Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

gitarı bilen bi tanıdığım muzaffer abi özellikle sabit köprü al dedi atıyormuş galiba bu siteyi önerdi bi tane arkadaş vardı alıcaktım beyfendi get istemedi parayı yatır gitarı göndereyim dedi. ilan görürseniz acaba buraya koyabilir misiniz gözümüzden kaçıyor bazen de
 
rica ederim .grg170dx sabit köprülü değildir bu arada .
mesajını görmedim arkadaşın. ikaz için teşekkürler.

sabit köprü değil de stratları tavsiye ederim. Çevrene 1-2 kişi rock-country yapan gelse strata ısınırsın gibi gibi.. Belki metale girmezsin bile. mesela js11 yolundan döndüğümü bilirim ben :)(İlk gitarının maple sap almaman taraftarıyım. Rosewood canmış . İnsan garip hissediyor maple da.
 
çevre hep heavy metal ya :D ben şu gitarı alayım başka bişi istemiyorum gerçekten çok sıkıldım ortalıkta 2. el gitar sayısı ''iyi gitar'' sayısı gerçekten çok az ya da sıfırından 100 200 tl ucuz oluyor. 400 450 arası hiçbirşey yok neredeyse sırf sıkıntıdan ibanezi düşünüyorum başka bişi değil :D
 
klasik gitar artık aşırı sıktı zevk vermiyor bana tonu falan sıkıcılaştı gitardan soğudum sırf alıp kendimi geliştirmek istiyorum ondan model olsa ya da ilan gerçekten iyi olur
 
klasik gitar artık aşırı sıktı zevk vermiyor bana tonu falan sıkıcılaştı gitardan soğudum sırf alıp kendimi geliştirmek istiyorum ondan model olsa ya da ilan gerçekten iyi olur
misina teli özleyeceksin emin ol ;) elektroyu acayip severim ama klasik gitar çok özgür geliyor bana. ritim yada daha ideali riffler için, mute için çok güzel geliyor. Bir de tel değişmeyince fret aşındırmaması ayrı bir cazip nokta :)
 
bi yaşamak lazım o duyguyu :D hep aynı gitar çal çal tını aynı tabi sıkıyor bi süreden sonra :) elektro bikaç aklında var mı acaba böyle sabit köprü alabilceğim 2. elini 400 450 arası
 
Bana mıydı şimdi bu ?? :happy:

Bu arada metal denince aklıma İbanez'ler geliyor. grg170dx denemiştim, rahat ve akıcı geliyordu da arkadaşım bana perdeleri sıkıntılı olabiliyor demişti. Aklında olsun.
(ikinci eli uygundur 170 in .. 2 ay önce 680'lerdeydi sıfırı)

Eeeeeyyyy Ali! Hayatımda bu kadar alakasız bir alınganlık örneği görmedim ben! Eeeeeeeyy Kurtköy stajyeri :D:D
 
bi yaşamak lazım o duyguyu :D hep aynı gitar çal çal tını aynı tabi sıkıyor bi süreden sonra :) elektro bikaç aklında var mı acaba böyle sabit köprü alabilceğim 2. elini 400 450 arası
ya sabit köprü olayına çok takılma. sabit köprü arıyorsan illa sabit köprü olacak değil, tremolo kullanmayacaksın demek. bunun için strat alıp tremolo kolunu takmayıp, 2 tane köprü yayı ekletebilirsin. Böylece alternatiflerin de artar. Ama bana sorarsan elektroya bir strat ile başla derim.
Eeeeeyyyy Ali! Hayatımda bu kadar alakasız bir alınganlık örneği görmedim ben! Eeeeeeeyy Kurtköy stajyeri :D:D
hehehhe takıldım sadece gerilme abi :) Bugün eve erken geldim baktım elektrikler yok. "Ağlaya ağlaya yosun tuttum ":)
 
Valla satici olarak ben de Get acmayi pek dogru bulmayanlardanim. Siz saticiyi tanimadiginiz kadar satici da sizi tanimiyor. Ayrica urun size saglam gelir, siz begenmezsiniz geri gonderirken gitara bisey olursa, bu durumda satici tamamen zararli cikmakta. Sattigina satacagina pisman oluyor. Ayrica sahibinden'in Get komisyonu yuksek. Orta yolu bulup, yuz yuze deneyerek alin.

Eski gitarim icin adam Corlu'dan gelmisti. Amfisiz denedim, akustik olarak ve teller de oldukca eskiydi. Adamin yol parasini komple verip gitari almayabilirdim. Ama yapmadim, sesini amfide hic duymadigim bir gitari aliyordum ve o gitarin beni mutlu edecegini biliyordum. Ama gitar guzel titriyordu ve o kalibre gitarlarin belli bir kalitesi vardi. Aldim, aldigima da pisman olmadim.

Metal calacaksan belli kalibredeki gitarlara bak. Dean, Jackson bu iste iyiler. Dean daha ucuza isler yapmakta. Biraz bekle, o gitar seni zaten bulacaktir. Bugune kadar istedigim bir gitara ulasamadim. Inaniyorum o gitar da beni bulacak.
 
Saolasin. Ama ben ıstanbulda oturuyorum okuyorum gitme şansim yok benim yoksa yüzyüze ıstanbul içi benim için de iyi olur
Eksik bilgi vermisim. Ben 4. Levent'te oturuyorum. Satici Corlu'dan sadece gitari getirmek icin geldi. Yenibosna metroda bulusup teslim aldim. Parayi da elektronigi calisip calismadigini hic bilmedigim bir gitara tikir tikir verdim. Satici parayi alip dogrudan Esenler'den ilk otobusle Corlu'ya dondu.
 
Get ve sanalpazar da olur. Ama ortalikta çok dolandirici var biliyorsunuz

GET işlerini bırak. Ciddiyim. Deneme imkanın olmayan, yapısını, klavyesinin ergonomisini bilemeyeceğin, donanım kalitesinden emin olamayacağın gitarlara sulanma. Vasat bir şey alsan da deneyerek, için rahat al.

Görücü usulü evlilikte bile araya tecrübeli büyükler girer, adayın niteliklerini inceler yahu, konuşturmayın insanı :D
 
Benim değinmek istediğim konu gitar önerisinden farklı, başlığı okurken bir şey dikkatimi çekti ve bu konudaki görüş ve tecrübelerimi paylaşmak istedim.

Hani demişsin ya artık klasik gitarın sesi artık bana sıkıcı geliyor falan diye, aynısını, daha da ağırını elektro gitarda defalarca yaşayacaksın. O yüzdendir ki gitaristler sürekli amfilerini pedallarını gitarlarını değiştirip duruyorlar. Çok çok daha iyilerinin yapılabildiğini gördükçe insan sürekli yeni ton arayışına giriyor. Ve emin ol bu iş sana klasik gitardan çok çok daha pahalıya patlayacak. 450-500 civarı alacağın bir gitar ve standart bi amfi sana birkaç yıl sonra klasik gitarda yaşadıklarının çok benzerini yaşatacak. Line6 Spider30 ve boss ds2 yüzünden neredeyse gitarı bırakıyordum zamanında ben :) sonra bir ekipman araştırma safhasına girdim ki girmez olaydım. günümün 2-3 saatini ekipman tanıtım videoları izleyerek geçirmeye başladım. Hangi pedal daha çok tercih ediliyor, hangisi hangi gitarla nasıl sonuç veriyor kafamda belirmeye başladıkça da ekipmanlarımı dizdim. Ama hala hiçbir şey bitmedi, hatta yeni başlıyor.

Diyeceğim odur ki bir yola girerken çıkışına da bakmak gerekir. Bir elektro alayım bir amfi alayım bütün dertlerim biter gibi düşünmek yanlış olur. (Çok geniş bir genelleme oldu, illa ki istisnalar vardır). Düşünürken bunları da hesaba kat, sonra üzülme..

Ha ben sana elektroya başlama demiyorum, başla. Hepimiz seviniriz. Ne gitaristler var Ibanez Grg170le ve Marshall Mg10 la, evinde Musicman-Mesa Boogie olan adamlardan güzel çalıyor. (TON PARMAKLARDADIR'ın ultra versiyonu :D ) Ama elektro gitar işi çok ciddi özveri gerektiriyor. Bunu başlarken aklının bir kenarına yaz.
 
Geri
Üst