True Bypass Nedir, Ne Değildir?

Arkadaşlar ben true bypass loop almayı düşünüyorum. Setupımdaki pedalların çoğu elektronik bypass, ve tek tek modifiye ettirmek pahalıya mal olacağı için loop almanın daha mantıklı olduğuna karar verdim. Loop kullanmanın setupdaki diğer pedallara herhangi bir olumsuzluğu olurmu (Boss NS-2 nin bir yandan dip gürültüsünü yok ederken diğer yandanda tonu yok etmesi gibi, beklenmedik bir olumsuzluk) ? Loop şemalarını incelediğimde herhangi bir olumsuzluk yaşamanın bana imkansız gibi geldiğinide belirtmek isterim açıkcası. Kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olmalarını istiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.
 
:S Demek istediğini anlayamadım dostum, bypass tayken sinyal kaybı yaşamamış olucam işte, loop elektronik bypass lı pedallarımı true bypass olarak çalıştırmıcakmı sonuçta bypass konumdayken. Bunun bana götürüsü neki ?
 
10 pedalın var diyelim hepsini birden bypass yapabilirsin yada kaçtanesini seçersen ozaman seçtiklerin dışındakileri yapamassın hepsini seçsen seçtiklerinin hepsini aynı anda bypass yaparsın seçtiklerinin birini bypass yapıp dğerini çalıştıramassın.
 
@izzzyy: klavyende nokta, virgül gibi tuşlar bozuk galiba. ya da üşeniyor musun cidden? kullansan gerçekten yazdıkların okunabilir hale gelecek.

@yenidenyeniyine: burada izzzyy'nin söylemek istediği şey şu: bir tane tb loop ile sadece bir grup pedalı veya bir pedalı aynı anda bypass konumuna getirebilirsin.
 
Ooo Ozaman kötü oldu. Benim elimde elektronik bypass olan pek çok pedal var, gerçi bi terslik olmazsa yada plan değişmez ise yalnızca 3 adedini kullanıcam sahnede, ve doğal olarakda bu 3 pedalı bağlıcam loop a.

kullanacağım pedallar

O. drive : Elektronik bypass
chorus yada tremolo : elektronik bypass
wah : true bypass

Ben yeri geldiğinde wah'ı kapatıp drive ve chorus'u, yeri geldiğinde drive'ı kapatım chorus ve wah'ı, yeri geldiğinde sadece wah ve drive'ı kullanmak istiyorum. Düşük bir ihtimal ama bi 4. elektronik bypass olan pedalı ekleme durumumda olabilir. Şimdi ben loop alırsam, bu şekilde kullanamıcakmıyım, ya hepsi çalışır durumda olacak yada hepsi bypass mı olacak loop ile kullanırken??
 
Şimdi loop'un kelime anlamından girelim olaya. Loop demek döngü demek. Burada çember olarak kullanmak daha anlaşılır kılacak.

İlkin zincirinde başlarda elektronik bypass lı bir alet olması sinyali güçlü tutmak için her zaman iyidir. Sinyali çok bozmaması için de çok kullanmadığın bir veya iki pedalı loop'un içine koyarsın.

Loop pedalına bastığında zincire loopdaki pedallar dahil olur. Loop pedalını kapalı duruma getirdiğinde ise zincirde o pedallar yokmuş gibi sinyal dümdüz devam eder. Yani aslında istediğin gibi kullanabilirsin.

Bu arada elektronik (ya da buffered) bypass devreleri yüzünden sinyalinde hissedeceğin bozulma anca 2-3 pedaldan sonra hafif hafif belli olmaya başlar. Yani çok kötü bir hadise değil bu kadar kafana takma.
 
ghostknight demiş ki:
@izzzyy: klavyende nokta, virgül gibi tuşlar bozuk galiba. ya da üşeniyor musun cidden? kullansan gerçekten yazdıkların okunabilir hale gelecek.

@yenidenyeniyine: burada izzzyy'nin söylemek istediği şey şu: bir tane tb loop ile sadece bir grup pedalı veya bir pedalı aynı anda bypass konumuna getirebilirsin.

klavyemdeki her tuş sağlam(mesala burda virgül kullanmasanda anlam değişmez) yazdıklarımı en az bir kez okumadan asla göndermem anlamı değiştirecek noktalama işaretleri varsa kullanırım yoksa kullanmam kitap yazmıyorum sonuçta burda.uyarmak için uyarmayın gerekli uyarılar yapın...
 
Geri
Üst