Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

solak elektro gitar tavsiyesi? hiç bilgim yok.. yardım

merhaba arkdaşlar.
klasik ve akustik kullandım. fakat artık elektro gitar çalmak istiyorum.bunun için bazı araştırmalar yaptım fakat elektro gitarda çok detay var:) kafam karıştı. şimdi sizlerden istediğim şudur;
1-solak elektro gitar markalarından şu linktekilerden http://www.dobez.com/kategoriler.php?id=156&page_no=0 ve http://www.muzikenstrumani.com/index.php?p=list&k_id=44&kn=Solak+Elektro+Gitarlar&pk_id=43 hangi markaları tercih etmeliyim.
2-elektro gitardaki kalvyenin standart genişliği akustik klavyesi kalınlıgında mı? yoksa daha mı ince.
3-anfi 10w-15w hangi marka?
4-usb gitarların solakları varsa tercih etmelimiyim, ve usb ye para vermeye değmez mi yoksa?
5-diyelimki elektro gitardan bilgisayara jack girişini kullanarak kayıt yapabilir miyim?
6-single çip falan filan ne marka olmalı bunlar ayrı alınıp takılıyor mu yoksa bunları ilk gitarı aldığımda üzerindeki neyse o mudur? ve bunların single olması mı yoksa çift olması mı iyi? tek olursa dezavantajı çift olursa avantajı?
7- pedal filan nedir? çok gerekli bişey mi?
8-burada bilmediğim ve gerekli olan diğer neler var?
9-çok uzattım biliyorum:) fakat kısaca benim yermie kendinizi koyun ve elektro gitar almak için sorduğum sorular üzerinden neler yapmam gerek ve adım adım almam gerekenler çok gerekli olmayanları da söyleyerek olmazsa olmazlarıda söyleyerek düşünüp burada paylaşırsanız sevinirim.

elektro gitar hakkında hiç bilgim yok diyebilirim. dinlediğim illa bu tarz müzik çalmak istiyorum dediğim bi tarz tür de yok fakat kendi kendime takılacağım bir gitar olsun istiyorum. hoşuma giden tonlar blues ve country türlerindeki tonlar, türk müziklerinde hoşuma giden türlerde özgün müzik tarzları haluk levent filan.
ayrıca gitar öyle olmalıki ne kötü ne çok iyi arası bişey yani çalınca ses tonu clean adı üstünde temiz olmalı çok pahalı da olmamalı
bana yardım etmek için bilgi birikimlerinizi kullanmaktan kaçınmayacağınızı düşünüyorum ve teşekür ediyorum.
 
Fender veya Squier, ya da Gibson - Epiphone bakman lazım. Eline alıp çalana kadar da nasıl hissedeceğini kimse bilemez. Tamamen senin anlayışına ve algılarına bağlıdır gitar almak. Ancak bu modellerle en uygun müzik tarzı soundunu alırsın. Başka modeller de var PRS , Rickenbacher gibi ancak çok daha pahalıdır.
 
Selamlar arkadaşlar;

Yakın gelecekte bir S-S-S dizilimli strat sahibi olmayı planlıyorum kısmetse. Aklımda Fender Classic serisi 50's stratlar var, şunlar ; http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=8445&gid=109
Ama bunun Blade Texas Standart Prolar da kafamı kurcalıyorlar, şunlar; http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=6280&gid=1791 Fiyatları hemen hemen aynı, Bladelerden kötü şekilde bahsedeni de görmedim hiç. Karşılaştırırsak bi strat olarak Meksika bi Fender mi yoksa Japon bi Blade mi dersiniz ? Hiç Blade denemedim, görmedim hatta hiç fikrim yok haklarında. Açıkçası linkini verdiğim fenderi alıp üzerinde manyetik değişikliği yapmayı daha çekici buluyorum. Ama bu Bladelerin üstünlüğü var mıdır Mekiska Fenderlerin karşısında, bu kafamı epey kurcalamakta. Şöyle ikisinin de epey tadına bakmış, bilen birinden rica ediyorum bana bir kıyaslayabilir mi bu ikisini.
Şimdiden teşekkürler.
 
Onur öncelikle izlenimimi açıklayayım, o linkteki Fender Stratocaster' ı alma. Tamam sesi iyi filan ama klavyesi malesef salak bir cila olduğundan dolayı yapış yapış. Hızlı sololar atman bayağı zor. Amerikan Standart Stratlar' daki gibi bir cila yok üzerinde. Hatta o yorumlarda 11. ve 16. yorum benim, onuda okuyabilirsin.

Blade' ler oldukça güzel gitarlar ama malesef 2. el piyasası yok Türkiye' de. İleride satmaya kalksan ölü fiyata gitme ihtimali çok yüksek.

Bu arada Strat alacaksan önce bir görüşelim, birşeyler ayarlarız, iyi bir fiyat listem var elimde ;)
 
Geçenlerde bi Japon Fender vardı Mehmet o geldi aklıma şimdi sen yazınca, o tarz bir şey de olabilir maddi duruma göre. Ya benim asıl karın ağrım renk ve maple tuşe üzerine. S-S-S dizilimli bir strata hem görüntü olarak hem his olarak maple tuşe yakıştırıyorum ben, o parlaklığı gül vermiyor bana bir türlü. Bir de bana vintage renk olacak, öyle 3 tone sunburstmüş falan kılım ben, gitarı sevemem, sevemeyince de keyif alarak çalamam biliyorum kendimi. :) Şöyle 3-4 ay içinde kenara biraz para koyup dediğim gibi S-S-S bir strat sahibi olmak istiyorum. Sana da müraacatımı yaparım bu konuda tabi ama o 50's olayı epey hoşuma gitmişti, ciladan haberim yoktu bakmadım yorumlara açıkçası, standartın aynısıdır diye düşündüm. Bir de benim pek "hızlı solo" olayım yoktur. Sol elimdeki serçe parmağım ve yüzük parmağımla alakalı epey bi problem var küçük bi kazadan dolayı, çok rahat hareket ettiremiyorum özellikle serçeyi. Ondan dolayı senelerdir her grubumun ritm gitaristi oldum ben. Sap aşırı kalın olmadığı sürece çok rahatsız etmez beni o yüzden. Ama dediğim gibi sea foam green, surf green, fiesta red, vintage white olur bir de maple neck olursa aklımı çeler her fender. Bir de bu zaman dilimi içinde bi yerden bulup bi blade denemem lazım yoksa aklım kalır, hep "acaba" derim.
 
Ben de maple strat hastasıyım, diğer gitarlarda maple pek hoşuma gitmiyor. Mesela Jackson DK2M var maple ama ben bir tek Stratocastera yakıştırırım maple klavyeyi. :) Rengi de arctic white olursa tadından yenmez.
 
Öncelikle geçmiş olsun Onur, Wintage white + maple çok yakışıyor. Blade' i bir yerde bulursan köşeye sıkıştır oynaş azıcık :)

Sadece bu modeli tavsiye etmiyorum söyleyeyim. Sattığım Japon Stratocaster' ın cilası Standart Amerikan gibiydi onda sorun yoktu sattığım Volkan bey çok beğenmişti.

3 tone Sunburst bende sevmiyorum, nedenini bilmiyorum. (Gerçi ben oldum olası Stratocaster sevmiyorum)
 
Teşekkür ederim Mehmet.
Blade yakalayabilirsem rahat bırakmam zaten şöyle 1-2 saat, sahibi yandı. :) Maddi duruma göre 4-5 ay içinde maksimum bi 2. el Amerikan Standart ilanı açarım büyük ihtimal bi şansımı denerim. Olmazsa Japonlar için seninle konuşuruz. Maddi durum müsait olmazsa da 2. el bi Meksika alıp yavaş yavaş modifiye ederim diye düşünüyorum. Şu anlık Blade düşünmüyorum ama deneyip hoşlanırsam o da girecek listeye. :)
 
Rica ederim Onur. Haydi bakalım hayırlısı Belki G&L düşer güzel bir şekilde onuda kafana al bence =)

Blade izlenimlerim oldukça iyi o yüzden dene diyorum ya Mexico Fender ile iyi seçilmiş bir Blade Japon başa baş olma ihtimali yüksek. Bence Mexico' ya upgrade yapsan Amerikan' a yaklaşılamaz fakat Japonya' dan iyi seçilmiş bir Blade, Fender, upgrade ile U.s.a' ya selam gönderebilir :)

Bakalım hayırlısı neyse o olsun ;)

Not : Şahsi
 
Ben zaten ne alırsam alayım bu manyetik takıntımla komple manyetikleri ve burguları değiştiririm yüzde yüz. :D Bakalım, para birikmeye başladı köşede. Umarım aksi bi şey çıkmaz da harcamak zorunda kalmam birikmeden :) Öğrencilik zor iş, harçlıklardan köşeye ayırıp 5 ay biriktirip gitar almak falan.. Büyük aşk işi bu müzik işi cidden ya, forumca hepimiz deliyiz bence :D
 
Atalay demiş ki:
Fender veya Squier, ya da Gibson - Epiphone bakman lazım. Eline alıp çalana kadar da nasıl hissedeceğini kimse bilemez. Tamamen senin anlayışına ve algılarına bağlıdır gitar almak. Ancak bu modellerle en uygun müzik tarzı soundunu alırsın. Başka modeller de var PRS , Rickenbacher gibi ancak çok daha pahalıdır.
eyvallah. epiphone iyi ozaman.
 
Arkadaşlar ben forumda yeniyim. Büyük bir Zakk Wylde hayranıyım. onun tonlarına yaklaşa bileceğim güçlü bir les paul kasa gitar istiyorum. bütçem 1500 TL. sizce hangi gitarı almalıyım.
 
Temiz ikinci el bi epiphone zakk signature bulup, manyetikleri de aktif emglerle değiştirdiğinizde yaklaşabilirsiniz gitar olarak. Ampli çok daha önemli bir faktör tabii.
 
ikinci el düşünmüyorum. O fiyata da sıfır zakk signature yok. Gaziantep de oturuyorum o yüzden aktif manyetik tattırabileceğim bir yer yok ancak yinede öneriler için çok teşekkür ederim.
 
Selam arkadaşlar, elektro gitara yeni başlayacağım. Hiç bilgim yok diyebilirim bu konu ile ilgili. ELektro gitar almak için araştırma yapıyorum

Benim bütcem gitar için 1000 TL. Amfi dahil değil bu paraya. Dinlediğim gruplar ise Iron Maiden, Metallica, Megadeth, In Flames, Judas Priest ve Ensiferum. Bu tarzda müzik çalmak istiyorum. Özellikle de Iron Maiden. İnternette biraz araştırdım BC Rich Warlocklar çok hoşuma gitti. Fakat bu gitarlara kalitesiz ve tonu da kötü diyorlar. Bunu merak ettim ve başka bir sitedeki BC Rich Dark Arts Warlock kullanıcısına sordum. Hayıt, gitardan çok memnunum tonu da Iron Maiden hariç iyi gider falan dedi. Başka yerde okuduklarıma göre ses tonu çok sert falan demişler. Sizce yeni başlayan olarak BC Rich Warlock almalı mıyım? Gitarın ergonomiği falan rahatsız etmez beni pek. Öyle düşünüyorum. Öte yandan en sevdiğim gitar modeli olan Fender Stratocasterlar var. İkinci el bir meksika yapımı alayım diyorum kendi kendime. Fakat bu modelin ses tonunun benim tarzıma göre iyi olmayacağı, sesinin yumuşak olacağı dendi. Doğru mu bu? Siz tavsiye eder misiniz benim tarzım için meksika Stratocaster'ı. Bu iki gitar arasından hangisini tavsiye edersiniz? Bunlar olmaz derseniz bütçeme ve tarzıma göre başka bir model söyleyebilir misiniz? Sıfır veya ikinci el farketmez.
 
Amerikadan gitar getirtme imkanı olsa fenderler haricinde hangi gitarı getirtmek mantıklı olur . Tarz olarak Metallica , megadeth , manovar , hallowen vs. Gitara pek haşır neşir olmayanlar ama bir şekilde gitar getirtme şansı olan kişiler soruyorlar hangi gitar alınır gibisinden.. Ben tarz ve ses olarak fender'leri sevdiğim için , ve Türkiye'de fiyatlar uçuk olduğundan fender diyorum. Kullanamazsa da satar . Açıkçası başka gitar modelleri hakkında bir fikrim yok. satma amaçlı değil kullanam amaçlı. başka ekipmanlar da saha sonra alınır. Sadece gitar için 1000 dolarlık bütçe ayrılırsa hangi gitarlar getirtilir.
 
mesajımı gören yinemi bu diyip kızabilir.. hep birşeyler sorup duruyorum ama bu son arkadaşlar...

Punk ve alternatif rock gitarı alacağım gitarı deneyip görme şansım yok size 2 soru soracağım biraz ilgilenirseniz makbule geçer

alternatif rock ve punk için
Squier affinty telecaster special editionmu yoksa squier standart telecastermi

bide gitar unkapanından gelcek deneyip görme şanısmın oldugunu sanmıyorum amcam alacak gitarı

dahamı ucuz unkapanında olur ? zararı olurmu görmememin?
 
Geri
Üst