Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

O zaman yazınız doğrultusunda amfi bütçemi de vereyim. 400 tl civarında bir amfi bütçem var. 1.500'de gitar. İkinci ele sıcak bakmama nedenim taksit ile almamdan kaynaklı. Bu bağlamda Squier stratocasterlar nasıldır acaba?
 
O zaman yazınız doğrultusunda amfi bütçemi de vereyim. 400 tl civarında bir amfi bütçem var. 1.500'de gitar. İkinci ele sıcak bakmama nedenim taksit ile almamdan kaynaklı. Bu bağlamda Squier stratocasterlar nasıldır acaba?
Stratocaster düşünüyorsanız, ben çok iyi anlamam o işlerden, söyleyebileceğim iki şey var onun dışında başka arkadaşlar yardımcı olacaktır diye düşünüyorum:

1.si Metal ve ağır distortion içeren müziklere ilginiz var ise, stratocaster tipi bir gitarda genelde 3 single manyetik olur, single manyetikler sizi tatmin etmeyebilir, ancak 1 humbucker 2 single manyetikli stratlar da var yaygın, onlar daha çok işinizi görebilir. Distortionla acayip işim yok diyorsanız, 3 single stratları düşünebilirsiniz. Ancak punk gibi tarzlarda -bildiğim kadarıyla- distortionlu ritim tonları hakim oluyor, bunun için bir humbucker manyetik tahminimce sizi daha çok mutlu edecektir.

2.si bu forumda birçok kişi ( ben dahil ) SX marka stratocaster ve telecasterlara sahip, onun için SX gitarların kendi başlığı var ( SX gitarlar hakkında ) buradan araştırma yapabilirsiniz, üstelik modifiyeye çok uygun gitarlar. Ancak bunlar çok ucuz gitarlar, bir squier ile karşılaştırması nasıl olur bilmiyorum, ondan dediğim gibi başka anlayan arkadaşlar çıkacaktır.

Benim diyebileceklerim bu kadar sorduklarına göre.
 
İkinci ele sıcak bakmama nedenim taksit ile almamdan kaynaklı.
Ek bilgi olarak şunu söyleyeyim, alacağın kişiyle anlaşıp sanalpazar/GET gibi bir sistemle ikinci el bir aleti de taksitle alabilirsin dostum. DoRe'nin indirimlerini saymazsak dolar bu kadar yükselmişken sıfır almak senin için sıkıntı olur. İkinci elde daha yüksek performans alabileceğin bir gitar alabilirsin yani sıfır yerine.
 
@erenkavukcu Manyetikler konusundaki tavsiyeniz için teşekkürler, dediğiniz gibi punk ve garage'da yoğun bir distortion kullanımı var. O yüzden 1 Humbacker 2 single manyetik stratocaster'lara bakıyorum. Hatta olabildiğince 1.200 seviyesinde bakıyorum amfi bütçesini daha da arttırmak için. :android: SX konusunda ise bilen arkadaşların bi karşılaştırma yapması daha mantıklı olur dediğiniz gibi.

@FurkanK İkinci elde taksit olayını bilmiyordum, bilgi için teşekkürler. DoRe'nin indirimlerine dahil stratocaster bulamadım. Daha doğrusu DoRe'de Squier yok sanırım. Bu yüzden ikinci ele yöneleceğim büyük ihtimal. Fakat ne olur ne olmaz sıfır içinde bir şeyler bakıyorum. :)
 
Rica ederim. Punk ağırlıklı çalan biri olarak Les Paul konusunda ısrarcıyım. :D Görsel olarak hoşuna gitmiyorsa Double Cut modellere de bakabilirsin. Ya da hazır kampanya varken HH dizilimli Schecter ya da PRS olabilir. O da olmadı @erenkavukcu 'nun da dediği gibi HSS bir strat da güzel olur.

Les Paul'lar araştırdığım kadarı ile cidden ton/ses olarak iyi -Jack White'ın da bir çok kez tercih ettiği- gitarlar. Fakat bir türlü ısınamıyorum görüntüsüne, Double Cut dahil. Fakat HH dizilimli Schecter ve HSS stratlara bakıyorum şu an. Gönlüm Strattan yana, biraz videolarını da inceledim, zaten pek fazla bir seçenek yok squier strat alacaksam, tek bir gitar var verdiğim fiyat aralığında. Ama Schecter'lere bakarken kafam karışıyor çok fazla model var, o konuda yardıma ihtiyacım var. :D

mydukkan.com :: Squier Vintage Modified Stratocaster HSS :: Elektro Gitar
Büyük ihtimal de bunda karar kılacağım uygun bir Schecter önerilmezse. :rolleyes:
 
Yardımcı olmak için yorum yazanlara teşekkürler. Fakat önce ortaya bir fikir atıp ardından da nedenini belirtmeyince yorumunuz havada kalıyor haberiniz olsun, ben de kasıtlı olarak kötüleme amacı güdülüyor diye düşünüyorum öyle olunca.

Onun haricinde amfi öncelikli konumuz değil. Önce gitarı belirlemek daha mantıklı değil mi? Şunu bi toparlayayım; ağırlıklı olarak garage rock, punk rock, indie/post-punk revial türüne öncelik veriyorum. Fakat Post-Hardcore'a falan da ilgim var dedim, önceliğim değil yani. Sadece o türde de iyi kötü beni idare etsin. Ya da etmesin yani komple vazgeçtim kurduğunuz cümleye bakınca. Böyle daha açıklayıcı oldu. Aradığım tonları "crunchy" diye ifade edebilirim sanırım.

İkinci ele hala sıcak bakmıyorum ama aradığım tonlar için en uygun gitarın ikinci el fender stratocaster olduğuna kanaat getirdim. Sanırım bu bağlamda düşünebilirim. Sıfır olarak da squier stratocaster olabilir. Uygun mudur sizce?

Not: The White Stripes'in Cannon şarkısını çalmak istediğim türe örnek olarak verebilirim sanırım.

Dediğin türler için o Ibanez doğru gitar değil. O gitarı kullanan arkadaşlarım vardı. O daha çok Hard Rock ile çok sert olmayan Progressive Metal arasında dolaşacak bir gitar o. Senin temelde ihtiyacın olan şey aslında vintage (60'lar 70'ler tarzı) yapıda bir gitar ile vintage yapıda bir amfi.

Gitar kolay, klasik bir LP, Junior tarzı bir LP, veya semi hollow bir PRS görür işini. Ya HH ya da P90'lı bir gitar rahat ettirecektir seni. Ama sound pratikte sadece gitara bağlı bir olgu değil. Soundun temelini %60-65 amfi, %35-40 gitar oluşturur. Pedallar işin tamamlayıcı süsüdür. Örnek verdiğin Jack White'a dikkat et. Adamın ekipmanı hep vintage amfi ve gitarlardan oluşur.

Bu yüzden amfi işi önemli. Yoksa ilk mesaja eklediğin videodaki gibi ne olursa olsun bir gitar, üzerine de Axe FX gibi en pahalısından prosesörü bağlarsan grindcore da yaparsın. Ama prosesör=modelleme=yapaylık dolayısıyla da yanılgı içerir. Bu yüzden o tip videoları da referans alma kendine.

Gelelim kısa yoldan çözüme. Gitar olarak ne alırsan al, amfi işini ne zaman halledebileceğin meçhul diye varsayıyorum. Eğer grubun, yakın zamanda sahne, program gibi bir durumun yoksa, bence en sağlamı ucuzundan bir ses kartı ve AmpliTube tarzı bir program eşliğinde çalışmaya başlaman. Hem amfi tiplerini, pedal tiplerini tanır, bir hazırlık dönemi geçirirsin. Ardından da ne tip amfi istediğine karar verdiğinde yeni bir başlık altında görüşürüz tahminimce.
 
Son düzenleme:
Les Paul'lar araştırdığım kadarı ile cidden ton/ses olarak iyi -Jack White'ın da bir çok kez tercih ettiği- gitarlar. Fakat bir türlü ısınamıyorum görüntüsüne, Double Cut dahil. Fakat HH dizilimli Schecter ve HSS stratlara bakıyorum şu an. Gönlüm Strattan yana, biraz videolarını da inceledim, zaten pek fazla bir seçenek yok squier strat alacaksam, tek bir gitar var verdiğim fiyat aralığında. Ama Schecter'lere bakarken kafam karışıyor çok fazla model var, o konuda yardıma ihtiyacım var. :D

mydukkan.com :: Squier Vintage Modified Stratocaster HSS :: Elektro Gitar
Büyük ihtimal de bunda karar kılacağım uygun bir Schecter önerilmezse. :rolleyes:
Bu arada kendi adıma konuşayım, hayatta sevmem tipini dediğim Les Paul kasa gitarları yakından gördüğüm zaman ne güzel bişey bu ya demiştim ilk gitarımı aldığım zaman. Gidip mi alacaksın yoksa sipariş mi vereceksin bilmiyorum ama, hertürlü mağazalara uğra bir git gör derim, alacağın gitarı da kesin dene öyle al.

Bu arada Schecter bir gitar sahibiyim, bana sorarsan işçiliği çok üst düzey gitarlar. Squier serisi bir gitar ile schecter arasında seçim yapacak olsaydım Squier'in yüzüne bakmazdım açıkçası. Squierlar işçiliklerinin genel olarak çok beğenildiğini sanmıyorum yani bir squier aldım çok iyiydi diyen pek gördüğümü sanmıyorum ama squier işçiliğinden memnun olmayan çok gördüm. Ancak dediğim gibi ben strat modellerini ne çok denemiş ne de anlayan biriyim, yanılıyor olabilirim.

Ama schecter gitarlar genelde alan insanı mutlu eden gitarlar olarak görünüyor, ben de kullanıyorum diye söylemiyorum :p Biraz saplarının kalın olduğunu söylerler yalnız.
 
@hackeiommi Uzun uzun yazıp anlatmışsınız, tam da beklediğim açıklama sizden geldi. Acemi biri olarak amfinin öneminin bu derece olduğunu bilmiyordum sayenizde aydınlandım. Amfi hakkında dedikleriniz kafama yattı aslında. Muhtemelen dediğiniz gibi yapacağım ve ileriki bir tarihte amfi konusunda yardımlarınızı alacağım. Onun dışında LP gitarlara daha önce de dediğim gibi pek sıcak bakamıyorum, hoşuma gitmiyor kasaları. Ve Squier Vintage Modified Stratocaste ile HH dizilimli herhangi bir Schecter arasında kaldım. Squier hakkında bir fikriniz ya da deneyiminiz varsa paylaşırsanız mutlu olurum. İşçilik vb. :happy:

@erenkavukcu Ben de tam bu konuda kararsızım işte. Squier Vintage Modified Strat ile Schecter arasında gidip geliyorum. Bi squier kullanıcısından yorum gelse kararımı vereceğim. Hazır schecter kullanan birini bulmuşken sorayım, önerebileceğin bi model var mı acaba? :D Schecter'in çok fazla modeli var 1000-1500 bandında ve arada ne gibi farklılıklar olabilir ve ya farklılık düzeyleri ne derecedir bilemiyorum o yüzden.

Birde online olarak alacaktım fakat bi ara gidip denemekte yakından görmekte fayda var sanırım. :cat:
 
Ben de zamanında Gibson LP'lerden korkardım.Parmaklarım da kısadır. Elime aldığım ilk LP'ün de sapı kütük gibiydi görünüşte. Gel gör ki çalımı öyle rahat ve keyifliydi ki, bütün önyargılarım o an eridi gitti. Şu anda bir LP sahibiyim. Başına bir şey gelse yas tutarım :)

Yerinde olsam parayı Squier'a dökmem. İstersen en üst modelini al, bir süre sonra sarmayacak. Hele sıfır alırsan yarı ölü yatırım. Hele ki ikinci elde bunca düzgün PRS, Cort, Custom Epiphone (Custom Pro değil, onlara yanaşma bile) varken Squier'ın lafı olmaz.

Ne alırsan al, mutlaka deneyerek, duyarak al. Sözkonusu müzikse netten denemeden gitar alınmaz. Aynı gün, aynı fabrikadan çıkmış aynı marka iki gitar arasında bile uçurum fark olabiliyor. Bu yüzden acemiysen, almaya anlayan biri ile git.

Netten ancak iyi bildiğin amfi, pedal vs. alırsın. Kargoda hasar görmezse veya üretim hatası yoksa da öper başına koyarsın.
 
Son düzenleme:
O halde ben squier'dan uzak durayım, dediğiniz gibi paramın yarısı boşa gitsin istemem. Az bi para değil 1.300 tl çünkü. Bir de dediğiniz gibi gidip deneyerek duyarak almak daha mantıklı gibi. Yanıma birilerini alıp giderim ve şu herkesin ön yargı ile yaklaştığı ama yakından görünce aşık oldu LP'lara da bakarım. :p Bu arada bir de schecter hakkındaki düşüncelerinizi duymak isterim, var mıdır benim tarzıma uygun bir gitarı o fiyat bandında ya da önerir misiniz? Çünkü ne olur ne olmaz sıfır almak durumunda kalırsam diye, aklımda bi model/marka olsun gidip denemek için. :) İkinci elde de fender strat da çok iyi olurdu sanırım.
 
Schecterlerin sadece Stratlarını adam gibi deneme şansım oldu. LP'leri biraz modern göründü gözüme ama adam gibi çalmadığım için ne desem yalan olur şimdi :)

Strat iyi gitardır. Ama sana uymayabilir. Crunch çaldığında net ama humbuckera nispetle kuru bir ton duyacaksın zira. Bu yüzden single manyetik sana uymaz gibi geliyor. Tabii benimki teori, pratikte ne olur bilinmez.
 
O zaman benlik bişeyi kalmadı şu kampanyaların. C-1 alabilirdim ama çok bana şart bir gitar değil. Gibsonda alınabilecek modeller aşırı pahalı. Schecter yada LTD tele alayım dedim onlarda teleyle alakasız radius var 14'' radius nedir abi. Vay be ilk defa böyle kampanyalar görüyorum TR'de oda bize yaramadı :)
 
O zaman benlik bişeyi kalmadı şu kampanyaların. C-1 alabilirdim ama çok bana şart bir gitar değil. Gibsonda alınabilecek modeller aşırı pahalı. Schecter yada LTD tele alayım dedim onlarda teleyle alakasız radius var 14'' radius nedir abi. Vay be ilk defa böyle kampanyalar görüyorum TR'de oda bize yaramadı :)

zuhal yapsaydı aynı kampanyayı en azından squierler için çok kral olurdu . dükkanda gitar kalmazdı büyük ihtimal.%20 indirimleri var squierde 1500 liralık squier 300 lira indirimde iyi hoş ama bi 750 liralık indirim bekliyor insan
 
Bir kereliğine şu dolar kuru kampanyasını tüm markalara uygulasalarda herkes istediği gitarı alsa :D Hayaller hayaller :=) İşin kötü tarafı dolar zaten bu seviyelerdeydi ve bize o zamanda pahalı geliyordu gitarlar :D Şimdi fırsat gibi gelsede.
 
Geri
Üst