Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Ben yaşınızı gayet iyi biliyorum, sıkıntı yaşta değil zaten, tavırda. Yoksa 18-19 yaşında gayet mantıklı bilgili kişiler mevcut burada. Bu foruma ilk girdiğiniz andan itibaren de dikkatinizi çekmemiş ama bütün forumlarda yardım amaçlı yorumum mevcut. Halen herkes Jay Turseri şey etti demeyin yahu. O sadece biriydi, şimdi 2 dakikada sizin cümlelerinizden 10 tane alıntı yaparım. :) Bir de Hakan Abi, Hakan Abi diye referans verip durmayın 2 cümle de bir, valla çarpar seni bak, söylemedi deme. :) Zaten az çok forumda anlayan herkes açtığınız konularda benzer şeyleri söyledi durdu. Daha geçen gün kendi gitarımı yaptırıyorum yazdın. Herkeste akıllı uslu sana düzgün cevap yazdı. Normalde topa tutulurdun.

Bundan 10 sene önce de yine bu forumda Cortları anlamaya çalışıyorduk, hatta bilmeden tam tersi Ibanez (grg) varken Cort mu alınırmış diyorduk. Yani dediğinin tam tersi bir durum vardı. Onu bırak bir nesil "grg" serisi gitarla büyüdü. Senin kulaktan dolma dediğin gitarları benim dönemimdeki her genç denemiştir, malesef seni de kurban vermişiz, ilk önce burada sorsan, çoğu kişi alma derdi ama o dönem çaresizdik, çeşit yoktu. Şimdi her şey güzel. Tünel'in çakal zamanlarını, 1e alıp 10a sattıkları, kime ne giydirirsek kardırı, internetten gitar satış yapılmayan zamanları bilmiyorsun ki Sb-Dreams efsanesi vardır, hiç girmeyeyim. Bir gitarın ederi bile belli değildi. İnan grg kalitelidir diye 2000-3000 TL veren vardır bu forumda. Düşün kablo-net gelmemişti, ben halen dial-up 56k hatta ISA model ile giriyordum.

Benim o dönemde(10 sene önce) bu sitede yazılarım duruyordur, artık bitmiş olsa da o dönem popüler olan mygitarda da bunun 3 katı kadar daha gitar-ekipman yorumum vardır. "Grgler öcüdür yorumuna göre böyle diyorsun" filan demişsin.:) Çünkü olayların gelişim süreci hakkında bilgi sahibi değilsin. Malesef yanlış kişiye yanlış şeyleri söylüyorsun.

Hakan Abi diyip duruyorum çünkü foruma katıldığımdan bu yana en çok muhabbet kurduğum kişidir kendisi. Jay Turser'la ilgili herkesten kastım burdaki herkes değildi zaten, internette bulabildiğim bütün yorumlara baktım ve onlardan bahsediyordum. O konunun başlığı 'kendi gitarımı yapmak istiyorum'du evet ama yanlış başlık kullanmıştım, sonradan farkettim. Ilk mesajıma da bakarsanız amacım ucuza yurtdışından parçaları getirip bir Les Paul kasa gitar 'toplamak'tı.
Yine Hakan abi diyeceğim ama gitarpedal'da benim gitarımla ilgili yaptığı bir yorum var ki şöyle: "Ucuz falan deniyor ama, yekpare maple sap olması güven veriyor insana. Ibanez'in pek çok modelinde sap üç parça bildiğim kadarı ile. Bu seriden bir iki tane çalmıştım bir kaç sene önce. Ton olarak ta iyiler. Şimdilerde çok yeriyorlar nedense. Üretim kalitesi düşmediyse anlamsız ve aşırı kaçar bence o eleştiriler."
Benim bilgilerimle sizinkini yarıştırmak zaman kaybı olur zaten, yıllardır bu işle uğraştığınız belli. Bense okuldan zaman ayırdıkça evde takılıyorum kendi kendime. İyi bir gitarım, amfim yok. Prosesör ses kartı falan zaten yok. Üniversitede bunları almayı düşünüyorum. Sürekli ucuza Les Paul almaya çalışmamın sebebi de bu. En azından beni 1-2 yıl idare edecek bir Les Paul'üm olsun istiyorum.
Grg serisiyle ilgili de; (sizin için söylemiyorum ama) gerçekten hiç eline almayanlar bile kötülüyor gitarları. Benim sinir olduğum olay bu. Bence fiyatını hakeden bir gitar. X11'den kötü olabilir, denemedim bilmiyorum. Ama tekrar söylüyorum kesinlikle kötü bir gitar olduğunu düşünmüyorum. Les Paul istemeseydim en az 2 yıl daha kullanacaktım bu gitarı zaten, o niyetle almıştım alırken.
 
Aha, çağırdınız, Les Paul forumundan koptum geldim gece gece. Ne güzel içim gidiyordu oysa güzelim kaliteli LP'lere? :D
Bre Furkan, ne adamsın sen de ha? Sana Michael Kelly dedim, hık mık ettin. Son JT dedin. Yazdığın o sözün bir de berisi var, bunu da unutmuşsun. JT için "benim önyargılı yaklaştığım bir marka, tavsiye etmem" demiştim. Sonrasında "İstersen dene, hoşuna giderse al" diye ekledim. Yoksa eve (hele strasa) SX sokar, JT sokmam. Hatta konu LP ise, ikisiden önce Samick'e şans veririm.
 
dostum yaklasik 5 seneden beri les paul calan ve les paul asigi olan bir gitaristim. gitar calmaya basladigim ilk gunden bu yana bir suru gitara sahip oldum (stratocaster, telecaster, flying v, sg vb.) ama les paul her zaman dayaniklilik ve ses konusunda kendisini hep asan bir model olmustur. ilk ortaya ciktigi o gunden yana bir suru gitaristin sahip oldugu bir gitar modelidir. Jimmy Page ve daha niceleri var bu gitarist listesinde. ama yine de her gitaristin kendinize ait bir tarzi vardir ve kendisine gore gitar secer bu yuzden su gitar modeli iyidir su gitar modeli kotudur diyemeyiz. ve silversorfer sen kimseyi dinlemeden git bir gitar dukkanina ve orda en hosuna giden bir modelini eline alip calmayi dene evet bu gitar bana gore dedigin gitari al kimseyi dinleme.

LP iyidir, ben de severim, aşktır ama her LP'de satın alınıp çalınmaz yahu. Üretimi kalitesiz ise işkenceye bile dönüşebilir. Bazen çıkıyor da kalitesiz LP yüzünden adını duydu mu uzağa kaçan insanlar.
 
Aha, çağırdınız, Les Paul forumundan koptum geldim gece gece. Ne güzel içim gidiyordu oysa güzelim kaliteli LP'lere? :D
Bre Furkan, ne adamsın sen de ha? Sana Michael Kelly dedim, hık mık ettin. Son JT dedin. Yazdığın o sözün bir de berisi var, bunu da unutmuşsun. JT için "benim önyargılı yaklaştığım bir marka, tavsiye etmem" demiştim. Sonrasında "İstersen dene, hoşuna giderse al" diye ekledim. Yoksa eve (hele strasa) SX sokar, JT sokmam. Hatta konu LP ise, ikisiden önce Samick'e şans veririm.

O Michael Kelly'i kaçırdığıma çok üzüldüm zaten :( Gitarım satılsaydı o gün alırdım ama o satıştan çekilince yapacak birşey kalmadı :) Evet kusura bakma abi orayı unutmuşum ama dediğim gibi o kadar olumlu yorumdan sonra -bir de gitar tekniklerinde ve YouTube'da birkaç tane incelemesini izledim- iyi olabileceğini düşündüm. Samick düşündüm ama sonra neden vazgeçtiğimi hatırlamıyorum şuanda :D
 
O paraya Epiphone alman bence en hayırlısı. Bahsettiğin markalardan çok daha kaliteli, hem ağaç ve işçilik olarak hem de manyetik olarak. Ayrıca ileride biraz eline para geçince ufaktan manyetik modifiyesi yaparsan gitar ömürlük bile olur.
 
Aradığın 2 gitar da bende !! Hem blues hem de rock metal 2 si de tertrmiz 2 side çok uygun fiyata sıfır ayarında fender american deluxe stratocaster , diğeri schecter atx c7 blackjack !! Toplam 4000 tl !! Normalde fender 3200 tl schecter 1400 tl , toplam da 600 tl daha uygun a alıcaksın
 
Bence yazık olur çünkü sıfır tadında hiçbir değişeni olmayan ev gitarları.. Bence fazladan 3000 daha vermeye değmez.. Ayrıca ikisi de floydrose suz :/ üstad gitardan anlayan birisisin sence çok uygun değil mi ?

Beklenti önemli olan. Arkadaşın gözü çook yüksekte. Geriye doğru bak, Gibson'dan Suhr'dan aşağı gitar konuşulmadı. Yoksa ben de elimdeki Custom Greco LP'ü önerirdim ama, biliyorum ki arkadaşı kesmez.
 
hayırlı olsun bb'n. caparisonda güzel gitarlar üretiyor bence.. denemen şart.:) hele bir engl amfi ile deneme fırsatın olursa... özellikle powerball 2 veya E670... beyenmeme olanağın yok heralde bu ikiliyi :D
 
İkinci sanırım Suhr olacak :) Suhr için hangi modeller üzerinden gitsek ki?
Yahu sana modern'e bak dedik ya güzel kardeşim ısrarla bandı neden geri sayıyoruz. Reb Beach dedik Koa dedik. O olmazsa istediğin köprü ağaç ve manyetik dizilimi ile sipariş geçebilirsin. Gitardan çok gitar sohbetine ihtiyacın var sanırım. @diabolique üstadım haklı çıkıyor valla.
 
:) Modellere yakın zamanda bakacağım. Bu ara pek vakit ayıramıyorum araştırma yapmaya. Muhtemelen güzel bir kombo yapacağım. Biraz bakınıp karşılaştırayım modelleri en iyisi youtubedan.
 
Geri
Üst