Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

yeni çıkan rgr 321 ex ten almayı düşünüyorum fakat araştırdım endonezya yapımı olduğu için tereddütteyim.
birde mtm 2 var fakat o biraz tuzlu
kasa, renk olarak aynı gitarlar hatta ikisinin headstocklarıda ters fakat mtm 2 kore galiba..
farkları ise:

RGR 321EX
neck type 3pc Wizard II neck
body Basswood body
fret Jumbo frets
bridge Fixed bridge
neck pu Designed by EMG® (H) neck pu
bridge pu Designed by EMG® (H) bridge pu

MTM 2
neck type 5pc Wizard II Maple/Walnut neck
body Mahogany body
fret Jumbo frets
bridge Fixed Edge III bridge
neck pu V7 (H) neck pu
bridge pu V8 (H) bridge pu

sizce hangisi daha avantajlı bu gitarların???
 
demonsuck demiş ki:
para işi halloldu şimdi son mu bi kx custom mı evl z6 mı aynı fiyata daha farklı bişey mi?

Şimdi evl z6 nın üzerinde emg aktif manyetikler var bu da cayır cayır distortion demek. Ama daha yumusak bi şeyler calmak istersen seni yarı yolda bırakabilir. Kx custom biraz daha hem yumusak hem sert tonlar alabileğin bi gitar bence.Her yola getirebilirsin. Benim terciğim kx customdan yana
 
tamam o zaman kx custom alıorum yanına da baist bi prosesör alıcam rp50 falan gitar umarum dis. bakımından kötü diildir aktif emg kadar olmasını beklemiorum da...
 
Ben kx custom dedim ama sen yinede bi dene, başkalarından da fikir al bence. Gitarın distortion bakımından şüphen olmasın gerçekten iyidir. :) Zaten sert ton almak için en önemli etken pedal, prosesör , amfi gibi seylerdir.
 
aktif manyetik çok biz çekio ama kx customın karizması var gördüğüm kadarıyla onun manyetik kombinasyonu esp gibi gitarlarda da kullanılıo ama fad to blackin yaklaşık olarak ortalarına genel bölümlerdeki tonu yakalamak bana yeter çok ağır bişey beklemiorum ama bakıcam ikisine de çok sağol sen ne kullanıosn?
 
arkadaşlar ben Ibanez RG350EX Elektro Gitar almaya karar verdim
bu gitarların hem endonezya hem de kore yapımı mı var
yoksa tümü endonezya yapımı mı?
 
arkadaşlar 200 ytl civarı param var sizce 1. el olarak hangi gitarı alabilirim ben yeniyimde 4 telli olursa sevinirim yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden
 
2 si arasından tercih yapmam gerekirse mtm ,maun gövde yumuşacık tonlar ahh ah, ya senin gitarın yokmu ışıklı ışıklı , cayır cayır gitar işte napcan yeni gitarı
 
peki benim bir kuzenim var o da gitar çalmak istiyo ilk önce klasik gitarı öğrenmeli mi yoksa hemen elektro gitarı mı öğren meli?
 
thebigredmonster demiş ki:
peki benim bir kuzenim var o da gitar çalmak istiyo ilk önce klasik gitarı öğrenmeli mi yoksa hemen elektro gitarı mı öğren meli?
bu düşünce son derece yanlıştır ve sadece Türkiye de vardır, hangi akla hizmetse ve nereden çıktıysa artık. Klasik gitar ve Elektro gitarın çıkış noktaları ve temelleri tamamen farklıdır. Bir kişi elektro gitar çalmak istiyorsa önce onun eline klasik gitar verip önce bunu çalacaksın demekte o kişinin hevesini kaçırmaktan başka hiç bir işe yaramaz.
 
behemod demiş ki:
arkadaşlar bursada ki gitar dükkanlarından hangisini önerirsiniz.benim kafamda ibanez var ama.kime güveniceğim nasıl alıcağım.

Can iyidir ya. Biraz kazıktır ama başka biyer de yok galiba doğru düzgün. Rekor aşırı cok kazıktı. Eğer peşin alıcaksan belki istanbul fiyatlarına yaklaşabiliyo can müzik. Ama belki de değişmiştir sene oldu bursaya uğramayalı. :) Ben zamanında can dan cort x6 almıştım. Cok memnun kaldım. Hiç bi problemi yok. Hala duruyo. :)
 
acil ihtiyaçtan amfimi ve gitarımı satıyorum...gitar aria stg 003..temizdir..amfim ibanez ibz 10g...amfi 2 aylık tertemiz..amfi 65 gitar 135 ytl....acill satılıktır..05388951792 bu nodan ulaşabilirsiniz..utku
 
'' Can iyidir ya. Biraz kazıktır ama başka biyer de yok galiba doğru düzgün. Rekor aşırı cok kazıktı. Eğer peşin alıcaksan belki istanbul fiyatlarına yaklaşabiliyo can müzik. Ama belki de değişmiştir sene oldu bursaya uğramayalı. Smile Ben zamanında can dan cort x6 almıştım. Cok memnun kaldım. Hiç bi problemi yok. Hala duruyo.'' sağol sen bursaya gelmeyeli başka dükkanlarda açıldı da ne kadar iyiler bilemiyorum :)
 
Geri
Üst