Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Sahi, ESP dedin aklıma geldi. LTD kullanıcıları vardı, nerede onlar? Yok mu HT1 yanına uygun fiyatlı versatil bir LTD önerecek gitarcı?
Bende LTD EC1000 var ve bende Blackstar HT20 kullanıyorum bu aralar. İyi sonuçlar alındığını kesinlikle söyleyebilirim. Hatta LTD EC401 (kodunu yanlış hatırlıyor olabilirim) ilede Blackstar amp. kullandım. Aynı şekilde sonuç iyiydi. Sert müzik için oldukça iyi ve tatminkar olduğunu söyleyebilirim.
Aynı şekilde 2 adette Schecter gitarım var, biri Blacjack diğeri Hellraiser, bunlarda aynı şekilde ciddi kalitede ve çok tatminkar sound sunuyorlar.
Hatta LTD EC1000 ve Schecter Hellraiser Special C1 FR gitarlarımı satılığa çıkarmıştım. Arkadaş düşünürse yardımcı olurum. (LTD EC1000 jelatinleri dahi üzerinde duran sıfır ayarında bir gitar, Schecter Hellraiser ise sıfır )
 
Yahu uzun süre uzak durduktan sonra bir ibanez edinmeye karar verdim açtım baktım envai çeşit model var ibanez de ...
Nasıl bir model üretimidir bu kardesim ...
Kullanan arkadaslara derim ki sert müzik için kullabilcek "fiyat performans oranı" iyi modeli olarak ne tavsiye edersiniz ? ( ekonomik de olsun )

tabi önce gitarımı satıcam öyle alıcam da ben karar verene kadar 50 kere satarım herhalde gitarı çok kararsızım da ....
 
Son düzenleme:
RG1570 ve RG2550'ler (Edge Pro köprülü olanlar) fena değildir. Uygun amfi, efekt ve manyetiklerle "sert müzik" işini oldukça iyi kotarırlar. Bu ikisi dışında PGM301 de fiyat/performans olarak oldukça iyi bir gitardır. 2014 kataloğunda çok güzel ürünler var, ama Türkiye'de görebilecek miyiz bilmiyorum. Oradan RG655'e fena yükseldim ben.
 
RG1570 ve RG2550'ler (Edge Pro köprülü olanlar) fena değildir. Uygun amfi, efekt ve manyetiklerle "sert müzik" işini oldukça iyi kotarırlar. Bu ikisi dışında PGM301 de fiyat/performans olarak oldukça iyi bir gitardır. 2014 kataloğunda çok güzel ürünler var, ama Türkiye'de görebilecek miyiz bilmiyorum. Oradan RG655'e fena yükseldim ben.

RG655 olmayacak gibi, siteyi yenilemişler zaten çok komik sadece 5 tane prestige modeli var :) ama JBM100, iron label ve premium'lar var arkadaşa bunları öneririm.
 
Rg2550 vardı elimde yaz başı satmıştım içim bayağı burkulmuştu. Forumda ucuza bitane görünce dayanamadım tekrar aldım. Manyetikleri gerçekten güçsüz ancak bi manyetiğin ikinci eli forumda 150tl civarı gidiyor(Aşırı genelleme oldu aslında ama özellikle kastettiğim sd ve dimarzio). Bu konuda favorim de paf pro. Gövdesi ıhlamur olduğu için nedense ön yargıyla yaklaşılıyor gitara. Ama bence eğer uç tonlar hedefin değilse çoğu gitardan daha kullanışlı.
 
ibanez demişsin ama fiyat-performans açısından epey iyi olan schecter markasına bakmanı öneririm. ha yok, ben ibanez alcam diyorsan mbm2, mtm2 ya da yine aktif manyetikli arz700e bakabilirsin.
 
Dk2 uçar gider. Ltd çok pahalı. Schecter zaten fiyat performans açısından canavar. Bunların arasında en çok önereceğim schecter ve kore üretimi cort gitarlar olur. Hatta BloodAnthem nickli mustafa 800 TL'ye cort x custom satıyor. 2003 model sh8-sh2 manyetikli. Tavsiye ederim. Onun dışında cort z custom 2 kesinlikle tavsiye ederim. Sahibindende bir arkadaş olp satıyor. Floyd sistemli ama ne kadar stabil olur bilemeyeceğim. Biraz da pahalı sanırım 850 TL gibi bir fiyatı vardı. Deneme şansın varsa dene derim.
 
Sert müzikten anlamam, fakat elimdeki Schecter gitardan oldukça memnunum. İşçiliğinde ufak tefek bir iki kusuru mevcut, onun haricinden kullanılan malzemeler ve genel başarım oldukça iyi. Schecter'ı gerçekten firma bazında önerebilirim. Sert müzikten anlamam dedim ama Hellraiser'lar bana görünüm olarak nedense çok hoş geliyor. :)
 
Marka takıntınız yoksa, ve diğer birçok isim yapmış üst düzey modelli ibanez,jackson,esp vs.. gitarların performanslarına eş değer ve fiyatıda makul olan fujigen-gain gitarlara bakabilirsiniz.
Elimde ibanez premium kalitesinde, türkiyeye son yıllarda giren gain markasının bir modeli var. Çok memnunum. Sert karakterli bir gitar olmasının yanı sıra ton yelpazesi geniş. Sanırım tanıtımı distribütör firma tarafından yaygınca yapılmadığından türkiyede hala satış oranları düşük. Bilgi amaçlı yazmak istedim gitarı incelemek isteyenler için.
http://turkrock.com/konu/35176/
 
Merhabalar. Arkadaşlar jackson js32t warrior, jackson js30rr+150tllik prosesör ve B.c rich warlock+150 200 tllikprosesör arasında kaldım.
Hangisini önerirsiniz.
Js32t warrior temiz ve bu gitarda gönlüm var bu da etkiliyor beni. Js32t warior alırsam prosesör için beklemem gerekir.Roland cube 20x amfim var prosesörsüz sıkıntı çeker miyim bilemedim, prosesörü daha çok davul alt yapısı için falan düşünüyorum.
Önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.(Farklı gitar seçenekleri sunmayınız)
 
Geri
Üst