Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Bass,tiz,mid yazınca çok mu bilimsel bir açıklama yaptığını zannediyorsun.Hi-fi kulaklıklarla müzik dinlerken duyduğun frekanslarla gitar amfisinden çıkan sesin frekansları aynı mı diyorsun.
 
aynımı dedim benim demeye çalıştıgım iş görcek bir kulaklık rezil mi rezil sesveren kulaklıklarda var kayıt için olan kulaklık alsın demiyoruz burda
 
kibir yapcak hiçbirşey yok burda marshall ın minör kulaklıgı var baya kapsamlı ve isteklere karşılık verebilcek bir kulaklık benim iyi kulaklık dan kastım bu seninki nedir bilemem
 
Gitar amfisi için fazla iyi demek istedim.Başta yazdığımı anladığından eminmisin,ben çok iyi değil orta seviye bir kulaklık gitar amfisi için daha uygun diyorum.
Ama orta seviye deyincede aklına 1 liralık kulaklıklar geliyor neyse ben söyleyeceğimi söyledim bundan sonrası parayı verip alacak kişiye kalmış.
 
Bir Gibson Les Paul Studio/Standard ve Fender Stratocaster ile tüm tarzları çalarsınız. Para artarsa da dandik fakat güzel akord kulakçıkları ve köprüsü olan bir gitar alıp farklı akord düzeneklerinde kullanabilirsiniz.
 
Yazılanları okumadan 3 gitar önermek istiyorum.

3 gitar ve her tür müzik yapmak ise beklenti;
1 - Fender USA Strat - (Blues, grunge vb. )
2 - Jackson SL2H - Charvel San Dimas ve türevi 24 / 22 perde + FR (Heavy, rock, metal)
3 - Skalası kısa olan, ESP Eclipse veya LTD EC1000-EC50 gibi gitarları öneriyorum. Bu Kısa skalada olan gitarları bir güzel droplarsın, teller de rahatlaşır. Harika bir gitara dönüşür.(Hardcore, nu metal , progressive vb.)
 
Schecter C8 ATX alırdım ben direk, hoş alet. Çok zevkli.

Bütçenin kalanıyla ise tahminen 2 değil de, tek bir gitar alırdım. Suhr Classic olabilir, köprüye bir humbucker takarsan gayet her yola gelir. Vigier olabilir, ikinci el bi tane var şu an TNT Müzik'te. Çok güzel alet o da. Gibsonla uğraşmazdım ben, adam gibisini bulmak çok zor, iyi bir Standard bulup da 2200-2700usd arası para versen bütçenin ciddi kısmı gidiyor zaten. Onun yerine çok iyi bir Studio alabilirdim(TNT'nin yanındaki müzik mağazasında çok hoş beyaz bir Studio var mesela). Eclipse pek sevmem, ince kasa çok karaktersiz bir tonu var. FT olursa uygun fiyatlı olursa düşünülür ama. PRS mantıklı olurdu, fiyatları çok uygun(2500-3000usd civarı) ama onların da kalitelerinde ciddi bir düşme var. Reklam gibi lmasın ama PRS alacağıma benim sattığım Carvin'i alırdım. Jackson SL1 veya SL2H da hoş olur, çoğu işin altından rahatça kalkar. SL2H yine TNT'de bir tane vardı. Güzelinden bir Strat olabilir. Strat+SL2H+C8 almaya yetebilri para sanırım. LP tarzı şeyleri seviyorsan kolay gelsin, mümkünse Gibson'dan uzak dur ama dediğim gibi. Değmez. Veya git bir tane R7 düşür, 5000-6000 lirayı ona göm. O zaman değer.
 
Aradığım özellikler: 24 Perde, Floyd Rose,Set-Neck veya Neck-thru, neo-classic ve heavy metal yapabileceğim geniş ton yelpazesi.

Bütçem 2000 TL, 0 almayı düşünüyorum ancak tavsiyelerinize göre 2. el de düşünebilirim.


Not:Ana konuya sormadım çünkü ayda yılda bir cevap veriyorlar :)
 
Geri
Üst