Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

kusura bakmayın ama burada bir şey sorulduğu için yada küçük bir hata yapıldığı noktalama virgül kullanılmadığı için bu kadar sert bir dille uyarmak tartışma başlatmaya çalışmaktan başka bir şey değildir ben daha fazla tartışma yaratmak istemiyorum sadece soruna cevap arıyorum .


ek olarak konuya gelirsek 5 yıldır flamenko gitar çalıyorum hayatımda 1 kez bile pena elime almadım ama elimle gayet güzel çalınabiliyor elektro bu sorun teşkil edermi.
 
kusura bakmayın ama burada bir şey sorulduğu için yada küçük bir hata yapıldığı noktalama virgül kullanılmadığı için bu kadar sert bir dille uyarmak tartışma başlatmaya çalışmaktan başka bir şey değildir ben daha fazla tartışma yaratmak istemiyorum sadece soruna cevap arıyorum .


ek olarak konuya gelirsek 5 yıldır flamenko gitar çalıyorum hayatımda 1 kez bile pena elime almadım ama elimle gayet güzel çalınabiliyor elektro bu sorun teşkil edermi.

ton açısından farkeder penaların tona etkisi var tırnağın bu işler için çok yumuşak kalabilir bunun dışında bazı elektrogitar tekniklerini penasız yapamazsın fenderin medium penaları ve dunlop un tortex serisi benim çok beğendiğim penalar hemde ergonomi açısından ele rahat oturur

her durumda elektro gitar için pena edinmen gerekli ve pena ile çalmayı öğrenmelisin başlarda zor geliyor ama bir ay gibi kısa bir sürede günde bir iki saatlik egzersizle alışıyorsun sonra klasik veyahut akustikte çalsan artık elle değil pena ile çalmak istiyorsun

bu arada pena ile çalmayı kendin öğrenmeye çalışma püf noktaları var yanlış öğrenirsen düzeltmesi çok zor sadece pena için gerekirse bir ay ders al bilen birisinden olmadı internetten videoları dikkatli izle ve dinle
 
Hata kabul edecek olgunluk olmadimi ne desen boş. İşte bu yüzden bu yasa gelipte hala anadilini bile düzgün kullanamayacak kadar kültürsüzsünüz. Tebrikler durmak yok, aynen böyle yola devam.
 
bu arada bütçe ne kadar hiç belirtmemişsin birde gitara takılmışsın ama amfi olayıda önemli amfi olarak ne düşünüyorsun ?

bence amfi istediğin sesleri almada gitardan çok daha önemli bir noktada bulunuyor
 
Şimdi @yenidenyeniyine

: Ben tatile gideceğim okul yüzünden gidemedim(Alanyaya gideceğim.) Orda çalmak için acele ediyorum bu 1.
2. Hızlandıracak derken klavyesi sıkmayacak beni her bi çalışta alıştıracak. (Öyle gitarlar var diyorlar o kadar zor klavye alışmak elini açmak zor diyorlar o bakımdan.)

@OsmanBurak

Abi ben amfi nasil yaptım. Kullanmadiğim bir tane vcd player vardı video falan izlenen. Mikrofon girişine taktim gitar kablosunu sonra arkadan siyah kirmizi yerler var orayada 6 tane müzik seti höpörler'i bağladım. Sonra mikrofonu taktım ses geldi hepsinden. Zaten mikrofon gitar'ın kablosundan. İnşallah olur gitardada.

@OsmanBurak , @yenidenyeniyine Eskişehir'De 250tl'ye Fender Squier BulletStrat buldum en yakin zamanda bakmaya gideceğim.
 
amfi olayı çok önemli istediğin çok seslilik yani çok fazla farklı tonu yakalamak istiyorsun bence hocam amfi yerine ses kartı ve bilgisayar yazılımı senin için daha rahat olacak

diğer türlü hep bir şeyler eksik kalacak ses kartı ve amfi modellemeleri ile ben çok daha rahat edeceğini düşünüyorum yoksa insanlar binlerce dolar harcıyorlar sadece sevdikleri bir sanatcının tonuna erisebilmek icin
 
kardeş gitar işi sabır işidir. bir alıştırmayı belkide bir milyon kere yapman gerekir. bu yüzden duyacağın sesin kaliteli olması sabrını arttırır. böyle bir bütçede tonu güzelleştirmenin yolu gitardan değil amfiden geçer. senin amfi masrafında olacak neden kimse bununla ilgili yorum yapmamış anlamadım. sana tavsiyem kötü gitar iyi amfi alman. bu fiyat aralığında 2. el 180 tl ye cort x2 ile yine 180 tl civarı marshall mg15 falan alman (bütçeni arttırabilirsen 250 tl civarına roland 15x daha iyi olur) kesinlikle senin için en iyisi olacaktır. bu sadece başlangıç dönemi için tavsiyem. 1-2 yıl sonra bütçeni arttırdığında aldıklarını aynı paraya satıp ekipmanını güçlendirme imkanında olur.
 
Arkadaşlar 6 yıldır elektro gitar çalıyorum. Asıl almak istediğim gitar Gibson Les Paul. Fakat solo gitaristim ve fazlaca sweep yapıyorum o yüzden Les Paulun beni zorlayacağını düşünüyorum çünkü gitarım Epiphone Les Paul (tabi ki de aynı şey değil farkındayım ama gövdenin başlama yeri vs. onları kastediyorum) . Schecter Hellraiser C-1 şuan bana en yakın gitar gibi geliyor. Ibanez kesinlikle düşünmüyorum. Tarz olarak kesin bir şey söyleyek doğru olmaz hep aynı şeyi çalmıyorum ama keskin distortion tonu seviyorum. Tuşesi, klavyesi rahat önerdiğiniz başka gitar var mı ?
 
Charvel Desolation Soloistlere bir bak, istediğin fiyat aralığında olmalılar. Sap arkasının boyasız olması ile sınıfındaki gitarlara göre fark yaratıyor.
 
PRS gitarlar çok hoş Mikael Akerfeldt bayaa iyiydi ama sig. gitarları sevmiyorum. Gitaristleri ne kadar sevsem de başka adamın adının benim gitarımda olması güzel gelmiyo :D
 
Geri
Üst