Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Kafam karışık bir türlü karar veremiyorum ve ibanez hakkında pek bilgim yok.Müzik türünü değiştirdim ve orta şekerli bir ibanez almak istiyorum. aklımdakiler rg2550z,rg2550,rg2570 .... ya da bunun türevleri. tremelo kolunu çok kullanıcam fakat hangi köprü iyidir onu da bilmiyorum edge pro,ya da edge zero... tremelo kolundan türlü sesler çıkartmak istiyorum anladığım kadarıyla zero ile pro arasında farklar var bunları da biri anlatırsa çok sevinirim... Gitarın sesinin tok olmasını istiyorum yeri geldiğinde blues da yapabileyim istiyorum:) aslına bakarsanız adam gibi bir ibanez istiyorum:) gitar istediği kadar ağır olabilir gibson dan sonra bana kuş gibi gelecektir:) ve rahat bir gitar olmalı klavyesi yani.Ben sadece mapple klavye kullandım diğerlerini hiç bilmiyorum rahat mıdır değil midir falan. Şu olaya bi el atında gençlik alayım şu gitarı.
Dostum full bahsettiklerini gördümde aklıma benim gitar geldi =)) Satmıyorum ama forumda js1200 satan bir arkadaş vardı ikinci el yada sıfır bakabilirsin.
JS1000-1200 işini görür diye düşünüyorum.Sap kısmı tok cleanlerde çatlak fender tonlarına yakın ve en önemlisi JS abi gibi shred-uçuçk kaçık seslere yatkın.Çok karakterlide bir gitardır.Deneme şansın varsa bir denemeni öneririm.
 
Ibanez'i genelde sevmezdim. Aldım birkaç tane, modifiye ettim, ancak beğendiğim hale geldiler. Ancak stok manyetikli olarak sadece JS2400 seviyorum. 24 fret ve beyaz olması ve Satriani seven biriyim, ondandır. Genelde basswood sıcak ve koyu tonlar veren, vaininki gibi The Breed serisi manyetiklerle tizleri alabilen modeller yaratabilirsiniz. Tabi bunlar hep kişisel ve ellerin boyutları, klavye düzeni vb şeyleri içeriyor. JS2400 ciddi favorim. Yakında alacağım vallahi!
 
Beni rahatsız eden bir ürünün o ürünün kullanıcılarına dolaylı olarak hakaret edercesine yerin dibine sokulması.

Örneğin birileri ısrarla G&L'lerin ağaçlarının dandik, tonunun rezalet olduğunu iddia ediyorsa ve ben zevkle G&L markalı gitar kullanıyorsam o kişinin gözünde ya "sığır" ya da "sağır" olmalıyım. Ya da belki kendimi öyle hissetmeliyim.

Müzik de, müzik enstrümanı da subjektiftir. Lütfen başkalarının zevklerine biraz daha saygı gösterelim. Futbol fanatiklerinin takımlarını savundukları gibi müzik enstrümanlarımızı savunuyoruz.
 
Yaban: Üstad senin kurduğun cümlelerin yanında benimkine alay denir mi, estafurullah. Söylediğim herşeyi doğru şekliyle biliyorum evet, bilmediğim şeylerle ilgili de konuşmuyorum. Sorguya çekilmişim bu arada hacim bakımından muhteşem Les Paul'ü neden çıkardın ha neden diye, Les Paul'ün teli koptu RG'yi bağladım amfiye, sahnede yedek gitar olarak bulunduruyordum çünkü, umarım açıklayıcı olmuştur.

Ben de söylediklerimi doğru şekliyle biliyorum ne olucak şimdi? Bana cevap yazıcağına "üff" diye başlayarak cümlene, madem kullanıyosun bu aleti öner ya da önerme, bağımsız kimseye sataşmadan bir cevap yaz konu sahibine. Benim yorumum kişiseldir dediğim şey şu: beğeneni de var ama ben sevmiyorum bu rg leri. Sevmememin nedenini de tonuna, tonunun o şekilde olmasını da ağacına bağladım kendimce.
 
Sen -yukarda bi arkadaşın dediği gibi- gitarımdan bahsederek dolaylı olarak bana laf sokuyosan, kişisel deneyimlerine vurgu yaparak Ibanez RG serisinin adam gibi gitarı yoktur imalı bi mesajınla kullanıcıları hedef alan -dalga geçer mahiyette- cümleler kurarsan ben de cevaben sana sataşabilirim.
 
Sen -yukarda bi arkadaşın dediği gibi- gitarımdan bahsederek dolaylı olarak bana laf sokuyosan, kişisel deneyimlerine vurgu yaparak Ibanez RG serisinin adam gibi gitarı yoktur imalı bi mesajınla kullanıcıları hedef alan -dalga geçer mahiyette- cümleler kurarsan ben de cevaben sana sataşabilirim.

Tamam seviyorum bu gitarı. Zorla sevdirtiyorsunuz. Bundan sonra sevmediğim ürünleri sevmediğimi ve neden sevmediğimi söylemem artık.
 
Arkadaş herşeyi söylemenin de bi yolu yordamı var, birinin -belki yıllarca para biriktirip aldığı- gitarına civciv sesi var benim Les Paul'ümün sesi aslan gibi dersen adamın aklında öyle bi kıyas yoksa bile sana cephe alır. Yoksa kimse kimseyi sevmek zorunda değil elbette.
 
burda mevzu bahis RG ile klasik inbanez tonu oluşmuş, bunu değiştiremez artık. beğeneni var beğenmeyeni var o ayrı mevzu. gayette iyi satıyorlar benim bildiğim ticari olarak memnun olmalılar rg den, ki bana göre öyle çokta ton kaygısından ziyade çalınabilirlik gözetilerek tasarlanmış bir gitar.
 
Ben 5000 liralık gitarı deneyip beğenmemiştim hiç, isim vermeyeyim arkadaşlar alınmasınlar. Demek istediğim hangi gitarı alıcaksan al ama kesinlikle denemeden alma. Bir de seçtiğin gitarın 2. eli bol bol mevcut. Zr köprülü sarı bi model var alım satımda mesela. Bana sorsan 2. el almanda fayda var sıfırı ile aralarında çok fark olmaz çünkü özellikle zr tremoloya sahip olanların 2. elleri çok eski olmaz zaten.
 
Geri
Üst