Spider man 3

Kadıköye gidip bi bakcam pc için neler var spiderda.Zati Doom2 içinde bakcaktim(ben bulamadım hiç doom 2 yi 1. var bednede 2. yok türkiyede yok yada.anlamadım doom2 oynunu bir filimde görmüştüm var yani 2. side ben bulamadım.) Hazır gitmişken spiderede bakarım.
 
selamlar...

kısaca bende hayal kırıklığı uğratan bi deneyim oldu! youtube da venom spiderman aratırsanız 8bölümlük bi venom klasiğini görüceksiniz eminim venom hayranları ondan çok daha fazla zevk alıcaktır.
 
Venom ve Spidey'in müthiş karşılaşmasının yer aldığı filme sinemalarda gösterimdeyken gitmeyi çok istemiş, fakat içimdeki sesin pişman olacağımı fısıldaması üzerine tercihimi farklı yönlerden kullanmıştım. Aynı dönem filme giden ama Spider konusunda benim kadar kafayı bozmamış arkadaşlarımdan da "Eh işte, öylesine macera yaşadık" yorumlarını alınca büyük beklentilerimi gelecek bahara erteledim. Bugün filmi izledim ve içimdeki sesin az bile dediğini anladım. Film, çizgiromandan son derece uzak; bunun dışında bir o kadar da kalitesiz. Marvel Comics'in bu kadar saçma uyarlamaları kabul etmesi için çok iyi telif hakkı ödenmesi lazım, onu düşündüm film esnasında. Böyle rezillik nadiren gördüm ben ömrü hayatımda.

Her şeyden önce Sandman'in mutasyona uğraması esnasında verilen bilgiler "Biz bu filmi 5-10 yaş kitlesinin de izlemesi için yapıyoruz madem, abartmaya gerek yok" mantığıyla verilmiş, gülmekten alamadım kendimi. Hele hele neo-genetik biliminin bu kadar önemli (!) bir çalışmasında, deney alanındaki değişiklik üzerine görevlinin "Kuştur kuş, başlayınca uçar gider" demesi... :LOL: Yok lan böyle bir şey. Amerikan bilim adamlarının bilime verdiği değer ve ciddiyet buysa eğer, beyin göçü olgusunun ne kadar içi dolu bir beyin olduğunun sorgulanması şart hale gelir. Laubalilikte sınır tanımayan filmde Spider'ın Sandman'dan intikamını kumdan kale yaparak almasını bekledim açıkçası ama lağım sahnesi buna elverişli ortamı sağlayamadı. Zaten sonradan öğrendik ki aslında Sandman da iyi bir insanmış, gönüllerimizi fethetmeyi hak etmiş, Mr. Sandman diyerek dillere dolanacak bir şahısmış; bilemedik biz, bilemedik...

Venom'a gelelim... Çizgiroman alemine adını altın harflerle yazan bu karakter, birçok sahnede Uma Thurman'dan bile zayıf neredeyse. Böyle bir bünye karşısında sık sık "Ben bu Venom'u nasıl yeneceğim" diye kara kara düşünen Spider, en azından filmde bu repliği kullanmıyor. Az çok tutarlılık sağlamışlar. Fakat filmin geneline bakıyorum ve o beklenen Venom-Spider ilk müsabakasının 2-2,5 saatlik filmde sadece yarım saat yer aldığını, onda da Sandman, Harry ve MJ sayesinde konu mankeni kıvamına geldiğini görüyorum. Buradan yapımcılara sesleniyorum; Venom-Spider'ın ikinci müsabakasında Jenna Jameson'a şans tanıyın. Evet doğrudur, yaşlandı, formdan düştü fakat yine de izlemek istiyoruz kendisini.

Hollywood'un en saçma macera filmlerinde bile aşk katma çabasını anlıyorum, normaldir. Fakat Harry-MJ-Peter arasındaki aşk üçgeni, ilkokul yıllarımda ATV'nin büyük kanal olmasını sağlayan Manuela dizisinde bile yoktu. Ulan ne hale getirdiniz Kirsten Dunst ablamızı, ayıptır. Aynı şekilde Harry'nin babasının izinden gitme merakı da üç film sonunda kusulası noktaya geldi. Bilader intikamını alıyorsan al, alamıyorsan çek git dedik, yapımcılar duydu sesimizi, nihayetinde öldürdüler ama bakalım. Her şey olur bu alemde.

Yiğidi öldürüp hakkını vermek lazım yine de. Symbiot'un Peter'ın rüyalarına girişi, ona ilk hükmedişi ve Peter'ın kendisini bulvar üzerinde asılı bulması sahnesi çok iyi işlenmiş. Bir karmaşıklık, bir "ne oluyor lan orada"cılık sezmedim değil. Aynı şekilde bonservissiz Eddie Brook'a transfer de oldukça iyi işlenmiş. Beğendim bu sahneleri ama işte Venom gibi bir karakterin filmin büyük kısmına yayılmamış olması devede pire olarak bırakıyor bu sahneleri.

Venom dedim, belki bu sefer dedim ama ı ıh.. Bundan sonra Spider Man'in siname sahnesindeki yeri benim için bitmiştir. Tatilden istifade ederek şöyle kurcalayayım siyah beyaz sayfaları ben..
 
deerrudolf demiş ki:
fakat içimdeki sesin pişman olacağımı fısıldaması üzerine tercihimi farklı yönlerden kullanmıştım.

Desene "yemişim örümcek hislerini, benimkiler daha kuvvetli" :LOL:

Film gerçekten hayal kırıklığıydı, deerrudolf da iyi analiz etmiş, çok güzel detaylar yakalamış. :D

Peter Jackson ve Sam Raimi'nin zombili-yaratıklı psikopat filmlerini bilirsiniz. Raimi-Evil Dead I-II-III, Peter Jackson - Braindead(veya DeadAlive). Hepsi de (Army of Darkness biraz aşırı abartıydı sadece) süper absürd acaip yaratıcı ve harika filmlerdir. Güldürür-şaşırtır-şoka sokar-ürpertir-dumurların tepesine çıkarırlar adamı. :D

Ama belli bir ağırlığı, disiplini olan filmler yapmaya geldiğinde JAckson'un Raimi'ye tur bindirdiğini görüyoruz. Her ne kadar roman serisinin fanlarının yarısı kadarı pek beğenmese de, en azından sadece film olarak bakıldığında çok güzel bir üçlemedir Jackson'un büyük bir emekle ve aşkla kotardığı LOTR üçlemesi. Bir de Spiderman'lere bakıldığında, insan üzülmekten başka birşey yapamıyor. Tamam hani ABD halkına bi sempatim de yoktur, ama Sandman 1000 metre boyunda(sinirden abartmış olabilirim :D ) bi deve dönüştüğünde halkın 10-15 metre uzaktan olayı izlemesi, yani afedersiniz de 50 iq'lu herhangi bir organizma topluluğunun yapmayacağı birşeydir. Ha tamam çizgi roman uyarlamasıdır falan eyvallah, ama absürd bir film değildir ve "FİLMDİR" yani bu, çizgi roman değil!
 
Hmm, düşündüm de bu Amerikalılar 11 Eylül saldırılarının olduğu zaman da bir sokak kadar ilerleyip olayları çığlıklar eşliğinde izlemek yoluna gitmişlerdi. Demek istediğim 50 iq'su olup olmadığı tartışılabilir bir topluluktan esinlenmiş olabilir yapımcılar.

Bir de şu takıldı kafama; yedi film olması beklenen ve üç filmi geride bırakan bir Spider Man serisinde Kingpin halen nasıl olmaz? Mutasyona uğramış karakterleri ve muhteşem (!) bilgileri nereye kadar sıkmaya devam edecekler? Korkuyorum ki bir dahaki filmde Dr. Connors, rögar kapağının çalınması sonucu lağıma düşerek mutasyona uğrayacak. Kingpin'in deneysel çalışmaları sonucu yarattığı karakterler çok da güzel bir senaryo konusu olabilir. Tabi bunu söylerken Michael Clarke Duncan'ın daha önce başarıyla üstlendiği Wilson Fisk veya bilinen adıyla Kingpin karakterini görme isteğimin de dışa vurduğunu belirtmem gerekir.
 
DRAKKAR demiş ki:
Not: Duyduğuma göre Marvel'in baş kötüsü Wilson Fisk'in (Kingpin) kullanım haklarını Daredevil'in şirketi aldığından, Spiderman'da isteseler de bu karakteri kullanamıyorlarmış. Bu doğruysa çok yazık, harcanmış oldu güzelim "baş kötü" Daredevil gibi bir filmde.

Daha önce yazmıştım. Sebep bu olabilir :( Gerçi Spiderman'ler de de harcanmış olmaz mıydı tartışma konusu. :)

Ya 50 iq olayında haklı olabilirsin, (çıksa çıksa ne kadar çıkabilir zaten :p ) ama yani o sahneyi bi daha izle. :) Donup kalsalar neyse diyecem. Sandman adımını atsa ezecek hepsini, mal gibi macera filmi izler gibi izliyolar. :LOL:
 
arkadaşlar, bugün bi sitede, 3. film'in bitiş jeneriğinden sonra sahne gösterdiklerini okudum(tıpkı X-Men 3'te olduğu gibi). jenerikten sonraki sahnede: Eddie Brocck, Simbiyotla tekrar birleşiyormuş dalan diye. bahsetikleri sahne doğrumu dur? hatta 4. filmde düşmalar Lizardman ve Carnage olacak diyorlar. Spıder Man Carnage'yi alt etmek için Venom la iş birliği yapacak felan diyorlar! 4. film 2009'da vizyona girecek demişler duyunca çok heyecanlandım. bilen biri cevap yazarsa sevinirim.
 
venom sahnesini göremedim ben.gerçi aviden izlediğim için olma ihtimalide yüksek :) ama inşallah haklısındır venom gibi bi karakteri 10 dakika içinde harcadı insafsızlar :)
 
benin en çok sinir olduğum venomun bizim örümceği yenmek için gidip sandman'den yardım istemesiydi :) hayrı benim bildiğim örümcek adamın en piskopat düşmanı venomdur hayvanide bi güce sahiptir.tek başına neler neler çektirmişti bizimkine :)
 
4.filmin geleceğini duymuştum... Net'te şunları buldum, bilmem ne kadar doğrudur.

Bu büyük bir ihtimal'le fake...



Belki şunlar doğrudur...




 
Duyduğuma göre, 4.film 2011 yılında vizyona girecekmiş. Lizarman, Akrep Adam ve Carnage düşmanların arasında olacakmış. Carnage'yi Jim Carrey'in canladırma ihtimali yüksekmiş. Tobey Maguire ise yine Peter Parker rölünde karşımıza çıkacakmış. Umarım Carnage'yi Venom gibi harcamazlar. Umarım bu yazdıklarım doğrudur.
 
panik_431 demiş ki:
Duyduğuma göre, 4.film 2011 yılında vizyona girecekmiş. Lizarman, Akrep Adam ve Carnage düşmanların arasında olacakmış. Carnage'yi Jim Carrey'in canladırma ihtimali yüksekmiş. Tobey Maguire ise yine Peter Parker rölünde karşımıza çıkacakmış. Umarım Carnage'yi Venom gibi harcamazlar. Umarım bu yazdıklarım doğrudur.

yuh artık sam raimi iyice abarttı olayı :D ah keşke son batman filmlerini çeken yönetmen çekse adam işin ehli harbi anlıyo bu işten :D
 
kingpin bilmem kac yıl once daredevil de bile gorundu spider da daha gorunemedi bir de sanırım dusman cok filmler yetmicek dusuncesiyle 3 ten itibaren her filmde 3-4 dusmanla grup dovuscekler sanırım :D:D
 
Asmodeus_the_Demoniac demiş ki:
panik_431 demiş ki:
Duyduğuma göre, 4.film 2011 yılında vizyona girecekmiş. Lizarman, Akrep Adam ve Carnage düşmanların arasında olacakmış. Carnage'yi Jim Carrey'in canladırma ihtimali yüksekmiş. Tobey Maguire ise yine Peter Parker rölünde karşımıza çıkacakmış. Umarım Carnage'yi Venom gibi harcamazlar. Umarım bu yazdıklarım doğrudur.

yuh artık sam raimi iyice abarttı olayı :D ah keşke son batman filmlerini çeken yönetmen çekse adam işin ehli harbi anlıyo bu işten :D

Iron Man'i çeken yönetmen Jon Favreau çeksin. Çünkü Iron Man, çizgi roman tarihinin en iyi çizgi roman uyarlamasıdır. Birde Marvel stüdyolarında çekilse daha süper olacak (bkz: Iron Man).
 
Bence izle Iron Man'i. ;)

Spiderman 1 ve 2 güzeldi ama 3 pek iyi değildi. Ağlak bi film olmuştu. X-Men serisinin en iyisi 2.filmdi. 3.filmi şahsen sevmedim. Cyclops'u baştan öldürmeleri koskocaman bir eksi idi benim gözümde. O yüzden sevmemiştim.
 
Geri
Üst