Nokiasupersound Müzik Yarışması

deTone50 demiş ki:
tyakin demiş ki:
Amanın, kendi adıma kimseye hakaret ettiğim falan yok. Olayı başka boyuta çekmeyin. Tamamı kötüdür de demedim ama ilk yüzde bulunmayı bence haketmeyen bazı gruplar var dedim.

Neyin yarışması olacak ki bu? Müziğin yarışması mı, yoksa internetten kendine oy atma yarışması mı? Bilekler yorulana kadar kendine account al, oy at, sonra modem restart, gene aynı...

Keşke adı supersound değil de superbilgisayaroperatorlari olsaymış.

Müzikal olarak, hala söylediklerimin arkasındayım.

İlk 40'dan sonra bu tip kendine oy atmaların sonucu çok dramatik etkilemesini beklemiyorum. Ama o zamana kadar bi çok gruba yazık oldu, olacak.

+1 .ok haklısın.. Özellikle oy atma aşaması ve modem restartı konusunda...
arkadaslar biraz internette dolassanız her saniye ip değiştiren programlar ve ayrıja otomatik olarak mail adersi veren siteler var bana burda sakın benim parcamı +1 kişi dinliyor demeyin elbette iyi gruplarda vardır ilk 100 de fakat o 100 ün geri kalanlarına okudugum bi elestiriylr cevap vermek istiyorum haksız gelen basarı fazla uzun sürmez!!!
 
a.b.e.s, asilbent, gibi çok başarılı gruplar elenmiş hala bunun üzüntüsünü yaşıyorum. ama ilk 100e kalan gruplar içinde çok başarılı gruplar var haketmişler gerçekten. listeyi oluştururken çok zorlandım. ama bazılarında da cidden iş yok nasıl ilk 100e kalmışlar insanı düşündürüyor yani. neyse ilk 100deki gruplara başarılar umarım hakeden kazanır
 
1 SiM-ölüm gibi bir düş

2 parodi-yol

3 shiva-pembe

4 kor-söyleme

5 ZIKKIM -gitme

6 zodiac-herşey böyle başladı

7 ases-atropin

8 süper ego-hypnotise

9 ser-N - mavi hüzün siyah suskun bebek

10 başıbozuk-yakışıkları

Bunlarda benim ilk 10 listem iyi olan kazansın.
 
Benimde ilk 10 listem ...

KOR- Söyleme
SüperEgo- Hypnotize
Umut Ulaş- DÜnya seninle savaş bitmedi
Başıbozuk- Yak ışıkları
Zoddiac- Herşey böyle başladı
Serhan Tulansoy- Sır
Sim- Ölüm gibi bir düş
Senkop- Rain
Ufuk kaytanlı- Olmaz
Piiz- Hadi denizim
 
Herkese selam.
Bu ismin önüne sıfır koyma olayı bana vakti zamanında gurup ismi düşünürken birinin alfabetik olarak gerilere düşmesin demesi geldi. Biz buna göre karar vermedik gerçi ama böyle kaygılar varsa daha yolun başındasınız madem ismi değiştirin derim. Bi de bu konuyu çok uzattınız. Lütfen kişisel tartışma olayına bi son verelim.
Yarışmada oylamada ve başka mevzularda enayilikler olduğu açık. Ama dert etmeye değmez. Bence üzücü olan 740 parçanın içinde ya da ilk yüzde çok fazla orjinal şey olmaması. Ama bardağın boş tarafı dolu tarafı hikayesini düşünürsek iyi hissettirecek kadar da iyi şey var. Fikrim budur. İnsanoğlundan herşey beklenir. Bi gecede 100 oy atan da çıkar vicdanı elvermediği için kimseye yarışmadan bahsetmeyen de. Dert etmeyin.

Bu arada benim ilk on şarkım da şöyle. Daha doğrusu 9 şarkı. Kendime oy verdim çünkü.
Sakareller - Şemsiye
Arslan & Fırat - İnansam
Ser-n - Mavi hüzün siyah suskun bebek
ASES - Antropin
Çağatay - Yalvar
Gulderen - Hesap sorma
Alem - İnsanoğlu
Jazzabesk - Refused
Lifelock - Rip it out

Kolay gelsin.
 
herkesın herkse yalakalık yaparaktan oy ver abı dediği tum muzısyenlerın salladıının anlasıldıı halkın bı halt konusunda bılgılendırılmedıı ve halkan nerdeyse herkesın hala nokıasupersoundu nokıanın bır melodısı sandıı muzısyenlerın bırbırıne ver abı ben sana verdım dıyerek muzııı verme vermeme gıbı her zaman kı turk zıynıyetıle popstar yarısmalarına cevırdıı....
seneye butun operatorle anlasarak(avea turkcell telsım) burdanda parayı vurcak olan KAPITALIZMIN doruuna cıkılan yarısma...

eksı sozluk alıntısı:
nedense bircok sozluk yazarinin kankasini favori gösterdiği ve bu başlık altında reklamını yapmak için çok gereksiz bir biçimde kastığı müzik yarışması.(heryer aynı yani görün istedim...)
 
gruplarla ilgili uzun tartışmalarınızı alakalı grubun forumunda yapınız,alakasız mesajlar silinmiştir . . .
 
Sonuçta gayet açık ve net olan yarışmanın çatlaklarla dolu olması. Öyleki nokiasupersound bir oyun olsaydı muhtemelen bug lardan açılmazdı bile...
Ama en azından şu forumda bile onlarca öneri var yarışmayı daha anlamlı kılmak için. Umarım bu öneriler bi şekilde sevgili "yetkililerin" kulağına gider de en azından bir sonraki yarışmalarda nokiasupersound, gayet adamakıllı, otoritelerin dikkatini celbedici, kaale alınası bir yarışma olur, hem nokia gibi dev bir şirketi'in adı böylesi dandik bir sistemle lekelenmez(ki aslında bundan banane) ve daha önemlisi(beni ilgilendiren bu) katılan gruplarda, ilk yüze kalanlarda kalmayanlarda akla mantığa uygun oylama sistemleriyle hırslarını dinginleyip, kayda değer müzik le kayda değmeyen müzik arasında nerede olduğunu anlayıp mızmızlanmayı keser.
Mesela, şimdi adını hatırlamıyorum, bir arkadaş çok mantıklı bir öneride bulunmuş ve en azından böylesi çok uluslu dev bir şirketin en azından gsm aktivasyonu gibi bir uygulamayla mali krize girmeyeceğini söylemiş(ya da bunun gibi bişeyler)
Yine halk oylamasının ilk yüzden itibaren başlaması forumdaki nadide önerilerden.
Bir de benim nacizane bir görüşüm, mesela yine nokia, en azından itibarı adına biraz daha kesenin ağzını açıp, ilk on listesi hazırlayan üyelerden, ilk onu tahmin eden, ya da ilk on'a en çok yaklaşanlar arasında yapacağı çekilişle, çaşitli ödüller koysaydı,(biliyorum fazla kapitalist bi tarz oldu ama...) hem siteye rabet artardı, hem de üyeler, özellikle tanıdıklarına oy vermek için bunu yapanlar, bir iki beğendiği grubu listeye alıp, gerisini, muhtelif yerlerinden sallayıp, oylamanın saçmalığına saçmalık katarken bir kez daha düşünürdü(tabi hala kesin olarak katmazdı diyemiyorum)
Sonuçta dediğim gibi nokia yetkilileri bu nadide önerileri umarım dikkate alır da, kendilerini, üçüncü sınıf bir yeraltı rock sitesinin yapacağı yarışmadan ayıran tek özelliğin katılan yarışmacı sayısı,ilk ondan sonra(tüm curcuna sona erdikten sonra) er meydanına çıkıp değerli yüzlerini gösterme lütfunda bulunacak jürisi ve sevgili ödülleri olması durumundan kurtarırlar.
Son olarak da şunu söylemek istiyorum, evet arkadaşlar, isyan ednler, mızıyanlar, tartışanlar, gruplarını tanıtmak isteyenler, yarışmayı kaale almayanlar...
Hepiniz bir yerde haklısınız. Ama şunu unutmanız üzücü. Bu yarışmanın listesinde, ortaya konulan iş için dökülen ter damlası sayısı arasında uçurumlar bulunmasına karşın 750 yarışmacı vardı. şimdi yüze indi, ter damlaları sayıları arasındaki uçurum da biraz olsun azaldı.
Demek istediğim yarışma her ne kadar polemiğe, kapılarını sonuna kadar açmış ve hatta adeta polemik yaratıp burdan rant sağlamak üzere bir politika geliştirmiş gibi de gözükse(Lannn... Alın size yeni bir komplo teorisi... Buyurun burdan yakın.) oraya, yine katsayıları tartışılabilecek oranda bir masumiyetle eserlerini halka arz etmiş yüzlerce sanatçı adayı var...
Bence türlü türlü(sonuna kadar katıldıklarım da var saçmalık atfettiklerim de) bok atmalardansa artık bu ter dökmüş, emek vermiş genç arkadaşlara, yarışmanın türlü açıklarına kurban gitmesine mahal vermeden, maduriyetlerini onlara destek vererek göz ardı edilebilir düzeye indirelim..
Bunu eşimiz, dostumuz, kankamız, kuzenimiz, sevgilimiz için değil sadece müzik için yapalım...
Bir önerim daha, oy verecek herkesin yüz yarışmacıyı en azından bir kere dinlemesizi tavisye ederim. En azından emeğe saygı.
Bu yazıyı bu sitede, bu forumda yazıyorum, çünkü biliyorum ki, buradaki insanlar, türlü polemiklere pabuç bırakmayıp, seviyesiz tartışmalara mahal vermeyip yalnıza müzik için çaba harcayacak topluluğu, en yoğun olarak içinde barındıran kesim...
Bir de adet yerini bulsun diye nacizane ilk onumu sizlere sunmaktan dolayı onur duyarım...(Sıralama mühimsizdir!)
1-Peximet
2-Dengesiz Herfiler
3-A due Carmen
4-Nükleer Başlıklı Kız
5-Piiz
6-Bozuk Para
7-Bad Trip
8-Başıbozuk
9-ACID
10-Shiva
Bi de SUELEN vardı çok tuttuğum ama elenmişler.
Bu arada ilk on listemdende yalnız iki yarışmacı ilk yüze çıkamamış ;) 8)
Ayrıca; Kor, Zodiac, Ser-n, ASES, MANGIR, KUKLA, 51 Promil, AKO, BAŞKA ŞEYLER, Senkop, A.B.E.A, RUJ, Parodi(Basçıları yeter!!!), Umut Ulaş, Berkan Ataoğlu
isimli yarışmacılar da son derece başarılı ve dikkate değer işler çıkarmış, ilk on çıkarırken beni çok zorlamış, playlistime yerleştirip defalarca dinleme isteğini içime zerk etmiş arkadaşlardır. İlk on diye yazdığım yarışmacıları bu arkadaşlardan kayırıp oraya yerleştirmemin tek sebebi onların tarzıma hitap etmesidir, yoksa kalite olarak hepsi gerçekten çok başarılı ve samimi işler çıkarmış arkadaşlar.
Herkese Saygılar...
 
Valla 100 şarkıyı da dinledim..

Öncelikle eğer ki 'virüs' isimli grubun adı 0-virüs-0 ise diyecek bir lafım yok güzel de şarkıları ama bir çok 'v' ile başlayan grup 500 lerdeyken listenin başında olmak için başına 0 koymak çok zekice ve ben biraz da komikçe buluyorum..Bana göre bu müziğinden çok oylara güvenmektir ve sadece geçici bir başarı olacaktır!!Tekrar söylüyorum ne bir bilgim var ne de forumu okudum sadece benim fikrim..

Her zamanki gibi girenlerin veya giremeyenlerin yarışmayı savunması ya da taş atması çok normal ve benim grubum ilk 100 de olmasına rağmen rahatlıkla söyleyebilirim ki eğer gerçekten sadece oylarla ilk 100 seçiliyorsa ilk 10 a da bu şekilde geliniyorsa(hiç bir jüri parmağı yoksa bu işte)son derece adaletsiz bir oylamadır bence.. Bir gariplik olduğunu da düşünmüyor değilim 'zat'ı hiç duymadım ve baş harfine de bakarsanız ilk 100 e girmesi garip geldi..

100 şarkıyı da dinledim özellikle dikkatimi çeken ve ilk 10 listem için karar verdiğim gruplar da şunlar;

51PromiL
Alem
Dengesiz Herifler
Parodi
Sim

herkese başarılar..
 
Herkez ilk 10 listesini açıklamaya başlamış :) gördüğüm kadarıyla aynı tarzda ve genelde sert sound lu müzik gruplar listelerede..

---Sıralama karışıktır ---

Kor söyleme

Başıbozuk Yak ışıkları

Zodiac Herşey böyle başladı

Sİm Ölüm gibi bir düş

Ases Atropin

Virüs Son

Superego Hypnotize

Umut ulaş Dünya senle savaş bitmedi

N.B.K zor

Senkop Rain
 
ya bu nokıayarısması ıcın basarılar kelımesını kaldırsanız bence :) kımseye bılg basında maıl alıp oy gonderdıı ıcın basarı dılenır mı hemde kendı kendıne(bence bı grubun kendıne oy atması sacmalıı varken bastan salaklık olmus(kımse sanmasın elendıler kızıyolar .ta ılk 10 a kadar maılle olursa bunun orneklerı var(cocalının yarısmasında maıl muh vardı aynı sekılde ve bunu yaptıını bıldıım bı grup kendıne bınlerce mesaj atarak kacıncı oldu sizce :) )
kımseye basarılar demeyın artık basarının adını kırletmeyın..

kımse de polemıe gırmesın polemeık olusturup un yapmak ıcın yazmadım kımsenın polemığinede ıhtıyacım yok ..ihtiyacımız hıc yok...
 
argonia demiş ki:
ya bu nokıayarısması ıcın basarılar kelımesını kaldırsanız bence :) kımseye bılg basında maıl alıp oy gonderdıı ıcın basarı dılenır mı hemde kendı kendıne(bence bı grubun kendıne oy atması sacmalıı varken bastan salaklık olmus(kımse sanmasın elendıler kızıyolar .ta ılk 10 a kadar maılle olursa bunun orneklerı var(cocalının yarısmasında maıl muh vardı aynı sekılde ve bunu yaptıını bıldıım bı grup kendıne bınlerce mesaj atarak kacıncı oldu sizce :) )
kımseye basarılar demeyın artık basarının adını kırletmeyın..

kımse de polemıe gırmesın polemeık olusturup un yapmak ıcın yazmadım kımsenın polemığinede ıhtıyacım yok ..ihtiyacımız hıc yok...

Anlaşılan çok sinir yapmışsın .. polemiye ihtiyacın yoksa, burada zaten herkezin bildigi şeyleri papagan gibi tekrarlama..! manga taklidi tarzınla heralde ilk 100'e kalabilicegini düşünmüyordun.. gerçekten elenen kaliteli gruplar var ama siz o kaliteli gruplar katogorisine girmiyorsunuz..! ancak manganın ucuz bi kopyası olabilirsiniz yada onuda olamassınız
 
ilk 10 listem;

mangır_yeter(favorim)

zıkkım_gitme

başkaşeyler_vakit geldiyse

başıbozuk_yak ışıkları

çağatay_yalvar

gargara_dayanamam

otopark_ferman

sonuç_sen bendeyken

ases_altropin

cihan yenici_düşeş
 
grubun soundunu bı halta benzetme durtusu sana koyduum ısım...benzetme.. zevk almaya calıs.. bızım tarz ve benzeme kaygımızda yok korkumuzda..istediğğmizi yapıyoz kasmıyoz muzık kasma ısı deıl calma ısıdır ne yazıkkı...

bi de istediğimi söyler ve eleştiririm.. yukarda yazdıkalrımda bildiğim bir şeyi paylaşıyorum
kafandan da uydur ma bazı şeyleri...sinir yaptığımda yok..kelimelerini seçerken de duzgun sec...anlamadıysan da bir daha oku...

bizim kendi forumumuzda bize yapılan bir eleştiriyide kopyalayıp buraya yapıstırmanda hiç yakısmamıs..senın gıbı muzıı bılen bırıne :) :)

sen...(ı know who are you) (13.friday)

seven days(the ring halka filminden) :)
 
Lombardoo demiş ki:
argonia demiş ki:
ya bu nokıayarısması ıcın basarılar kelımesını kaldırsanız bence :) kımseye bılg basında maıl alıp oy gonderdıı ıcın basarı dılenır mı hemde kendı kendıne(bence bı grubun kendıne oy atması sacmalıı varken bastan salaklık olmus(kımse sanmasın elendıler kızıyolar .ta ılk 10 a kadar maılle olursa bunun orneklerı var(cocalının yarısmasında maıl muh vardı aynı sekılde ve bunu yaptıını bıldıım bı grup kendıne bınlerce mesaj atarak kacıncı oldu sizce :) )
kımseye basarılar demeyın artık basarının adını kırletmeyın..

kımse de polemıe gırmesın polemeık olusturup un yapmak ıcın yazmadım kımsenın polemığinede ıhtıyacım yok ..ihtiyacımız hıc yok...

Anlaşılan çok sinir yapmışsın .. polemiye ihtiyacın yoksa, burada zaten herkezin bildigi şeyleri papagan gibi tekrarlama..! manga taklidi tarzınla heralde ilk 100'e kalabilicegini düşünmüyordun.. gerçekten elenen kaliteli gruplar var ama siz o kaliteli gruplar katogorisine girmiyorsunuz..! ancak manganın ucuz bi kopyası olabilirsiniz yada onuda olamassınız

Sen bu muzik tarzini sevmiyor olabilirsin hatta bizleri kisiler olarak da sevmiyor olabilirsin.Sana buyuk acilar da tattirmis olabiliriz ,ama bil ki Insan kendini bildigi kadar etrafindaki kisilerin de kim ne oldugunu biliyor :!: Senin bizler icin soyledigin laflari bir zamanlar Manga icin `Linkin Park ozentisi bunlar` demislerdi.Adamlar sen ne dersen de Manga oldular.Her daim bu sekilde mesajlar at bize emi.Hatta bu sekilde dusunen herkes atsin .Manga Linkin olma yolunda belkide ,gun gelir biz Manga gibi oluruz belli mi olur.Sen en iyisini bizi dert etme bizler sensiz de mutluyuz(sen her kimsen) .

Tanidik tanimadik herkese selam soyle.Son olarak eger tek bagetle duvarda bozuk para tutamiyorsan o nicki kullanma,degistir
 
IbanezRB demiş ki:
Lombardoo demiş ki:
argonia demiş ki:
ya bu nokıayarısması ıcın basarılar kelımesını kaldırsanız bence :) kımseye bılg basında maıl alıp oy gonderdıı ıcın basarı dılenır mı hemde kendı kendıne(bence bı grubun kendıne oy atması sacmalıı varken bastan salaklık olmus(kımse sanmasın elendıler kızıyolar .ta ılk 10 a kadar maılle olursa bunun orneklerı var(cocalının yarısmasında maıl muh vardı aynı sekılde ve bunu yaptıını bıldıım bı grup kendıne bınlerce mesaj atarak kacıncı oldu sizce :) )
kımseye basarılar demeyın artık basarının adını kırletmeyın..

kımse de polemıe gırmesın polemeık olusturup un yapmak ıcın yazmadım kımsenın polemığinede ıhtıyacım yok ..ihtiyacımız hıc yok...

Anlaşılan çok sinir yapmışsın .. polemiye ihtiyacın yoksa, burada zaten herkezin bildigi şeyleri papagan gibi tekrarlama..! manga taklidi tarzınla heralde ilk 100'e kalabilicegini düşünmüyordun.. gerçekten elenen kaliteli gruplar var ama siz o kaliteli gruplar katogorisine girmiyorsunuz..! ancak manganın ucuz bi kopyası olabilirsiniz yada onuda olamassınız

Sen bu muzik tarzini sevmiyor olabilirsin hatta bizleri kisiler olarak da sevmiyor olabilirsin.Sana buyuk acilar da tattirmis olabiliriz ,ama bil ki Insan kendini bildigi kadar etrafindaki kisilerin de kim ne oldugunu biliyor :!: Senin bizler icin soyledigin laflari bir zamanlar Manga icin `Linkin Park ozentisi bunlar` demislerdi.Adamlar sen ne dersen de Manga oldular.Her daim bu sekilde mesajlar at bize emi.Hatta bu sekilde dusunen herkes atsin .Manga Linkin olma yolunda belkide ,gun gelir biz Manga gibi oluruz belli mi olur.Sen en iyisini bizi dert etme bizler sensiz de mutluyuz(sen her kimsen) .

Tanidik tanimadik herkese selam soyle.Son olarak eger tek bagetle duvarda bozuk para tutamiyorsan o nicki kullanma,degistir

İnsan gibi başka bi forumda yapın kavganızı arkadaşlar. Hani kapalı bi mekanda kavga edileceği zaman kavgacılardan biri ötekine der ya "çık lan dışarı" diye. Bu racondan değildir. Mekandakileri rahatsız etmemek içindir. Nedir derdiniz anlamadım anlamak zorunda da değilim.

Argonia şu "bi gurubun kendine oy atması saçmalığını" biraz açar mısın? Parantezler felan birbirine girmiş. Cümle ne anlatıyor açar mısın biraz. Herkesin kastettiğini mi kastediyorsun; kendine birçok kez oy kullanmayı. Yoksa gurup adına yapılmış tek ilk on playliste kendini de koymak mı? Saçmalık ya da salaklık konusundan bahsederken biraz daha net olursan ne güzel olur.
 
argonia demiş ki:
ya bu nokıayarısması ıcın basarılar kelımesını kaldırsanız bence :) kımseye bılg basında maıl alıp oy gonderdıı ıcın basarı dılenır mı hemde kendı kendıne(bence bı grubun kendıne oy atması sacmalıı varken bastan salaklık olmus(kımse sanmasın elendıler kızıyolar .ta ılk 10 a kadar maılle olursa bunun orneklerı var(cocalının yarısmasında maıl muh vardı aynı sekılde ve bunu yaptıını bıldıım bı grup kendıne bınlerce mesaj atarak kacıncı oldu sizce :) )
kımseye basarılar demeyın artık basarının adını kırletmeyın..

kımse de polemıe gırmesın polemeık olusturup un yapmak ıcın yazmadım kımsenın polemığinede ıhtıyacım yok ..ihtiyacımız hıc yok...
*************************************************************

Aslında istediğin grubu kopyala yapıştır yapmakta özgürsün.. manga likin parkın özentisi sende manganın olabilirsin .. ama bu sekilde, yani taklit olan bir grubun taklidi olarak fazla yol alabiliceginizi sanmıyorum ..
 
benim ilk onum;
1-)NOKTA-supersound
2-)VER-coşkuyu
3-)ÖSYM-gözümü ye
4-)AKLIMI SEVEYİM-aklımı
5-)007-james bond
6-)BURHAN FEVDİALAN-I ASK YELLOW FLOWERS(do you have any parints)
7-)TIKLA-KAZAN(BU grup kendini dinletmenin yolunu bulmuş arkadaş :D )
:cool:OKŞAN BURUK-ARADIMDA BULAMADIM
9-)1-MESAJ ALINDI-cevapla
10-)... (burayada gerçekten emek verip hakeden birini yazacağım.tüm gruplara bu dandik şartlarda başarılar]
 
Geri
Üst