Yüzyılın Tartışmasında Son Nokta: Tavuk Yumurtadan Çıktı

Uzmanlar karar verdi: ''Tavuk yumurtadan çıktı''

civciv.jpg


İngiliz düşünür ve uzmanlar, yüzyıllardır süren ''tartışmaya'' son noktayı koydu: ''Yumurta tavuktan önce vardı, yani tavuk yumurtadan çıktı...''

Sorunun cevabı, genetik materyalin (kromozomlar üzerinde kalıtsal özellikleri taşıyan yapı kitlesi) bir organizmanın hayatı boyunca değişmediği, bu nedenle daha sonra tavuk olarak adlandırılacak ilk kuş türünün, ilk önce ''embriyon'' olarak bir yumurtanın ''içinde'' oluşması gerektiği fikrinde saklı...

İngiltere'nin doğusundaki Nottingham üniversitesinden Profesör John Brookfield, tarih öncesi çağlarda, bugün tavuk olarak adlandırılan türün, bir yumurta içinde embriyo olarak oluştuğunu söyleyerek, yumurta içinde büyüyen ve ileride tavuk haline gelecek organizmanın, tavukla aynı DNA'ya sahip olduğunu kaydetti.

Brookfield, yaşayan türe ait ilk ''maddenin'' bu yumurta olması gerektiği konusunda şüphe bulunmadığını, ''bu nedenle yumurtanın kesinlikle tavuktan önce var olduğunu'' savundu. Genetik uzmanı Brookfield'e, Londra'daki King's College'den Profesör David Papineua ve İngiliz Tavuk Üreticileri Federasyonu Başkanı Charles Bourns da destek verdi. Bilim felsefesi uzmanı Papineua, ''mutasyona uğramış yumurtanın, 'tavuk olmayan' ebeveynlerden türediğini, yani bunun tavuk yumurtası olmadığını'' öne süren insanların yanıldığını kaydetti. Papineua, ''Bir yumurtanın içinde tavuk varsa, yumurtanın ebeveynleri tavuk olmasa da o tavuk yumurtasıdır'' dedi.

Federasyon Başkanı Charles Bourns da, yumurtaların tavuklardan çok önce var olduğunu söyleyerek, ''tavuğun yumurtadan çıktığını'' düşünenlere destek verdi.

Kaynak:Mynet

http://haber.mynet.com/detail_news/...=haberHome&id=X1148630509390&date=26Mayis2006

:LOL:
 
iyi güzel de bunu bulduğumuz zaman herşeyi bulmuşuz demektir zaten..burdaki olay tavuk değildir esasında bütün canlıların başlangıç noktasının sorgulanmasıdır..tabi ki herkes bi yumurtadan çıkar ama ilk yumurta nerden çıkmıştır..
bence bunu düşünmek doğayı kendi normlarımıza indirgemek ve sınırlamak olur..doğada hiçbirşey başlangıcı ve sonu olan düz bi çizgi değildir ki herşey döngü halindedir, yuvarlaktır..
niye bi başlangıç ve son bulmaya çalışalım..
 
bunu düşünene kadar adamlar dinsel konularda yoğunlaşsalarmış herhalde kıyametin tam tarihini bilirdik :D

muahuahuahuha tavuk yumurtadan çıkmış...aman ne güzel :D
 
dikkatimden kaçan bişey gördüm şu an..
storm_warrior,bilimadamlarının dinle ilgilenmesi gerektiğini düşünüyosun galiba..
bu şimdiye kadar duyduğum en komik şey ..
kıyametin tarihini bulmaya çalışan bi bilimadamını şahsen ben ciddiye almam..bilmiyorum :)
 
ben bilim adamları demedim... sadece "adamlar" dedim...yani böyle konulara insanlar kafa yoracaklarına başka şeylere yorsunlar daha iyi manasında :)

ayrıca benden bişi çıkığı falanda yok....(bana giren çıkan yok kardeşim beni bağlamaz :D )
 
iyi o zaman sen istediğin konuda kafa yorabilirsin.. ama bence seni bağlamadığı yanlış..seni de bağlar çünkü bütün canlılar aslında aynı şeydir yani aynı şeyin değişik evrim süreçlerindeki görüntüsüdür ..tavuk da insanın atasıdır bi anlamda..
ama tabi aynen senin de söylediğin gibi senden bu dünyaya çıkan bişey olmadığı için, doğurganlığa sahip olmdığın için, böyle bi erkek duyarsızlığı içinde olman doğal : )
 
ya sadece tavuk değil elbette ki ..bahsettiğim şey (darwinin evrim teorisine göre) bütün canlıların birbirinden türemiş olduğu..
yani tek hücreli canlılar, balıklar, sürüngenler,kuşlar,.......,insanlar,... : )
 
Tavukla , kuşla , böcekle akraba olmamız gerçekten ilginç.Bi zamanlar ampirik bir hücreydik şimdi ise malmsteen,van halen nın sololarıyla coşup kafa sallıyoruz , nerden nereye ;)
 
Re: Yüzyılın tartışmasında son nokta: Tavuk yumurtadan çıktı

revolte demiş ki:
İngiltere'nin doğusundaki Nottingham üniversitesinden Profesör John Brookfield, tarih öncesi çağlarda, bugün tavuk olarak adlandırılan türün, bir yumurta içinde embriyo olarak oluştuğunu söyleyerek, yumurta içinde büyüyen ve ileride tavuk haline gelecek organizmanın, tavukla aynı DNA'ya sahip olduğunu kaydetti.

Bak bunuda merak ettim bir yumurta içinde embriyo olarak oluşmuş diyor , ee o orda nasıl oluşmuş bunu bulamamışlarmı?Pat diyemi çıkmış ortaya yumurta :D
 
Geri
Üst