Fotoğrafcılık

okulda fotoğrafçılık klübüne üyeyim. ve şimdiye kadar okulda fotoğrafçılık adına gerçekten "yapılmış" şeyler olmuş. Fotoğraf ve teknikleri konulu eğitim, kulüp öğrencilerinin çektiği fotoğrafların oluşturduğu bir dia gösterisi, fotoğrafa giriş,makine kompozisyon, ışık, karanlık oda eğitimleri verilmiş. İstanbul Sinema ve Fotoğraf Amatörleri Derneği ile dia gösterisi yapılmış. eh ben yeni yeni merak salmış biri olarak gayet iyi görüyorum. bu sene de umarım çalışmalar olacak..
 
Bu arada İfsak 'ın gençfotofest ini takip etmedi mi yani kimse :cry: Nazım Hikmet we Liman Cafe deki sergileri biliyorum çok iyilerdi ;)
 
Projem var. Konusunu kendim buldum "panoramik görüntü" hakkında bir proje hazırlamam gerekiyor. Önce bir araştırma, örnekler(gönderirseniz eğer panoramik çalışmalarınız varsa sevinirim) vs.vs. yani konu bu şekilde yardım edebilecek birileri varsa sevinirim..
 
Topic te açtıgım tartışma için özür dilerim amacım sağa sola b.k atmak değil sadece fotografçılık hakkındaki düşüncelerimi yazmak istedim ama sanırım biraz ileri gitmişim.Bir daha yazı yazmıyacağım buraya.......
 
Pentagram1999 demiş ki:
Topic te açtıgım tartışma için özür dilerim amacım sağa sola b.k atmak değil sadece fotografçılık hakkındaki düşüncelerimi yazmak istedim ama sanırım biraz ileri gitmişim.Bir daha yazı yazmıyacağım buraya.......

Anlayışlı düşüncene teşekkürler.Sevindim ;)
 
lütfen acil yardım istiyorum. ingilizcem eksik kaldığı için ingilizce sitelerden bilgi alamıyorum kapsamlı bir ödev olsun istiyorum ve şimdiye kadar araştırdığım sitelerden bulduklarımı toplasam bir sayfa ediyor ancak.konu panoramik görüntü daha önce de yazmıştım ama pek tınlayan olmadı.yani çoğu sayfada örnek var. bilgi yok.. yardımcı olabilir misiniz !!
 
elimde istabul fotoğraf ve sinema amatörleri derneğinin(ifsak) hazırladığı bi dosya var.fotoğrafla ilgili bi takım teknikbilgileri içeriyo.ilgilenen varsa msn den gönderebilirim sevabına:)n oluya bana böyle ya.ölümüm yaklaştı galiba.
 
foto45.jpg


Fotoğraf: Andrzej Dragan
Bu kadar düşündürücü ve net fotoğraf çekmek büyük ustalık ister. Hele birde modelimiz David Lynch ise.
 
cevap ortada aslında şayet topic acan ark gibi değerlendirirsek resimde bi sanat değildir o halde gördüğün bir seyi kağıda döküyosun...daha örnekleri çoğaltılabilir tabiki ama içinde ruh olduktan sonra....
 
peki senin sanat dediğin nedir ozaman?ressamlarda sanat yapmıyorlar..
fotoğraf çekmenin basit bişi olduğunu düşünüyorsan..nasıl olsa herşeyi makina yapıyor diyorsan al eline makinayı da görelim..ozaman anlarsın aslında makinanın fırçadan farksız olduğunu..
 
Fotoğraf çekmek bir emek işidir.Ressam ve Fotoğrafçı arasında bir fark yoktur bence.Fotoğrafçı için makina fırçadan farksızdır.Fotoğraf çekmekte basit birşey değildir.Tartışmam bile.Aşağıdaki linkte...Anton Corbijn ismini duymuş muydunuz?

http://www.corbijn.co.uk/
 
Geri
Üst