Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Merhaba dostum ben de aynı yollardan geçmiş biri olarak bir iki şey söyleyeyim; Ben senin yerindeyken hemen acele edip elimdeki tüm paraya bir tane "ashton telecaster" almıştım. Ondan sonra çeşitli forumlarda, ikinci el alış-veriş sitelerinde gezinirken benim verdiğim paraya satılan gitarları görünce okkalı küfür ettiğimi hatırlıyorum ama özellikle ikinci el gitar alırken mutlaka bir bilen ağabeyinle, arkadaşınla git, beğen, al :) Şimdi gelelim senin yerinde olsam ile başlayan cümleye; Forumda öyle gitarlar öyle fiyatlara gidiyor ki insan gitar üstüne gitar almak istiyor forumda dolanırken başlangıç için ideal orta segment gitarlar çok fazla, sana diyeceğim bu forum dahil bir kaç forumda daha fazla zaman geçirirsen ortalama 1 hafta içinde istediğin gitarı kolayca bulursun. Örnek vermek gerekirse yanlış anlamadıysam bütçen 320 lira civarı; Cort X-6 sıfır fiyatı 564,68 TL nakit alırsan ıvır-cıvır olacağı 500 lira ikinci el ortalama fiyatı 300 lira ama sen zamana yayarak yaptığın ufak bir araştırmada bu gitarı 200 lira ve daha aşağısına alabilirsin. Uzun lafın kısası acele etme iyi araştır seçimini iyi yap pişman olma :) Müzikli günler dilerim :) :)


Çok doğru bir yorum, kesinlikle arkadaşın dediklerini dikkate almanı öneririm, bu arada şu ilana bir göz at, bence seni yıllar boyu götürür:
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzik-muzik-aletleri-kelepir-cort-x6-133464142/detay
 
Dostum amiyane tabirle, koca olsun bu gece olsun mantığıyla gitme derim. ;) Yıllar önce bu işlere başlarken ben GRG270 için sabretmiştim arkadaşlarım ise, hemen alalım diye belli bir kalitenin altında gitarlar almışlardı, içlerinde müzisyenliğe devam eden tek kişi benim. :)

Bu demek değildir ki böyle olacak ama aklında bulunsun, genellikle daha iyi bir enstruman müziğe çeker, diğerleri iter.

İlk elektro gitar için bir kaç tavsiye verecek olursam :

Floyd Rose tercih etme derim, başlarda onun dengesini kurmak büyük sıkıntı yaratır ;) Sabit köprü ya da tek yönlü tremolo köprüler daha iyi olacaktır.

Ne sert ne yumuşak denilebilecek tarzlardan örnek vermişsin, Strat tipi bir gitar alacaksan HSS manyetik dizilimi seni daha çok tatmin eder.

Hız işi gitardan çok pratiğine bakar ;) Penanı elinden düşürme, pratiklerine elindeki klasik gitarınla da olsa devam et ve biraz bütçeni arttır derim ;)

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1096&gid=111

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=629&gid=110

Bu gitarlardan daha aşağı modeller uzun süre idare etmeyebilir, ikinci ellerini bulursan bütçene uygun da olabilir hem ;)
 
Yorumlar için teşekkür ederim ben eskişehirde olduğum içni başka şehre gitme veya kargoyla almayı alayını göze alamam. Öncelikle şu Manyetik tarzlarını bilmiyorum. Örnek vermem gerekirse Duman,Kolpa,Umut Kaya,Göksel,Mor ve Ötesi, bunlar hangi rock'u yapıyorlar ? Ayrıca bunları çalacak manyetikli gitar gerek bana. Klavyesi rahat olsun diye birsürü kişi diyor. Benim yanımda götüreceğim bi gitardan anlayan insan yok. Ayrıca para biriktirirm. Ben aylık pederden 20TL alan birisiyim.

Bu Gitar Nasıl Bir Gitar ?: http://www.sahibinden.com/ilan/alis...ri-maple-klavyeli-strat-acil-130473398/detay/
 
Son düzenleme:
Linkteki gitardan güzel odun olur, ateşte yakar ısınırsın. Üstte link verdim, onu alman yeterli bu aşamada. Bahsettiğin grupların tarzı önemli değil, hepsi farklı ekipman, farklı gitar kullanıyor. Hepsinin tonu da birbirinden dağlar kadar farklı. Olay manyetik ya da gitar olayı da olmamalı şu anda senin için. Zaten en iyi gitarı bile alsan bunun şu aşamada farkında olamayacaksınız, yani yanlış anlama yeni başlayan herkes için bu geçerli, ton algısı, ne istediğini bilme ve teknik zamanla, yıllar içinde otuırur. Yapman gereken ortalama bir gitarla bir yerden başlamak olmalı. Çok düşünme bütçene uygun işe yarar bir gitar al ve başla ve bu gitar üsteki odun olmasın.
 
@rpm Ağaç yaşlanıp oturmaz. Ton oturması dediğiniz şey saçmalıktır zira ton oturmaz. Kullandığınız tele, manyetiğe, amfiye, kabloya göre değişir. Poliüretan cila ile cilalanmış bir gitar asla hava alamaz, dışarıdan nem de alamaz, içerisindeki nemi de veremez. Bu olay Fender USA Standart ve Deluxe serisinde de geçerlidir. Yani ülkemizde 3000-4000TL'lik gitarlar.

Ton oturması dediğimiz kavramın doğrusu, ağacın nemli olmaması sebebiyle gitarda istenmeyen bükülmeler olmaması. Yani sap ağacınız nemli olsa her ay sap ayarı yapmanız gerekebilir, çünkü içerideki nem dışarı çıkamadığından, ağaçta çok daha belirgin bükülmelere sebep olur. Standartı olan bir gitarda zaten ağaçta gerekli işlemler yapılarak kuruluğu sağlanır. Yoksa o gitardan tabiri caizse bi cacık olmaz. USA Standart Fender'ime 3 yıl boyunca sap ayarı yapmadığımı bilirim. 3 yıl sonunda da sattım. 9'luk tel kullanan birisi, İstanbul'da yaşadığımız gibi bir yerdeki iklim kuşağında, gitarı soba/kalorifer yanına koymazsa aynı ayarla senelerce kullanabilir.

Relic gitarlar için de konuşursak, ağaç hava alsın, kendiliğinden kurusun istersek öyle bir dünya olmadığını biliniz. Nemli bir ortamda uzun süre kalan bir relic gitar ise o nemi hapsedebilir, ağacı kurutmak yerine nemlendirebilir.

Not: 2. el gitar kötü değildir. Bütün gitarlarımı ikinci el aldım. Hiç pişmanlık yaşamadım. Sıfır gitar da tonu oturmamıştır geyiği kabak tadı vermeye başladı. Kimseyi yanlış bilgilendirmeyin.
 
Fender'i bırak Squier bile çok iyi bir başlangıç, ama Affinity gibi daha dandik serilerine değil de Vintage Modified Custom gibi daha üst olanlarına bakmanı tavsiye ederim. Gitarları tanımak için bir yerden başlaman lazım. Youtube videolarından bol bol seyret. Çok da kafaya takma al bir tane ve başla. Beğenmezsen satarsın. Azıcık kaybın olsa bile bunu gitarı birkaç aylığına kiralamak için verdiğin bir para gibi düşün.
 
Geri
Üst