Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Usa'dan getirtecegim icin cok daha uyguna gelecek gitar da 1600 lira civari da degil. Mydukkan fiyati 3200 TL civarinda, Pera Muzik'te 2700TL ama stokta olmadigini o yuzden fiyatin guncel olmadigini soylediler. Benim fiyat araligimin 2000-2500 lira civari oldugunu dusunursek o fiyata Gibson LP standard veya classic'in ikinci elini bulmak imkansiz.
 
Ayrica Epiphone Elitist Les Paul bulsam hemen atlarim ama piyasada pek bulunmuyor. Varsa satmayi dusunen arkadasiniz irtibata da gecebiliriz. USA'dan getirtmek icin de arastirmam lazim denemeden alamayabilirim.
 
Kusura bakma ama her iki gitardan da Gibson tonu alabileceğini tahmin etmiyorum.. Bu benim kendi görüşüm tabi. Gibson ile LTD karşılaştırması biraz yanlış bence.
tamam almayabilir . fakat sırtınıda sahnede yerine getirmez zaten Ltd tonu bellidir .. Verdigi parayı hakedecek bi gitar. Ama verecegin para 2500 2600 u bulursan git hiç sıkılmadan cekinmeden fender strat al o gitara bi kaç modifiye yap emmeye de gelir gömmeye anlayacagın :)
 
Bugün İzmir'de ki mağazalara gidip düşündüğüm bir kaç model gitarı denedim. Denediklerim arasında en çok beğendiğim Schecter Solo 6 Custom model gitardı... Çok beğendim büyük ihtimalle onu alacağım. Ton aralığı benim kafa yapıma uygun olan arkadaşlara tavsiye ederim. Çok hacimli ve sustainli tonları var özellikle de abanoz klavyesine bittim diyebilirim.
 
Açıkçası epiphone les paul standard, plus top, traditional, custom ve schecter solo 6 custom ı denedim. Arada dağlar var. Schecter'ın da bi kaç modelini denedim ama solo 6 custom a bayıldım. Üzerinde Seymour Duncan Custom manyetikler var ve tonları güldür güldür geliyor. Bir elinize alın deneyin derim.
 
corta yaklaşma derim... ltd al eğer o iki gitar arasındaysan. veya b.c rich gunslinger 4 4 lük gitar tek problemi senin için floyd rose sistemi olması yani pek başlangıç gitarı gibi olmaz öyle oyüzden ltd al..
 
ben cort x2 yi kullandım- şuan da LTD ec-10 kullanıyorum manyetik olarak dedigin gitarla aynı manyetige sahip.
LTD performansı daha iyi fakat cort un klavyesi daha düzgün geldi bana. ikisinden birini aldığında fark çok küçük olacaktır yani. cort'un kalitesi de söylenenlerin aksine o kadar kötü değil onu da bil isterim. adana'daysan LTD yi satıyorum zaten :D
 
slm arkadaşlar 800-1000tl aralılığında elektro gitar arıyorum
tarzım mor ve ötesi ve metalica bu tip sanaçıların bestelerini seslendiren en ideal gitar hangisi?
birçok gitar var. hangi marka ve hangi model iyidir
yazacağınız yorumlar çok değerlidir şimdiden teşekkürler.
 
Her yola gelir diye tanımlanan gitarlardan edinmeniz gerekiyor. jackson dk2s (hss) 2nci el olarak alınabilir yada prestige serisi ibanezler(HSH) olabilir. Ama gitar kadar ekipmanda çok önemli. Mor ve ötesi tonu için özellikle aktif manyetikli gitarlardan uzak durmanız gerekiyor.
 
Geri
Üst