Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

1 seneye yakın X6+EMG81+0.013 kullanmıştım. Babalar gibide güzel sound alıyordum. tavsiye ederim.

he bu arada Tugberk kardeşim, arkadaş 250 liraya bir x6 alabilir 150 yede EMG81 rahatça bulur. araştırmadan abuk subuk cevaplar yazma tmm mı ? zaten ilk mesajında "2.eli" diye başlamış. iyice okuyun şu mesajları. bir diğeride EMG yi ziyan edersin demişsin.. heralde sen 63 LP Custom+bogner preamp fln kullanıyorsun heralde... X6 nın stock manyetiğiyle- EMG yi bir kıyasla bakayım- başka bir seçimi varmı arkadaşın?
 
@Osxfang2

ben setupımı bu forumda 3-5 yere yazdım. Bilenler bilir elimden neler geçti bugüne kadar. Biraz düşün 350 liraya 2. el setup yapmak isteyen arkadaşın amfisi ne? Pedalı ne? Eşşeğe altın semer vurmaya benzer x6ya emg takmak bence. Ha diyorsa "tamam benim evimde mesa triple recti var bağlarım x6yı emg 81 de takarım öbür manyetik slotum boş kalır gaine gain mide mid demem" eyvallah. Çok zorlarsam ben sana 200e de bulurum o dediğini. Ben de ilk başladığım zaman 300 milyona istediğim gibi bir gitar alacağım diye internetin altını üstüne getirdim. Sınırlı parayla ekipman alma konusunda iddia ederim ki bir çok insandan fazla deneyimim var. Fikirlerimi de belirttim ilk mesajımda şunu al bunu al diye. Hem de makul ölçülerde. Ve arkadaşın arayışı da ilk mesajda OKUMADIÐIN gibi "gitar". Artısını eksisini düşünürken ileride manyetik değiştirmeyi de düşünmüştür belki.
 
neden direnip duruyorsun?
arkadaş burda gitar arıyor,tamam buraya kadar normal.. rg370dx alıp nu metal yapamamakmı.. yoksa aynı paraya x6+emg81 alıp daha iyi sound ile nu-metal ini kısık bütçe ile yapabilmesimi daha cazip olur?..
RG370dx inde Cortx6 nın ağacından pek farklı olmayacağı kesin.

mesajında demişsin ki
""Biraz düşün 350 liraya 2. el setup yapmak isteyen arkadaşın amfisi ne?"" bunu nerden uydurdun? nerden biliyorsun evinde rectosu olup olmadığını.?? akrabası falanmısın ? arkadaş derki benim hiçbirşeyim yok gitar arıyorum. he alsa bile bitarafına bağlayıpmı ses çıkartacak? ben mesajları gayet iyi okuyorum. arkadaş burda kısık bütçe ile nu-metale gidecek gitar arıyor. he 400 e gidip Squier da alabilir. ama bunun nu-metalle uzaktan yakından alakası yok. en güzel seçim cortx6+emg81 olur. buna karşı geliyorsan eline geçirdiğin onca setupı bilinçsiz yere alıp-satmışsın demekki..
 
Ben de diyorum ki x6+emgnin yanına adam gibi bi amfi çekmeden, güzel bir analog kurmadan VOLUME dışında hiçbir fark alamaz stok manyetikten. EMG ziyan olur gider.
Evimde boston 10 wattlık amfi duruyor köşede, x2den de aynı sesi çıkartıyor, el sarımı + tone zone + preamp boosterı olan washburn x30dan da, ibanez rg320den de.
2. Eli 300 ytlye gitar arayan recto sahibi insan bulmak zordur. Varsa da, deneyimli biridir ki böyle bir konuda zaten soru sormaz.
 
ne alakası var? ben burda eski üyeliğimle beraber 6 senemi geçirdim nerdeyse. ne üyeler gördüm babasının hediye ettiği, halasının kafakabin aldığı, ondan bundan hediye gelen rectolar JCM ler... kendisine sormak daha mantıklı değilmi? standard bir MG30 a girdiğinde EMG den çok farklı stock manyetikten çook farklı tonlar alırsın. boston 10w lık amfiye amfi diyorsan orası ayrı tabi.
 
1)ESP LTD MH-401
2)ESP LTD EC-401
3)ESP LTD Deluxe EC-1000 FR
4)ESP LTD Deluxe MH-1000
5)Gibson Faded SG Special
6)Gibson Les Paul Studio=http://guitars.musiciansfriend.com/product/Gibson-Les-Paul-Studio-Electric-Guitar?sku=517030
7)Fender Highway One Stratocaster
8)Fender Standard Stratocaster HSS FR
9)ibanez rg550
10)Fender Standard Stratocaster SSS

arkadaslar suan ibanez rg350exim var.yeni gitar almak istiyporum amerikadan getirticem.sizce yukarıda belirttiğim gitarlardan hangisini alıyım?Caldığım tarz genelde hardrock(megadeth,europe,black label vb.. ve dream theatre).ALıcağım gitarın klavyesinin rg350ninki kadar rahat olmasını istiyorum.sizce hangisini alıyım??ebaydan 2.el olarak mı alıyım yoksa sıfır mı alıyım garnati olsun?sizlerinde bi fikrini alıyım istedim.lütfen fikirleriniz beyan ederken gitar ses kalitesine göre değerlendirin.yani gitara yeni başlamıs arkadaslar genelde dıs gorunuse cok onem verir.fakat ben tamamen fiyat/performans degrlendirmesi olarak fikirlerinizi almak istiyorum..

Saygılar,müzik dolu günler...
 
aslında bende ESP LTD MH-401 , ESP LTD Deluxe MH-1000 arasından kaldım ama LTD Deluxe MH-1000 biraz beni zorluyor aceba bu iki gitar arasında cok ciddi bir kalite farkı mı var?birde sanırım kore oluyormus esp-ltd'ler dıgerlerı amerikan kalite olarak cok mu fark eder?
 
rg350 kullanmış bi arkadaşsın :D alışıksındır floyd rose muhabbetlerine :D klavye rahat olsun istemişsin :D rg550 derim. Geniş bir tarza hitap ediyor, klavye desen tam shredlik, kaliteden bahsetmeye bile gerek yok.

Hatta şansını biraz zorla rg770 de koy o güzel listeye, bulursan da kaçırma derim :D
 
arkadaşlar
burda kimse setup kurmak istiyorum amfi istiyorum diye bişey sormamış. Muhtemelen bir bildiği vardırki sormamıştır.
Gitar olarak 300 tk ye alacagın hiç bir gitardan iyi işçilik bekleme.
ya saglam bir distortion pedalı yada emg 81 al bir gitara tak
bunlardan birini yaptıktan sonra hangi gitara taktıgında fark etmez
300 liraya sert tarz yapabileceğin bir gitar oldugunu sanmıyorum
en serti x6 kanımca
 
Van minut! :)

Pardon, dün geç saat olunca konuyu yeterince açmadığımı anladım.

Şöyle yapmak istediğimi tam olarak yazmak istersem:

Ben aslında rap yapıyorum, yani kayıtlar var uzun zamandır.

Birçok metal grubu severek, dinlediğimden dolayı rap ve rock ı harmanlamak demeyeyim de, en azından gitar soundlarımı canlı olarak çalmak istiyorum.

Benim amatör şekilde yapacak digi-audio sistemim var zaten. ( Rode Nt2-a ve M audio Firewire Solo)

Şimdilik yanlızca gitar alıp, ses kartıma takarak çalışmayı, ders almayı düşünüyorum.

İlerde amfi ve distortion, chorus vb. ne gibi pedal gerekirse alabilirim.

300 lira yanlızca gitara ayırdığım paradır ve başlangıç seviyesinde alım-satım kolay olan, sert tonlu bir gitar olması lazım.İbanez Rg350ex gibi :) (daha önce elime almıştım)

Umarım açıklayıcı olmuştur.
 
Humbuckerı olan ve klavyesi sana rahat gelen istediğin gitara atlayabilirsin :D guitar rig 3 yazılımı sorununu özer zaten 24bit/192kHz bi ses kartıyla daha iyi verim alırsın fakat firewire solo da iş görür, yalnız bir sorun, normal bilgisayar speakerları kullanırsan sinyal ve frekans uyumsuzluğu yaşarsın, yani bir gitar amfisi ya da monitör kullanırsan alacağın ton, ses gerçekten değişir ve seni uzun süre memnun eder
 
batuhankr demiş ki:
Hepsini al hepsini :D valla şaka bir yana hepsi çok güzel gitarlar gerçekten tarzına göre ESP LTD MH-401 , ESP LTD Deluxe MH-1000 bide Gibson Les Paul alternatif olabilir bence.Ancak fender sss modellerini düşünme pek metale giden gitarlar değil genelde.İyi alışlar dilerim :)

Evet Batuhan arkadaşımızın dediği gibi :) Fender SSS modelleri metale hiç gitmiyor :) Eğer rahat klavye dersen gibsonları da düşünme bana kalırsa. Çünkü bildiğim kadarıyla klavyesi kalın, hele sen ibanez kullandıysan gibson a alışmakta epey bi zorluk çekersin klavye rahatlıgı acısından :) benim fikrim bu. Onun dısında diger gitarları bilmedigim icin yorum yapamıyorum.. Umarım kullanan arkadaslar sana yeteri destegi verebilir :)

İyi günler...
 
Jacksonlar hakkında da fazla bir bilgim yok, kullanmadım yani :) ama klavyesi emin ol sana daha rahat gelir Gibsonlara göre. Ama Jackson iyidir ya :) cok dinledim Jackson ve özellikle distortion tonlarına hayran kaldım, fakat hangi modelini dinledim hiç bilmiyorum :D :)
 
tugberkozdemir demiş ki:
rg350 kullanmış bi arkadaşsın :D alışıksındır floyd rose muhabbetlerine :D klavye rahat olsun istemişsin :D rg550 derim. Geniş bir tarza hitap ediyor, klavye desen tam shredlik, kaliteden bahsetmeye bile gerek yok.

Hatta şansını biraz zorla rg770 de koy o güzel listeye, bulursan da kaçırma derim :D

ibanez çokmu kaliteli?.. :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL:
 
Geri
Üst