Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

ghostknight demiş ki:
emirizmir demiş ki:
Marsahall Jh1 aldım üç günlük unirockta duyduğum homurtulara benzettim ve hoşuma gitti.Fakat derslerden dolayı çok kurcalayamadım ve kaldırdım kenara

Mxr 10band eq,booster ,delay, wah ,compressör sırasıyla almayı düşünüyorum.Cube 30 satacağım "evde kullanamıyorum fakat rfier hoşuma gidiyor"Koskoca cube 30 satılıp bir eq ve biraz cebe para kalması biraz ilginç değil mi.

Malesef rp200 den vazgeçemiyorum" wah volume whammy compressör cabin sim,flanger, davul...."

Fakat rp200 ile analg pedaları kullansam dahi tonda sıcaklık azalacağı için pedal toplamaya başlamadan vaz geçebilirim.Belli pedallara sahip olmadan rp200 de tamammen çıkaramam.

Sizce doğru yol nasıl olmalı.Pedal işi para tuzağı vazmı geçeyim mi yoksa yavaş yavaş ana pedalları toplamaya devam mı edeyim.

Kalbur üstü bir amfin olmadığı sürece evet, pedallar para tuzağı.


Sahne ve stüdyo olayım yok apartmanda oturuyorum yoksa bütün ekipmanımı satıp en az 50watt all tube bir amfi almak ben de isterim.Fakat bu şartlarda 10w transistölü bile son seste büyük dert olur.Cube 30 a bu yüzden ihtiyacım kalmadı.başka bir amfiye de ihtiyacım yok

Anlayacağın bilgisayar hoparlöründen çalıyorum.Hobi amaçlı diyebilirim.Çaldıkça kulağım gelişiyor ve ses yavan gelmeye başlıyor.Nekadar teknik çalışacak olsan da seste bir asalet olayınca bütün heves kursağında kalıyor.Öğrenci adamın parasıda çok olmaz.ekipman olarak istediğim herşeyi alamıyorum.


Düşük seste kaliteyi yakalamak için pedal+ prosessör mü takılmak lazım yoksa iyi bir prosesör her işte yeterli gelir mi? Karar verbilmek için için bende tereddüt olmaması lazım.

Sırf pedal toplayacağım diye bossun chorsu fanger delay od dist equalizer... bütün pedallarını dizmek gibi bir mantık hiçbir zaman olmadı bende ama ne yaacağıma da karar veremedim


Sanırım mxr 10 band eq sıfır alacağım.Sonraki adım digitech rp250 "rp 200 satılıp" vs jh1 den daha sert ritim distortion pedalı alımı mı olmalı.

"Digitech in drivelarından bağımsız olmak istiyorum ama rp250 de sampling rate 24 bit 44100 e yükselmiş ciddi kalite artışı min kayıp demek delay ,wah, cabin sim, flanger... birçok efekti mecbur uzun bir süre daha rp den alacağız"
 
Açık ve net:

Mesa Boogie dual ya da triple rectifier mi yoksa roadking serilerinden biri mi yoksa mark ıv ya da mark ııc mi?
 
arkadaşlar slm bugün epey bir gitar denedim ve 3 tanesi açıkçası aklımı çeldi ama kararsız kaldım ilki ibanez pgm301 ikincisi ltd mh250 üçüncüsü de epiphone ultra tarz olarak trash metalden guns n roses tarzı hard rock gruplarının parçalarını çalmayı seviyorum bu gitarlardan hangisi daha uygun olur fiyat performans ve kalite olarak bütçem 1000-1500 ytl çok kasarsam ancak pgm301 alabilirim başka model ve marka gitar da önerirseniz sevinirim ilgilenen ilgilenmeyen herkese teşekkürler...
 
arkadaşlar ltd jh-200 jeff hanneman signature gitarını deneyen var mı acaba nasıldır bildiğim kadarıyla bu gitarda floyd rose yerine kahler köprü kullanılıyor iyi midir?fiyatı 1300 ytl civarı bu parayı hakeder mi sizce
 
marcusfenix demiş ki:
arkadaslar 200 ytl ile 300 ytl arası bütcem var elektro gitar alacagım,yeni başlayacagım bu işe önerileriniz neler?Heavy metal şarkılarını(özellikle solo kısımlarını) falan temiz bir şekilde calacagım :)

Cortx2 ile başlıyabilirsin çalmaya yeni başladıysan bununla biraz zaman geçir piş daha sonra kendi tarzına karakterine beyenine uygun bi gitar kendin bulursun . gitarla beraber birde anfi alman gerekli 15 wattlık bişeyle başla birtanede pedal alırsın distortion ok :) seni 2 sene oyalar
 
daha iyi bir önerim var 300 ytl değilde 500 ytl yapabilirsen heavy metal çalabilen biri olarak özellikle solo diyorsan ki gti heavy markalarından biri olan fender strat squeir al ..... seni hem heavy olarak götürür hmde acemiliğini atıp stratocaster' a geçersen zorlamaz ....
 
merhabalar,
schecter durumlarına bakmak için doremusic in sitesine girdim. schecterlara bakarken gözüme bi gitar ilişti.

ACEPRO AE 901 , çift saplı gövde ıhlamurağacı
klavye rosewood falan. fiyatı çok hoşuma gitti :D ; 550 ytl küsur. belkide pahalıdır da, çift saplıya göre ucuz gibi geldi bana.şeklide güzel hani:)

size sormak istediğim şey, bu gitar hakkında bi bilginizin olup olmadığı, tavsiye eder misiniz? en azından bi çift saplı tecrübem olsun diye düşündüm :)

linkinide veriyim tam olsun;
http://www.do-re.com.tr/?part=shop&gorev=oku&id=1025&cat=63&sid=949736100

Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim çokca.
 
merhaba arkadaşlar.arkadaşımın sayfasından girdim ve sizlerin yardımcı olacağını düşündüğünü kendisininde pek fikri olmadığını söyledi.bundan önce dinlediğim ve bundan sonrada belkide hiç değiştirmeyeceğim muzik tarzım anadolu ve türkrock.geçtiğimiz bir haftada marshall avt50xt - ts9xd ve gcb95 aldım.ayna-gripin-duman-vega-emre aydın-nev ve bu tür muzik yapan herkesi dinliyorum fakat bütcem sınırlı kafamda american telecaster var sizce fender american telecaster bu türlere gidermi yalnıs bir gitar almak istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim
 
o tarz bir fender senin türünü her şekilde mükemmel karşılar tabi bütçen uygunsa stratocaster al derim standart bir tane. biraz değişiklik istersen les paul de tercih edebilirsin şöyle iyisinden.
 
bütcemden bahsettigim gibi cokda ii deil american bi fender anca alabiliyorum senın gibi bir kac üstadım daha öneride bulundu fakat cogu fender deluxe ash strat al diolar kafam karıştı belkide 3-4 ay daha para biriktirip ash stratmı almalıyım sen olsan hangisini yapardın birde stratın ton yelpazesıne genıs dıolar ama caldıgım ve dınledıgım gruplar deısmıo hep bunlar :D
 
merhaba arkadaşlar.. 1 senedir klasik gitarla kendi kendimi eğitiyorum kitaplarla cdler le bi şekilde öğrendim çalmasını =) artık elektro gitara geçmeyi düşünüyorm ashton markasının starter packleri war ve almayı düşünüyorum.. Gitar hakkında güzel şeyler yazılmış, yanında 10w lık amfi side cabası.. Burda sizlerin fikirlerini almak isterim verilen paraya değermi yoksa başka bişey tavsiye edermsnz ? Bu da gitarın linki; http://www.do-re.com.tr/?part=shop&gorev=oku&id=336&cat=63&sid=549201469 şimdiden sağolun beyler..
 
morethanthis demiş ki:
merhaba arkadaşlar.. 1 senedir klasik gitarla kendi kendimi eğitiyorum kitaplarla cdler le bi şekilde öğrendim çalmasını =) artık elektro gitara geçmeyi düşünüyorm ashton markasının starter packleri war ve almayı düşünüyorum.. Gitar hakkında güzel şeyler yazılmış, yanında 10w lık amfi side cabası.. Burda sizlerin fikirlerini almak isterim verilen paraya değermi yoksa başka bişey tavsiye edermsnz ? Bu da gitarın linki; http://www.do-re.com.tr/?part=shop&gorev=oku&id=336&cat=63&sid=549201469 şimdiden sağolun beyler..

Arkadaşım gitarı ve amfiyi alıp çalmışlığım yok ama bu tür paket ürünlerin genelde iyi sonuç vermediğini çok duydum.Elektro çalacağım derken gitardan bile soğutabilir seni.Ne bileyim, akordu çok tutmaz vs. Onun yerine paran eğer bunu alacak kadarsa, biraz daha para biriktirip daha düzgün bişeyler bakabilirsin diye düşünüyorum.Bu arada çalacağım tarzda önemli tabi ona göre gitar seçimi yapman gerekiyor.
 
beyler ya ben yenı bı gıtar almayı dusunuyorumda karar veremedım


LTD Alexi-200
bcrich keryy king sıngature v
bc rich warlock kerry king signature

bunların artıları ve eksılerı nelerdır? bıde ben ank dayımda zuhalde bcrichlerın hepsı var bu kerry king sıgnaturelerın china olabılırmı cunku eskıdende bc rich satıyodu ora ve china ıdı ama suanda baya bı yenı modellerı getırtmısler?
 
düşündüm taşındım cort kx5-bp almaya karar verdim. fiyatı 420 milyon daha ucuz satan bir yer varmı bilmiyorum
bu gitarı kullanan varmı? görüşlerinizi söylerseniz sevinirim
tekrar irdeleyeyim türüm death metal, umarım bu gitar karşılar
 
selamlar
progressive dinliyorum ve aklımda olan gitar ibanez s470. benim rüyam bu. ancak param yeterli gelmeyebilir. bu durumda karşıma bir seçenek daha çıkarttılar. cort x11. sizce hangisini alsam? biraz daha bekleyip sıfır bir s470 mi alsam, ikinci el bir s470 mi alsam yoksa satmasının kolay olması durumu varsa eğer, kendime bir x11 mi alsam. x11 in tonlarını sevdim ama taşınabilirlik açısından s470 bir rüya gibi.
şimdiden teşekkür ederim.
kolaylıklar.

ayrıca internetten baktığım kadar orjinal x11 lerde mightymite manyetikler var ama bana tavsiye edilen gitarda emg manyetik var. adamlar modifiye mi etmiş nedir anlamadım ama emg daha iyi sanırım.
 
para biriktirip s 470 al zaten şuan da forumda bir kaçtane s 470 uygun fiyatlara satılıyor ikinci elde alabilirsin sıkıntı yaratmaz hem ikinci el alırsan satarkende fazla zarar etmemiş olursun.ben s470 almandan yanayım güzel gitarlar.
 
selam arkadaslar,

Fender'ın american standard, american deluxe ve american vintage (strat) aralarındaki farklar nelerdir??

bilen birileri varsa yardımcı olursa cok sevinirim.

tesekkuler kolay gelsin...
 
Ibanez RG370DX mi yoksa Schecter C1 Lady Luck mi??? schecter tonlari hakkinda pek bilgim yok ama gerektiginde clean alabilecegim bir gitar istiyorum Ibanezin bu urununu denedim ve overdrive tonlarinda da clean de de iyi ama benim icin suan tek onemli olan tellerin sapa yuksekligi suan elimde usa custom telecaster var cleanlerde beni idare ediyorum ama case olmasina ragmen her sene sap ayari istiyor yine de teller rahat olacak kadar inmiyor ki tele. blues icin ideal oldugundan cok da gerek olmuyor ben cok rahat calabilecegim tellerin klavyeye cok yakin oldugu ve 2de1 tellerin yukselmeyecegi bir gitar istiyorum sizce hangisini almaliyim veya siz ne onerirsiniz onlarin disinda. saygilarimla...
 
Geri
Üst