Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Arkadaşlar bende şu an epiphone les paul studio var gitarın klavyesi falan gerçekten harika ama manyetikleri pek iyi değil bide ağır gitar bana ne önerebilirsiniz 650 - 700 lira civarı ? ibanez rg serisi falan düşünüyorm ama bilmiyorm.
 
kore ibanezler var 400 civarında,işçiliği iyi sayılır,endonezya malı olanlara aldanma sakın kore olanlar hem işçilik olarak hem malzeme olarak daha iyi, klavye rahat eline aldığında bile anlarsın farklı olduğunu,.öneririm bende var memnunum hani japon jackonlarla falan mukayese edilmez tabi ama kore ibanezler verdiğin parayı fazlasıyla hak ediyor.ilerde 100 kağıt daha verip kafana göre sert bi manetik takarsan canavar olur,dedğim gibi klavye gerçekten iyi.
 
Fader demiş ki:
Cort hiçbir zaman önermem kardeşim.Alırsan cort olursun mort.Cort uzun süreli bir gitar değil.Schecter veya dean alırsan ömürlük gibi gelir cayır cayır metal tonlarını alırsın...

Cort'un kaç modelini, kaç yıl kullandın ? bi X-TH, NZ serisi yada MMP3 dene bakalım, ömürlükmü değilmi. Gerçi sende haklısın, bu söylediğim gitarlar ömürlük değil, çocuklarına bile yetecek gitarlar..

Cort diyince x2 ve türevi gitarları düşünüp, Pera müzikteki, Zuhal müzikteki satıcıların dilinden yorum yapmayı bırakın arkadaşlar.

Cort'un Endoneyza üretimlerinin alt modellerinde, ton güzel olsada söylenildiği gibi işçilik farklılıkları oluyor aynı üretimlerde bile. X gitar birinde hiç sorun çıkarmazken, başka birinde sürekli problem çıkartıyor. Ama Kore üretimlerinin Üst modellerinde böyle bir problem yok. Enstrumanı olması gerektiği gibi kullanıp, muhafaza ettikten sonra hiç bir problem yaşanmıyor.

Benim gitarım neck thru, en çok dikkat edilmesi gereken bağlantı şekillerinden biri, açıkcası çokda özenli kullanmıyorum. 1.5 yıl boyunca şehir şehir gezdi, farklı iklimlerde, nemi farklı olan bölgelerde kullanıldı, ama hala taş gibi. En ufak bir problem yok. Ritter gigbag da taşıyorum, öyle hardcase falan da değil. Gitarımı ömür boyu kullanacağımdan en ufak bir şüphem yok.

Ben yine cort al derim arkadaşım, bak biri satıyor X-TH

http://www.turkrock.com/ftopic110168.html

Üstelik bu X-TH 2005 üretimi imiş. Bende de 2005 var. Şuanki üretimlerden 2 farkı var 2005 lerin. Biri sapta kullanılan ağaç, (2005 ler akçaağaç/bubinga , yeni seriler akçaağaç/ceviz) diğeri ise headstock kısmı. Ben yenileride denedim, eski seri olanları öneririm.
 
Metal müzik için schecter bulursan kaçırma atla.

Ayrıca Cort marka gitarların x-6 ve türevi x serisinden kalma kötü bir ünü var. Her ne kadar yer yer denediğim Cort gitarları bırakmakta zorlansam da ne yalan söyliyim ben de mesafeli davranıyorum ancak deneyerek alırsan Cortun güzel modellerini mesela kx1q modeli var çok hoşuma gitmişti epiphone les paul standart almasam alıcaktım onu güzel tonları var ona da bakabilirsin.

Dean'in düşük serilerini alma dimebag hayranı bir arkadaşım almıştı. Sonra meşe odunundan farksız diyip satmıştı. Müzik yapacam derken hayata küsme.
 
Fader demiş ki:
Cort hiçbir zaman önermem kardeşim.Alırsan cort olursun mort.Cort uzun süreli bir gitar değil.Schecter veya dean alırsan ömürlük gibi gelir cayır cayır metal tonlarını alırsın...

hayır ben şunu merak ediyorum acaba bahsettiğin markaları kim üretiyor bir araştır istersen :D Birde kaç defa cort gitar kullandın yada kaç farklı gitar denedinde emin olabiliyorsun ?

wikipedi demiş ki:
Cort'un elektro ve bas gitarlarının ve elektronik aksamın üretildiği 'Kore Incheon' ve 'Endonezya Surabaya' fabrikalarının dışında, akustik ve klasik modellerin üretildiği Kore ve Çin'de birer fabrikası bulunmaktadır. Bunlar içerisinde en büyük fabrika Incheon fabrikası olup burada yıllık 300.000 gitar üretimi yapılmaktadır Toplamda ise Cort, yıllık olarak 1.000.000 dan fazla gitar üretmektedir ve bunların büyük çoğunluğunu diğer gitar firmaları için fason olarak üretilmektedir Incheon ve Surabaya fabrikalarında üretimi yapılmakta olan; Fender(Special Editions), Ibanez, Schecter, PRS, Brian Moore, ESP, Washburn, Conkin, Tanglewood, BC Rich, Kramer, Lakland, G&L, Hohner, Hamer bu firmalardan bir kaçıdırBu markalar dışında onlarca orta ve küçük ölçekli şirket için de gitar üretimi yapılmaktadır

bütün markaların iyi ve kötü modelleri bulunur mühim olan aslında gitarın iyiliği kötülüğü değilya neyse ugraş dur benim gitarım seninkini döver muhabbeti...
 
Arkadaşlar 300 Ytl gibi bir bütçem var .. Şimdiye kadar gördüğüm gitarlar arasında acepro . stagg ve j&d var j&d nin sesi çok hoşuma gitti sert çalmıyorum cort tarzı bir gitara ihtiyacım yok.. neler önerirsiniz..
 
Cortların ilk x11 dediler onu denemiştim.Endonezya üretimi bir cort x11 idi.Hiç hoşuma gitmemişti.Daha sonra acaba ben mi yanıldım dedim çünkü piyasada x11 dönüp dolaşıyordu paso.Daha sonra kore üretimi x11 denedim.Yine bi tırt olmadığına karar verdim.X-th serisine eyvallah derim.Gitarı deneme şansım olmadı ama ömürlük diyorlar.NZ'de aynı şekilde.Ama ben yine de cort önermem onu alacağına git bir schecter al gitarının ne olduğu belli olsun.
 
kardeş bence evl seriside metal çalmak için ideal..çok sert gitarlar emg hz manyetikler war sonuçta..ben evl x4 war gayet sert t onları öneririm sanada..
 
en uygun schecter bulunabilir arkadaşların dediği gibi ben bir de sana ibanez rgr08 ltd öneririm metal çalmak için üzerinde seymour duncan blackout manyetik var köprü olarak sap manyetiği yok daha çok ritm ağırlıklı çalıcaksan tavsiye ederim ben 3-4 ay kadar kullandım daha sora zakk wylde epi hayalimi gerçekleştirmek için elden çıkardım ama ara ara olsa da tıngırdatsam diyorum özlüyorum mereti... :D
 
Arkadaşlar ilk defa elektro gitar alıcam klasik gitar çalıyorum. 1400 tl var elimde alternatif rock için hangi gitarlar uygundur yardımcı olurmusunuz şu an yamaha aes420 almayı düşünüyorum sizce iyimidir başka gitarlarda önerirseniz sevinirim
 
İyi günler ben gitarımı değiştiriyorum ve ne alacağımı bilmiyorum 1000-1500 tl arası param var.bu paranı içine amfi , jacklar , pedalda giriyor.
Tarz olarka rock metal müzikten hoşlanıyorum ve bunu icra edebileceğim bir gitar amfi ve pedal soruyorum sizlere
:arrow:
 
ben klasik gitar çalıyordum ama elektro alacağım yeni sayılırım çok pahalı olmayacak şekilde önerdiğiniz elektro gitarlar var mı?
 
Arkadaşlar Alternatif rock için epiphone les paul custom,epiphone les paul custom ex yoksa Fender Jaguar HH mi iidir?
 
slam bn gitara yeni başladım ve gitar almak istiorum elimde ise bütçe olarak da 230 tl var bu parayı en ii şeklde nasıl değerlendirebilirm? şimdidn teşekkürler :)
 
nirvana331 demiş ki:
ben klasik gitar çalıyordum ama elektro alacağım yeni sayılırım çok pahalı olmayacak şekilde önerdiğiniz elektro gitarlar var mı?

youthrocker demiş ki:
slam bn gitara yeni başladım ve gitar almak istiorum elimde ise bütçe olarak da 230 tl var bu parayı en ii şeklde nasıl değerlendirebilirm? şimdidn teşekkürler :)

Ne çalacaksınız? tarz nedir? biraz daha ayrıntı verinki yardımcı olabilelim
 
Geri
Üst