Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

sordum. bakalım zero mu değil mi. bir de 5 yıldır kullanıyormuş. fretlerden tırstım ayrıca akort kaçırma problemi olabilir. gidip görmek lazım ama eleman ankaradaymış kasmam gerek baya. başka ilanlara bakayım o arada.
 
Ayrıca bildiğim kadarıyla o yıllarda üretilen tüm standart seri gitarlarda custom made yazıyor. Bildiğin S serisi gitar olması lazım o, yanlış mıyım? Gold aksam ile flame top iyiymiş ama. :D
 
Türkiye piyasası dünyadaki en ucuz piyasadır herhalde.Türkiyeden abd ye rg bile gönderebiliriz bu gidişle :D rg25xx ler 2. elleri 700-1100 dolar arası satılırken yabancı forumlarda ebayde vs. Türkiye'de 750 tl ye rg2550z bile gördüm yani.Kesinlikle piyasasından çok daha üstün gitarlar. Çoğunun basswood olması tonunun esnetilebilir yapıya yakın olmasına sebep olmuştur.Farklı manyetik kombosu, pedal ve amfi türleri ile misal bir jackson-fender ya da gibson türevi gitarlara göre daha çok yola getirilebilir.Bakın youtube da adam elindeki ibanezle metal de çalıyor blues da çalıyor funky işlere girişiyor falan filan.

İbanezin prestige serileri high end gitarlar arasında. Yani bir jackson nın usa select soloisti ya da gibson lp ya da japon esp gibi.. Zaten yurtdışında algı da bu şekilde ki adamlar soloistle filan takaslıyorlar. İşin ironik yani ise rg550 560 lar filan Tr de 1500 tl den aşağı değilken yurtdışında 400-500 dolar arası rahatlıkla bulunabiliyor. Bütün ibanezleri tek tek ele alınacaksak; sapı, burguları, özellikle köprü mühendisliği, gövdesi vs vs diğer markalarla gayet yarışabilir türden. Ayrıca ben değilim ama sap profillerinin fanatiği de çoktur.

Özetle tavsiye ve denemek için: js serileri, pgm serileri (http://ibanez.wikia.com/wiki/PGM301), s serileri zaten bir dünya opsiyon var+ ıhlamur sevmezsen hepsi maun, jem koreler (japonuna paran yetecekse zaten buraya bu konuyu açmazdın :) ve bana göre rg ıhlamurlardan üstün olan maun rg ibanezler, rg550 560 570(1983-1994 arası temiz ve fretleri yenmemiş koşuluyla bunların büyük bir kısmı her yıla göre farklı sap profili ile üretildi ve büyük bir kısmı tek parça maple saptan imal edildi).

Bende rg 3120 vardı. Di marzio full set +maple kaplama ama finish çok çok güzel + lo pro köprü ki çoğu kişi en iyi ibanez köprüsü der en iyisi mi bilmem ama oldukça rahat + nokta inlay+ maun gövde.. ben 1650 tl satmıştım zamanında yine bu aralıktadır. Zaten zamanında üretilmiş rg bolt on modellerinin en üstüydü. Sapı ile anlaşamadık zaten hediye alınmıştı 1 yıl sonra sattım. Bu gitar rahatlıkla söyleyebilirim, 15xx 25xx lerden filan çok üstün. Yan yana demedim ama farklı zamanlarda denemiş ve hatırladıklarıma göre konuşuyorum.

Edit: Ahan bu da benim gitar http://www.sahibinden.com/ilan/alis...z-rg3120-tw-japan-fujigen-2001-84764344/detay ne kadar paran var bilmiyorum ama biraz daha elindeki paraya koyup satıcıyla anlaşırsan çok güzel bir ibanezin olacak zamanında kendi gitarım olduğu için kefilim :) İlk sahibi pro. bir muzisyendi ve gözü gibi bakmıştı gitarda çizik yoktu alırsan 3. sahibi olacaksın ki Hüseyin Bey'in de aynı itina ile baktığına inanıyorum :)

Herşeyi geç tek tavsiyen dersen kesinlikle sıfır alma çünkü sıfır gibi 2. ellerinin piyasası çok çok uygun.Hatta satıldı ama s serisiydi galiba sıfırı nakitte 3600 tl olan ibanez 1000 tl ye gitti.Bu kadar da olmaz ama konu ibanezse oluyor.
 
Ben Ibanez'ın tonlarını çok severim. Rg2570 vardı çok rahat gitardı fakat akort kaçırıyordu. Nedenini bilmiyorum, sanırım ben kullanamıyordum tremoloyu.

Şimdi schecter var sabit köprülü ama biraz daha ilerleyince sağlam bir ıbanez düşünüyorum.
 
Heryer Ibanez dolu ve sıfır fiyatları bile cazip. Pek kimse ikinici ele bakmıyor, sanki herbiri yıllarca kullaılıp yerlerde sürülmüş gibi bakılıyor.
 
İbanezlerin ikinci elinin ucuz olmasının nedeni fender veya gibson kadar eskiyip road worn tadında olmaması. genelde ibanez kullanıcısı pırıl pırıl gitar istiyor. bir de ibanezin köprüleri daha çok donanım sahibi olması nedeniyle eskiyince daha çok sorun çıkartıyor keza sapının ince olması nedeniyle deformasyona daha müsait. japon , prestige olmasına rağmen pek çok ibanez gördüm enkaz durumda.
 
İbanez'lerin 2. el'de düşük olmasının asıl sebebi bunu zaten firmanın istemesi...İbanez almak isteyen biri zaten büyük ihtimal floyd tip tremolo ister, ibanez'de her bir kaç yılda bir bu nedenle sistemileri günceller. En yeni mekanizma daha cazip olunca eski sistemler tercih edilmez.

Kaçınılması gereken sistemler edgeiii ve trs'dir.
 
Geri
Üst