Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Manticore demiş ki:
Fistby demiş ki:
http://www.youtube.com/watch?v=N-blu5VAyVg

Yukarıdaki videoda 'Vox AD50VT Numetal amp model.' kullanılmış. Bu normal 'VOX AD50VT' değil mi? Yoksa farklı bir üretimmi. Eğer farklı bir üretim değilse bu modeli almayı düşünüyorum.

Ek olarak kullandığı gitar düz Fender Squier 51'mi sizce yoksa sonradan modifikasyonamı uğramış? Ve bu tona Squier 51 haricinde hangi gitarı kullanarak ulaşabilirim. (Örn:Squier Bullet Stratocaster, Squier Standart Fat Strat HSS, Squier Standard Stratocaster)

Normal AD50VT'nin "Nu Metal" modellemesi ile çalınmış yanlış anlamadıysam. Mesa tonu oluyor işte yamulmuyorsam.

Fender'den, Squier'den pek anlamam ama bu gitar basswood gövde, maple sap + klavyeymiş, yazdığın aletlerden başka bir de Ibanez RG350 gibi bir modelle denemeni öneririm.

o squierda fender manyetik takviyesi var.başarılı bi modifiye olmuş.AVT biliğin AVT.
 
Selamlar herkese.
Ben elektro gitar almak istiyorum ben hiç bir bilgim yok yaklaşık 350$ bütcem var önerileriniz ne olur ilk başta başlamak için hangi gitarı seçmeliyim?Fiyatlarını da yazarsanız sevinirim fazla kazık yememek için :)
 
keremd demiş ki:
aman dikkat bilen biriyle git gitar almaya..
kurbanlık koyun gibi gitme!

ya benim öle gitardan anlayan arkadaşım yokki sadece bi arkadaşla gidicez oda anlamıyo o bass alıcak ben elektro sizin önerilerinizle biraz bişiler öğrenipte gitsem iyi olur ve fiyatta aşağı yukarı bişiler öğrenirim
 
unsp0ken demiş ki:
keremd demiş ki:
aman dikkat bilen biriyle git gitar almaya..
kurbanlık koyun gibi gitme!

ya benim öle gitardan anlayan arkadaşım yokki sadece bi arkadaşla gidicez oda anlamıyo o bass alıcak ben elektro sizin önerilerinizle biraz bişiler öğrenipte gitsem iyi olur ve fiyatta aşağı yukarı bişiler öğrenirim

daha bilgili arkadaşlar mesajını görünce fikir vereceklerdir sana
az paran olduğu için paranın hakettiği en iyi gitarı secme durumundasın.
cort'lara felan bakabilirsin sanırım en hesaplı onlar, ikinci el de bakabilirsin ilanlardan kendi belirlediğin fiyat aralığında olanlara..
ki ikinci el daha mantıklı gibi geliyor bu fiyata..
karar verip almadan önce bana bi mesaj at sen yinede, yardımcı olurum.

(istanbuldayım bu arada :))
 
sanırım param sadece cort X2 ye yetiyo aşağı yukarı 300-350$ arası bişi amfiyide düşünürsek...
Bende 2. el düşünmüştüm ama temiz bulmak biraz zor gibi ben önerilerinizi bekliyorum
keremd saol :)
 
ya temizliğini o kadar takma zaten ilk gitarın olacak, bi süre sonra değiştirmek isteyeceksin.
calınabilirliği iyi olsun, seni mutlu etsin yeter şuan.
 
keremd demiş ki:
ya temizliğini o kadar takma zaten ilk gitarın olacak, bi süre sonra değiştirmek isteyeceksin.
calınabilirliği iyi olsun, seni mutlu etsin yeter şuan.
şu an bilmediğim için çalmayı ii bişi almasamda beni tatmin eder sanırım
 
ik önce tarz meselesini kafandan at şöyle şekil olsun yok şu manyetik olsun şu köprü olsun.düşüneceğin ilk şey gitarın kalvyesinin durumudur.istediği kadar kaliteli ağaçtan yapılsın üzerinde süper manyetikler olsun klavye kötüyse hiçbir işe yaramaz.gitara yeni başladığın için çalışma amaçlı olarak rahat bi gitar almanı öneririm.
şahsi kanaatim sabit köprülü bi gitar alman olabilir.floydun ayarı zart zurtuyla uğraşacağına oturup bol bol etüd yapabilirsin.maple bi squier düşünebilirsin.cortun strat tipi gitarlarıda fena diğil.washburnün nono alt modellerine bakabilirsin.yeni bi kullanıcı olduğun için eğer anlayan biriyle alışveriş yapmıyorsan ikinci el riskli olabilir.sıfır gitarda ise nette araştırma yap bikaç yere aynı modeli sor kafanda bi fiyat belirle ona göre al.
 
arkadaşlar 400-500 ytl arası param var.bu paraya alabileceğim en iyi gitar ne olabilir ?yardımcı olurmusunuz ? birde cort x11 sizce nasıl bir gitar ? paramın üstüne birazdaha ekleyip x11 almayı düşünüyorum.x11 kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olsunlar ...
 
ben genelde heavy-trash fln çalıcam.bunun için x-th mi yoksa evl k6 mı önerirsiniz.benim için tremoloda önemli.bunları göz önüne alırsak bunlardan hangisi benim için en iyisidir?ben maun ve Alder tonlarını severim.bu tarzlarda baska önericeğiniz gitar varsa onlarıda söylermisiniz?
 
merhaba,
çılgın harmonikler için(pinch harmonic) manyetik, pedal tavsiye edebilir misiniz. bunların dışında da şöyle yap böyle yap derseniz sevinirim.
 
dimarzio paf pro ve evo 2 kullanabilirsin.harmonik olayında çok ii manyetikler.bide fernandes sustainer tak hafifte bi delay , güzel bi dynacomp tamamdır çılgın harmonikler senin :D herman li gibi dolaşırsın viyu viyu yapa yapa.
 
Gitar...

Merhaba...

Ben gitar alıcam anlayan arkadaşlara sordum hepsi farklı farklı birşeyler söyledi.Yok End. ,Japon, Klavye vs...

İbanez RG370 dx çok hoşuma gitmişti...Ama kimse tavsiye etmedi.Amfi içinde 15-20 W arası düşünüyorum.Sizce ne yapmalıyım bana yardım edin bu konuda...Zamanım az...


----------------------

Farklı birşey de sormak istiyorum.
Bende Technics Model SU-V300 110 W var.2 Büyük kolonum var girişine uygun. Bunlara bir şekilde gitar bağlanır mı?Amfi Simülatörü ile halledilir mi bu?

------------------------
Şimdiden cevaplar için teşekkürler...Detaylı anlatmak isteyen messenger adresimi ekleyebilir...
 
halilpazarlama iyi dedin hoş dedin de. breed bridge var elimde mesela şu an, memnun değilim harmoniklerinden. dediklerin de aynı sınıf manyetikler sayılır yanlış mıyım?
fernandes ler de aktif sanırsam onlara karşıyım =)

örnek verelim, metal düşkünü değilim ama mesela pentagram-ftwda nın 5. dk da başlayan harmoniklerin hastasıyım. gain den kaybediyorum sanırsam tüplü bi amfinin drive kanalından mı çalmak lazım illa? harmonik fetişi başladı şerefsizim eheaha
 
breed bridge çok güzel high karakterli bi manyetik bildiğim kadarıyla vai kullanıyodu bi zamanlar , harmonik konusunda başarısız olacağını sanmıyorum.bence senin sorunun dediğin gibi drive ile ilgili.eğer sap ayarında ve menyetik yüksekliğinde sorun yoksa adam gibi drive kullanıyorsan breed bridge le cayır cayır harmonik alırsın.
 
arkadaşlar merhaba şubat ayı gibi elektro gitar almayı planlıyorum internetten biraz araştırdım solak olduğum için seçenekler az kendimce bi kaç gitar seçtim hangisini tavsiye edersiniz???veya bunların dışında tavsiye edebileceğiniz bi gitar var mı???

cort x6 442 ytl
yamaha rgx121z 471 ytl
fender squir affinity strat 367 ytl
 
Geri
Üst