sesin bas sorunu..

B

basarc

not:önceki yerde de belirttigim gibi...:)
Tarih: Pts 26.06.2006 17:21 Mesaj konusu: Vokal kaydımda bas ton sorunu olmuyor..yardım:(

--------------------------------------------------------------------------------

Merhabalar.. Ben sarkı, ama en cok siir kayıtları yapıyorum. Ses tonum,rengim iyi, bariton.Behringer B1 stüdyo mikrofonu aldım, Tube Ultragain mic100 var mikrofonun calısması icin, ayrıca Eurorack 502 mixerim var,kayıtlarda mikrofonu calıstırıp, mixerden gecirip, line in e giriyorum.ses kartım ise SB Audigy Audio A400, fakat, kayıtlarda sesimin basını alamıyorum,mikrofona yakınlassam da profesyonel siirlerle karsılastırılınca cılız, bassız, amatör ses alıyorum, bende sorun yok, ben iyi okuyorum:) gereken ayarları yaptım fakat olmadı.
Tahminim sorun ses kartımda, bana önerebileceginiz ucuz ama isimi görecek ses kartı var mı?(tabi sorun ses kartındaysa) 7 senedir müzik te yapıyorum, mixingi de biliyorum cok olmasa da..Goldwavede kayıtları yapıyorum, goldwavele alakası yoktur sanırım..O kadar ekipman da aldım, ama olmadı istedigim bir türlü..Yardım aranıyor..
 
arkadaşım kafandaki ses kaydı nasıl bişey bilmiyorum ama basları alamıyorum diyosun ve kartım audigy diyosun.ve mixerim de var diyosun.bende eskiden creative awe 64 vardı ve dandik bi mikrofonum vardı.temiz ve güzel ses kaydı alıyordum.illaki kartın etkisi çok büyük ama elindeki ses kartıyla ve ekipmanla hiç te fena olmayan şiir kayıtları yapılabilir gibime geldi.bi yerlerde bi hatan olmalı.şu an piyasadaki fiyat performans açısından en cazip ses kartı maudio 2496 lar bence www.compel.com.tr den araştırabilirsin.iyi çalışmalar
 
bence ses kartıyla hiç alakası yok bu sorunun. büyük ihtimal low cut filter tarzında bişey açık kalmıştır. eğer herşeyin normal olduğuna eminsen eq ayarlarıyla sesini örnek aldığın seslere benzetmeye çalış. ama büyük ihtimal benim dediğim gibi birşeydir. yoksa basları iyi almıyo diye ses kartı deiştirilmez ki zaten kartında fena deil. sonuçta 44100 16 bit kayıt ise hertürlü alması lazım. sen mikserin veya mic preampın üstündeki lowcut seçeneğini ara bence.


tabi tek sorunun baslarsa
saygılar görüşürüz
 
Geri
Üst