaldırdılar çok merak ediyorum :)
ha 2000 , 3000 tlk lik gitarda v7 v8 normal, 5000 de normal değil senin için. okey bu mantıkda devam edebilirsin:).
500 liralık gitardaki manyetiği 3000 liraya takıncada hoş yani nasılsa 3000 liralık ibanezin 3000 liğide ancak bukadar olur...
Ve son olarak, Edge, Edge Pro, Lo-Pro Edge gayet de OFR ve Kahler'e kafa tutabilecek köprülerdir diyorum, argümanı desteklemek için de JS, Vai gibi örnekler veriyorum, sen de sıradan kullanıcı onları yapmaz zaten diyerek alakasız bir şey yumurtluyorsun.
alakasız şeyler yumurtlamıyorum ben satriani veya vai değilim teknisyenlerim yok edge le medge uğraşacak asıl sen virtüöz söyleyip sen saçma şeyler yumurtluyorsun önce bi söylediğini gör bence.tekrar söylüyorum; ben steve vai veya satriani değilim edge ile uğraşacak teknisyenlerim yok para almıyorum ibanezden sponsorum değil oyüzden sıkıntım yok.
Neyse, hata bende, eşcinsellik hakkındaki kelamlarından ve "Aristo mantığı"ndan sonra hala tartışıyorum senle.
benimle tartıştığında bana bilgi aktarımında bulunmuş olmuyorsun veya bana mal mülk bağışlamıyorsun çokda umrumda değil yani ister tartış ister tartışma.. çokda alakadar eden bir durum yok beni burada. asıl ben başka görüşlere saygısı olmayan, narsist insanlarla tartışarak hata yapıyorum sanırım.
 
+ - söylemek başka, bir gitarı övmek için başka bir gitarın "6000 liralık ürününde şu manyetikler var diye" desteksiz bok atmak başka. Buna saygı duyulmasını beklemek de gülünç. Narsizm'in ne olduğunu da doğru öğrenmeni tavsiye ederim ayrıca.

Neyse çok malzeme verdin de bana, ne vaktim ne de enerjim var. İyi forumlar sana.
 
Pahalı gitarların üzerindeki ucuz manyetiklerin sebebi, bunu alan müşterilerin zaten kendi istediği manyetikleri takmak istemesinden gelir.

Yani 5-6000lik gitar diyorsak bir çocuğun (normalde) ilk gitarı olmaz bu, ne istediğini bilen adamların vereceği paralar bunlar. E dolayısıyla manyetik tercihleri vardır bayıla bayıla alırlar o gitarları sonra çöpe atıp dandik manyetikleri dimarzio/duncan/bare... neyse taktırır en basit modifiye zaten manyetik değişimi.

Halihazırdaki Dimarziolar zaten signature olmayanların en popüleri, seven devam eder (çok var) sevmeyen takaslar satar vs bu kadar basit yani kavga etmeyin :)
 
+ - söylemek başka, bir gitarı övmek için başka bir gitarın "6000 liralık ürününde şu manyetikler var diye" desteksiz bok atmak başka. Buna saygı duyulmasını beklemek de gülünç. Narsizm'in ne olduğunu da doğru öğrenmeni tavsiye ederim ayrıca.

Neyse çok malzeme verdin de bana, ne vaktim ne de enerjim var. İyi forumlar sana.
şu yazdıklarını okursan narsizmin ne olduğunu iyi anlarsın... 3000 liralık ürününde v7 v8 manyetikler var dediğimde değişen bişey oluyormu?

veya
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=6455&gid=110#.U4JyUnY08kI
4.454 varmış , 6000 değil gerçi bedava şimdi 6000 değilya alınır sonuçta. bu manyetiklerde değişir ne olacak nasılsa alt sınıf gitar...
+ - söylemenin veya övmenin farkınıda bir başkasından öğrenmeme gerek yok bu bilginide kendine sakla derim.:).
iyi geceler herkeze yatış vakti:)
 
Pahalı gitarların üzerindeki ucuz manyetiklerin sebebi, bunu alan müşterilerin zaten kendi istediği manyetikleri takmak istemesinden gelir.

Yani 5-6000lik gitar diyorsak bir çocuğun (normalde) ilk gitarı olmaz bu, ne istediğini bilen adamların vereceği paralar bunlar. E dolayısıyla manyetik tercihleri vardır bayıla bayıla alırlar o gitarları sonra çöpe atıp dandik manyetikleri dimarzio/duncan/bare... neyse taktırır en basit modifiye zaten manyetik değişimi.

Halihazırdaki Dimarziolar zaten signature olmayanların en popüleri, seven devam eder (çok var) sevmeyen takaslar satar vs bu kadar basit yani kavga etmeyin :)
ama sende şimdi...nasılsa değişecekse boş bıraksınlar manyetiği takmasınlar yani :D nasılsa isteyen istediğini takacak. ben ona katılmıyorum ama:(. yinede güzel düşünce saygı duyarım:)
 
Bu aletlerin avrupa pazarında da (TR dahil) geri toplatılması durumu var. Bu bağlamda birçok firmanın yapamadığını yapan bir firma schecter. Haricinde mağazalar orada, ürünler ortada. Çok zor değil, ki eğlenceli bile olur; gönüllü 3-5 kişilik bir "jüri" oluşturulup bir kıyas yapılabilir. Benzer bir fikir yıllar önce (tahminleri aşabilecek uzunlukta yılar önce) jackson vs ibanez formatıyla aklımıza gelmişti. Hakan ve Derşan isimli iki abimizin İzmir'de 90'lar sonlarında ege tv de sundukları "hangar 18" adlı programın içerisinde yayınlanması amacıyla 10 dakikalık bir projeydi, davul, bas ve klayye gibi enstrümanlar da zamanla yer bulacaktı, program 2000 dolaylarında gümledi.

Neyse.

Demem o ki, kitle üretimi söz konusu olunca cnc temelli vb endüstriyel kusurlar özellikle "launch" serisi için her daim bir olasılık. Bu havacılık sektöründe de, tıp sektöründe de, enstrüman üretiminde de geçerli. Bana da "fan boy" diyebilirsiniz gurur duyarım, lakin bu kusurlar üzerinden özellikle ibanez'e girişirsek kimse durduramaz sanırım.

Özetle;

"Denemeden alınmaz" mottosunun bir mantığı mevcut olsa gerek, hele ki söz konusu 3. dünya ülkeleri enstrüman pazarı olunca.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst