Turgut Berkes

bir arkadaşım sayesinde dinlemiştim bey amcayı.2000 yılında kara kutu diye bi albüm çıkartmıştı.rahmetli Yavuz Cetin,Tarkan Gözübüyük,Can Şengün gibi insanlarla beraber çalıştığı bir albümü vardı.sağda solda pek bulunmuyo bide kapağından dolayı yasaklanmıştı falan.Dost kitapevinde bile bi tane vardı 2 sene önce onu da ben aldım :) Tarkan ın bazı şarkılarının söz yazarı,çevirmen,bi de yeni öğrendim bunu FT studyo sunun t. si oymus F si de fuat güner.bulabilirseniz kesinlikle alın derim.
İnanılmaz güzel sözler,İnanılmaz güzel yorumlama,Süper müzisyenler ve haliyle çok çok çok güzel bir albüm....
 
Mavi Sakal 2'yi kaydederken tanışmıştık Turgut Berkes abi ile, süper şeker adam, Fuat Güner ile beraber çok yardımları dokunmuştu o zaman bizlere FT'de o kısıtlı bütçe ve şartlar altında.

Albüm çıkardığını bilmiyordum, aha, alınacaklar listesine bir giriş daha yapalım...
 
Moğollar'ın bir dönem dillere marş olan şarkısı "Bişey Yapmalı"nın da söz yazarıdır Turgut Berkes.

Kaliteli bir proje olan Kara Kutu'da Yavuz Çetin, Volkan Başaran, Gota Yashiki, Tarkan Gözübüyük gibi müzisyenler var. Bu albümün ön ve arka kapak seçimi de bence Turgut Berkes'in sıradışı kişiliğinin bir göstergesi. Işığın, Mindos, Sensiz Şarkı.. Güzel şarkılar; ama favorim Miranda ;)

Geçen sene internette "Kış Neden Var"ın klibini bulmuştum hatta. Artık aramama rağmen yok. Kazara bulan falan olursa ve bana da haber verirse sevinirim..
 
Miranda,

Bence bu forumun en kaliteli müzik zevkine ve bakış açısına sahip birkaç katılımcısından birisin.

İyi ki varsın, lütfen gitme, olur mu?

Sevgiler.
 
Ünlü felsefeci Niyazi Berkes, Turgut Berkes'in amcası oluyor bildiğim kadarıyla. Yani entellektüel bakış ve sanatçı ruh bir aile geleneği. Bir de kızı vardı Turgu Berkes'in. Koca kız olmuştur herhalde şimdi. 6-7 sene önce görmüştüm en son.
 
goliath demiş ki:
Ünlü felsefeci Niyazi Berkes, Turgut Berkes'in amcası oluyor bildiğim kadarıyla. Yani entellektüel bakış ve sanatçı ruh bir aile geleneği.

Eheh, FT'de üst katta yapılan koyu muhabbetlerin tadını unutmak ne mümkün? Daha doğrusu onlar anlatmışlar biz de ağzımız açık dinlemiştik o zamanlar, 11 sene geçmiş üzerinden, oysa dün gibiydi. Böyle insanları yakından tanımayınca derinliklerinin farkına varmak maalesef mümkün olmuyor, dolayısı ile çok şeyi kaçırıyor sokaktaki insan, oysa birikim ve aktarımı gerçekten çok önemli. Keşke vakit ve fırsat olsa da daha fazla vakit geçirebilse insanlar bu zevat ile...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
çok sevindim vallahi bilen insanlar olduğu için.bi isim ne kadar çok şey açtı :)
miranda klibi nerede bulmuştun?
bende araştırıcam bu arada
 
Ben çok alakasız biyerden bulmuştum kasetini (gimanın 1.5milyona sattığı eski kasetlerin arasından) iyi ki almışım , çok severek dinliyorum.
 
Pentagramın lions in a cage sözünün şarkı yazarıdır..Çevirmenlik te yapmaktadır....Güven erkin erkalın turkrock 2002 kitabında albüm tanıtımı ve sanırım röportajıda yer almaktadır...Dinlenesi bir insan İçimizdeki dünya 4 duvar 1 ayna...
 
on parmağında on marifet dedirten başarılı olmak kavramını türkçe'deki borges çevirileri, camille paglia'nın "cinsellik ve sanat"ının türkçe'ye kazandırılması, tiyatro oyunculuğu, ressamlık, şarkı sözü yazarlığı ve besteciliği................

sertab'ın 'dağ gibiyim taş gibiyim'de turgut berkes'in şarkılarından olup tarkan tevetoğlu'na da birkaç şarkı vermiştir...
kara kutu albümünün kapağında 1950'lerden kalma çıplağımsı fotoğraf olması nedeniyle dağıtımında zorluklar yaşadıklarını biliyorum..
bu arada miranda'nın dediği "kış neden var?" şarkısı aslında tabutta rövaşata filminde oynayan rahmetli ayşen aydemir'e ithaf edilmiş..
 
güven erkin erkal saolsun :) çalıyordu insan halini maximum rock'ta.. e ben de dinliyor kim bu ya sorgulamaları eşliğinde mest oluyordum.. ama albümünü bulamadım idefixe.com'da var evet ama sitelerden alış veriş yapmıyorum zaten verebileceğim doğru düzgün bi adresim yok :( başka yerden edinemez miyiz acep?
 
buldummm... eskişehirde bulunabilecek tek yerdeki son albümü raftan söküp aldım. bulabilen herkes edinmeli... İNSAN HALİ gibi bi şarkı ve onun sahip olduğu gibi bir bitişi hiçbir eser barındırmıyordur bünyesinde.. eminim bundan..
 
Aslında turgut bey amca ressamdır bir röpörtajında "ben beste yapamam tual yaparım" demişti... etkilemişti beni... keşke bir kez daha albüm yapsa... imza toplasak ?yeniden olmaz mı ?
 
Resim de, beste de, çeviri de, website tasarımı da yapar. Kendisinin sihirli değnek olmasından şüpheleniyorum :). Hatta yeni bir albüm de yapar. Sadece zaman gerek herhalde..
 
Geri
Üst