Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

@gretschci okumamakta veya anlamamakta israrcisiniz.
@Leblanc97 Kriterlerini iyi belirle. Ona gore yazilsin cizilsin.

1. Bugune kadar ne kadar farkli gitar denedin ve saplar tanidin? Cogu insan V tip klavyeden nefret eder ama ben de bayilirim. Senin elin hangi tip sapla rahat edecegini hicbirimiz bilmiyoruz.

2. Lp kasa istedigini biliyorsun. Bu iyiye bir isaret.

3. Bu gitari ileride satarim diye mi alacaksin yoksa eline biraz daha para gecince satarim diye mi? Tokai alirsin 4 yil satamazsin, Epiphone alirsin 4 gune satabilirsin. Ben olsam goruntusu itibariyle Dbz alirdim. Sonradan satmak bir o kadar zor.

4. Custom ibaresi olan gitarlar daha iyi gibi dusunen yeni gitar alacak bir suru kisi var. Custom ibareli gitar daha iyi kesinlikle degil. Dolayisiyla sadece bu gitarlara yonelme.

5. Bir Lp gitardan beklentin nedir? Merak etme Strat ile metal de yapilir, Lp ile pop da calinir. Kulaginin aradigi tinida bitiyor bu is. Bu gitarla bu is yapilmaz diye sana fikirler yagacak. Kafan bulanacak. Aldiris etmemen gerek.

6. Her turlu tarzin ustesinden gelmesini isteyeceksin bi gun. Grupta caldigin arkadaslarin seninle ayni seyleri dinlemiyor olabilir. Bar programina ciktiginiz zaman hard rock/metal caldiginizda suratina salak salak bakan Anadolu patronlarini gorebilirsin. Hincini gitarini satmaya kalkisarak cikarma.

7. Epiphone/LTD/Schecter haricinde pek baska da sansin yok. Biraz da bundan sonra kumar oynamayi bilmen gerek.
 
Sevgili @Leblanc97

Üzerinize alınmanıza inanın hiç gerek yok, kullanıcıların tepkileri size değil, bu tür konuların maalesef fazla olmasına tepkileri...Benzer bir konu ile ilgili yorumum aşağıdaki şekilde, Bir Forum Üyesinden Gelen Tavsiye Mesajları ...

Ayrıca, bu forumun amacı ekipman önerisi sunmak değil ve hiç de olmadı, bu sadece bir bölümü, son zamanlarda maalesef bu başlıklar çok arttı sadece...

Sevgiler ve saygılar...
 
Bak, tarz belli değilse tavsiye de verilemez. Çünkü gitar ve amfi ikilisi tarzı belirler. Öyle bluesdan metale bir gitar da yok amfi de yok. Bir taraftan fedakarlık edeceksin.

Sonra ekipmanın amacı nedir? Evde kendi halinde mi takılacaksın? Grup ve dolayısıyla sahne ihtimali var mı? Bunlar devlet sırrı veya çok özel bilgiler değil, en azından bunları paylaşın bir zahmet.

Senin reçeten yazılır. Ama yukarıdaki detaylar netleşmeden olmaz. Cidden olmaz. Bir d etecrübe ile sabit olan bir şey var. O da zevk renk. Birinin çok sevdiği bir gitar veya amfi, diğerinin en nefret ettiği gitar veya olabiliyor. Ellerinin yapısını, anatomisini de bilmiyoruz ki nokta atışı tavsiye yapalım. İmkanları kısıtlı bir yerde olduğunu yazmışsın. Eyvallah. Ama risk aldığını bil, olmayınca da bizi suçlama. Çünkü bu işin olmazsa olmazı denemeden bir şey almamak.

Daha geçenlerde sıfır Iommi Epiphone denedim. Yıllardır fırsat olursa alacağım gitardır teoride. Ama bir denedim, tövbe dedim. Bu kadar kötü bir gitar olamaz!!! Elimdekilere şükrettim. Bir terslik daha sana. Ben kısa parmaklı bir adamım. Ama tövbe, çoğu o incecik Ibanez klavyelerinde rahatsızlık hissederken, odun gibi LP klavyelerinde çok rahat ediyorum. Kısacası sorumluluk büyük, bilmem anlatabiliyor muyum?

Sen biraz daha şartları netleştir. Ama gerisinin de deneme yanılmaya kalabileceği riskini de aklından çıkarma @Leblanc97 kardeşim.

Konudan bağımsız olarak. Dostlar, yıllardır şu başlık var:

Elektro Gitarlar Hakkında (hangisini Alsam Başlığı)

ama ne hikmetse kimse araştırmayı geçtim, şu başlığı bulup da oradan devam etmiyor. Sonra yöneticiler haklı olarak forumun çöplüğe döndüğünden yakınıyor. Bu başlık Müzik Aletleri Ve Ekipmanları kısmının başına sabitlense nasıl olur acaba @diabolique veya @Grundar ?

Kaldı ki aynı şeyleri yüzlerce kez yazmak insanı zamanla bayıyor sevgili @wodyy kardeşim. Şu sayfanın altına bir bakın. Beş konunun beşi de aynı başlıkla açılmış: "Gitar Tavsiyesi". (Aslında wodyy için yazmıştım burayı ama uzaklaştırılmış sanırım. Üzülmedim değil bak, keşke kalaydı. Artniyetli bir üye olduğunu sanmıyorum zira)
 
Metalci gençliğin reçetesi. Bakın süper basit. Bu ekipman işi artık çok bilinmeyenli denklem değil.

Ucuz kabin:
https://www.thomann.de/intl/harley_benton_g112vintage.htm?ref=search_prv_1_2 493 TL kargo vergiler dahil

Kaliteli yıllarca götürecek kabin:

Piyano - Dijital Piyano - Gitar - Müzik Aletleri Sitesi - doremusic 1000 TL nakit

Alınabilecek en ucuz ve parasına değecek amfi:

Piyano - Dijital Piyano - Gitar - Müzik Aletleri Sitesi - doremusic 556 TL nakit

Ucuz ve yüksek sesli yıllarca götürebilecek amfi:

https://www.thomann.de/intl/jet_city_amplification_jca22h_guitar_head.htm 1100 TL kargo vergiler dahil

Tecrübesizseniz veya tecrübeli bir arkadaşınız yardımcı olamayacaksa ikinci el gitar önermem

Birincil önceliğiniz çalım rahatlığı, sap kalınlığı
İkincil önceliğiniz gitarın ton kalitesi
Üçüncül önceliğiniz sheqil

Schecter, Ibanez, Jackson, Cort, Ltd

Bütünü ile kişisel görüşüm, kalın sap rahatsa Schecter, ince sap istiyorsanız Ibanez, Jackson. EMG 81/85 manyetikli, maun gövdeli gitarlar başlangıç için çok uygun. Aktif manyetikli gitarlar başlangıç gitarlarında ağaç kalitesinden fazla etkilenmiyor. Size tavsiyem sıfır alacağınız ilk gitar kesinlikle 1000 liradan fazla olmasın. Zaten 1000 TL altındaki gitarların çoğu ton olarak aynı. Çalım rahatlıkları farklı.

Yukarıdaki ekipmanlar ile tecrübelendikten sonra zaten kendi seçimlerinizi yapacaksınız, forumda sormanıza çokta gerek kalmayacak...
 
arkadaşlar aklımda bazı modeller var
-ltd ec1000 ve ya ec serisi
-epiphone lp custom ve ya başka bir epiphone
- Schecter solo6 serisi
-Dbz bolero
şuan bunlar var aklımda. bütçem 1750 ye kadar çıkabilir ve ikinci el alıcam. les paul kasa olması şart :) soft Rock tan metale kadar çalıyorum. bu modellerden ve ya başka bi model önerilerinizi bekliyorum
 
arkadaşlar aklımda bazı modeller var
-ltd ec1000 ve ya ec serisi
-epiphone lp custom ve ya başka bir epiphone
- Schecter solo6 serisi
-Dbz bolero
şuan bunlar var aklımda. bütçem 1750 ye kadar çıkabilir ve ikinci el alıcam. les paul kasa olması şart :) soft Rock tan metale kadar çalıyorum. bu modellerden ve ya başka bi model önerilerinizi bekliyorum


Epiphone Custom nispeten esnektir. Başka bir modeline de bakma zaten. Diğerlerini kullanmadım hiç. Diğer başlığa yazdığım amfi işini vb unsurları ihmal etme ama :)
 
Mümkünse Kore. Ama deneyerek aldıktan sonra Çin olanları içinde de iyileri var.
epiphone les paul custom hangi yapım alınmalıdır peki?
Epiphone Les Paul Custom satıyorum. Kore üretim. Eski serilerden. Kaliteli olanlardan. Hakan abi beni birebirde tanımıyor fakat forumdan kendisi de arzu ediyorsa aracı referans kefil falan olabilir. Forumdan epey samimi olduk. Gerçi hakan abinin forumda sevmediği ya da forumda hakan abiyi sevmeyen yok :) Gitar epey iyi bi gitar. Şu anki modelleri gül klavye iken bendeki abanoz klavye. Saf tek parça maun gövde. Ve amfiye takılı değilken iyi bir rezonansı var. Amfisiz bile epey sesi çıkıyor ki bu epey büyük bir avantajdır bir gitar için.
 
Geri
Üst