Ensemble Galatia (ortaçağ ve kelt şarkıları)-Ankara

Kaan Bahadır : telli çalgılar (gitar, lute, dutar ve mandolin )
Selçuk Dalar : üflemeli çalgılar (alto, soprano ve sopranino recorder, flüt ve whistle)
Senem Gökçe Okullu : soprano recorder, tambourine ve çalpara
Serkan Özçiftçi : yaylı çalgılar ( keman, rebek, bas viel )
Yurdanur Aksop : vurmalı çalgılar (bendir, erbane, djembe, darbuka, üçgen zil, tabourine ve shaker )
Gökhan Bulut : vurmalı çalgılar
Senem, Kaan ve Selçuk aynı zamanda grubun vokalistleri




dscf27296be.jpg

dscf272311fc.jpg

dscf272716vb.jpg


www.ensemblegalatia.com

Grubun repertuarını 10 ile 16’ncı yüzyıl arasında Avrupa’nın farklı köşelerinde farklı sosyal kesimlerce dinlenen müzikler oluşturuyor.


Grupla yapılmış detaylı bir söyleşi için : http://www.evrensel.net/06/02/13/kultur.html#
http://www.haberler.com/haber_570634.asp

:!: fat-strat ,Ensemble Galatia üyesi değildir .
 
parçaları dinledim.3 ve 5 stüdyoda,1 ve 4 konserde,2 de ikisinin arası bi yerde kaydedilmiş gibi geldi:)

ben sverim bu ezgileri, yorumum o yüzden başka bi mevzuda olacak.

öncelikle parçaların hepsi yarıda kesiliyor.tamamını albüme sakladıysanız bile konser kayıtları tam olabilirdi.pek hoş olmuyor dinlemesi böyle yarın yarım.

açıkçası pekçok ülkenin halk müziklerine aşinayım ve şunu söyleyebilirim dinlediğim şey tamamen o ülkelerden geliyor, yani ben ne vokalde ne de herhangi bir enstrüman kullanımında dışardan eklenmiş bi öğe bulamadım.
yöresel bi derleme olarak sunsaydınız inanırdım.çok nezih ve aslına sadık çalışmışsınız.

parçalar bana daha çok dinsel halk şarkıları (eski gregoryen şarkıları da andırıyor) rum/ermeni şarkıları ve irlanda halk şarkıları gibi gedi.Bayan vokal joan baezin biraz daha tiz bi akrabası gibi .herşey yerli yerinde.

sanırım popüler kültür içinde cılkı çıktığı için bazı şeyleri dışlamışsınız,yoksa irlandaya kadar gidip elaltında duranı eklememiş olmanızın galatianın sınırlarıyla bi alakası yoktur diye düşünüyorum.

bence çok iyi iş çıkarmışsınız ama aslına bu kadar sadık kalmasaydınız da olurdu.hatta daha iyi olurdu.yani "harbiden aynısını yapmışlar helal olsun" demek dışında bi şey benim beklediğim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
evsanatcisi demiş ki:
öncelikle parçaların hepsi yarıda kesiliyor.tamamını albüme sakladıysanız bile konser kayıtları tam olabilirdi.pek hoş olmuyor dinlemesi böyle yarın yarım.

Sevgili evsanatçısı ,ben ozellikle parçalarin bir kısmını koydum.Cunku grubun repertuari çok büyük emekler sonucunda ortaya çıkarılmış .Yani bu parçaları öyle gidip her müzik markette bulup ,satın alamıyorsunuz . Bir de benim düşüncem bu kadar kolay ulaşılan değerlerin de ,bi o kadar kolay tüketileceği yönünde . Amaç,müzik türü ve kalitesi hakkında bir fikir vermek .

Ancak ,dinleyici olarak sizlere ve bana düşen ,gidip canlı dinlemek .Gerçekten canlı dinlenmesi gereken bir grup. Sadece işitsel olarak değil enstrumanların görüntüsü ile de sahneyi dolduruyorlar. Hayatımda ilk defa gordüm burada ki enstrumanları.

Ama sıradan bir "galatia" sakini olarak ,,arkadaşlar...yaa bozkırın ortasındayız yani ...no way out...maalesef...Ankara da böyle bir grup benim hayatıma renk katıyo ,hem de her pazar...inanaılır gibi deil :D
 
geçen haftalarda günler saatler boyunca düşündüğüm şey için biçilmiş kaftan... bir bas bir elektro bir davul müzik sadece bumudur?
...Ankarayı renklendirdiklerinden hiç şüphe yoktur..
 
Bir ay kadar önce bir çarşamba arkadaşla kenardaki dış kısımda otururken birden ortaçağ esintileri geldi kulağımıza. Tahta masalarda biramızı yudumlar eski günleri yad ederken kendimizi Herkül'de falan gibi hissettik. Gerçekten çok keyifliydi. Mutlaka yine dinlemeye gelicez.
 
slm arkadaşlar
ben grubun vokalistlerinden gokce... bikaç bilgi vereyim istedim. nefeste pazar, çarşamba çıkıyoruz ama çarşambaları durum sık sık değişiyo. bizim sabit günümüz aslında pazar. çarşamba nefesin konser gunu, o yuzden hani çarşamba gelip de bulamamak var.. nefesi arayıp öğrenebilirsiniz kesin durumu...bi de saat 21-24 arası çalıyorus.
simdilik bu kadar... :eek:)
 
ya çok saçma olucak ama aklimdan çikmayn bir orta çag ezgisi vardir zira çocuklugumda izledigim robin hood çizgifilmnde sari saçli lutar çalan bi ozan vardi o çalip söylüyordu bir arastirmanizi tavsiye ederim...çizgi film öyle ünlü bir çizgi film degil hatta bayada eski sayilir ama bulup çalarsaniz gerçekten çok hos...çizgi filmde aslan yürekli richard adina bsetelenmis bi parçaydi...
 
ilgimi çekti.. önce kayıtlarınızı dinleyeyim sonra canlı da görmek isterim. hobby cafe bahçelideki değil mi? pazartesi program saat kaçta?
 
kayıtları indirdim..belki beni dövüceksiniz ama Cranberries tadı var :p ( özellikle 1. parçada )
Çok çok başarılar diliyorum kolaylar gele yolunuz açık olsun
 
maresalx demiş ki:
kayıtları indirdim..belki beni dövüceksiniz ama Cranberries tadı var :p ( özellikle 1. parçada )
Çok çok başarılar diliyorum kolaylar gele yolunuz açık olsun

düzeltiyorum birinci parça Cranberries kokuyor.hergün mutlaka bir kez dinliyorum kayıtlarınızı
Başarılar dilerim
 
Geri
Üst