Avrupa Ve Abd Radyolarında Türkiye'den Bir Rock Grubu Snakeroot


http://snakerootrocks.com/?page_id=54
www.facebook.com/snakeroottheband
http://twitter.com/snakerootrocks
Hard Rock akımının başlıca temsilcilerinden günümüzün garaj gruplarına kadar birçok sanatçıdan etkilenen ve içinde hard rock, heavy metal, punk, melodic rock, ve NWOBHM öğelerini barındıran müziğini 2013 yılı başlarında dinleyici ile buluşturan Snakeroot grubunun kuruluşu 2008 yılına kadar uzanır.
Çeşitli eleman değişiklerinin ardından 2010 yılı başlarında Türkiye’nin önde gelen prodüktör ve müzisyenlerinden CenkEroğluile bir araya gelen grup ilk albümünü kaydetmek için harekete geçti. Ağırlıklı olarak gitarist Serhan Akalın ve solist Bülent Çallı’nın yazdığı parçalar bascı Ali Evcimen’in katkısı ve Cenk Eroğlu’nun yaratıcılığı ve ustalığı ile (aynı zamanda Downtown to Ghetto’da gitar sololarına imza atmıştır) birleşince ortaya 10 şarkılık bir albüm çıktı. Sırbistan’ın önde gelen davulcularından Vladimir “Kebac” Ruzicic’inözel stüdyosunda kaydettiği davul partisyonları albümün sounduna büyük bir katkı yaptı.
Snakeroot grubunun ilk albümü olan "Downtown to Ghetto“ 14 Ocak 2013’te dijital formatta tüm dünyada bağımsız olarak piyasaya çıkmış olup başta iTunes, Amazon, Spotify olmak üzere başlıca tüm satış kanallarında dağıtımı yapılmaktadır. “DowntowntoGhetto” yayınlandığı günden bu yana yabancı müzik eleştirmenlerinden övgüler alırken, başta İngiltere olmak üzere yurtdışında çeşitli radyolarda yayınlanmakta. Grubun albümünde yer alan “Crime” adlı parçası ABD’de KWSS FM 106.7, İspanya’da Heart FM 96.1, İskoçya’da UWS FM Radio 87.7 FM, İsveç’te Andra FM 103.1 tarafından yayınlanan DeuceRadio Show programının adeta müdavimi oldu. Almanya, Hollanda, İngiltere, Belçika, Norveç’te yayın yapan yerel radyolar ve birçok internet radyosu grubun parçalarına yer vermekte. Yurtdışındaki müzik çevrelerine çeşitli röportajlar veren Snakeroot ile ilgili olarak İngiliz rock müzik dergilerinden PowerplayRock & Metal Magazine Ekim sayısında MattStevenson imzalı bir albüm değerlendirme yazısı yayınladı. Yine İngiliz Fireworks dergisi Kasım sayısında Dan Bond tarafından kaleme alınmış bir değerlendirmeyi okurlarıyla paylaştı. Türkiye’de ise FM 94.9 Açık Radyo’da yayınlanan Rock on Rock programına 2013 yılı Nisan ayında canlı yayında konuk olan Snakeroot albümde yer alan “SleeplessNights” adlı parçayı akustik olarak icra etti. 2014 yılı Mart ayında Hicri Bozdağ’ın hazırlayıp sunduğu RockStation programına konuk olan Snakeroot’unDowntowntoGhetto albümünde yer alan parçalar son dönemde Radyo ODTÜ ve Radyo İTÜ’de yer edinmeye başlarken, KKTC’de ise Radyo Odtü-KKS, 103.1 frekansı parçalara sıkça yer vermekte.
Solist Bülent Çallı, gitaristler Serhan Akalın ve Dost Akyıldız, bas gitarist Ali Evcimen ve davulda Can Turfan’dan oluşan grubun aynı zamanda albümde yer alan “RosesWhisperYour Name” adlı parça için çektiği bir de klip bulunuyor. Snakeroot,İstanbul ve Ankara’da verdiği konserlerinin yanında yurtiçi ve yurtdışında vermeyi planladığı konserler için çalışmalarına devam etmektedir.
 
Son düzenleme:
Gurur mu duysam, üzülsem mi bilemedim. Sırf bir türk grubu uluslararası radyolarda ilgi gördü diye ciddi bir şekilde deklare edilmesi, aslında dünyada müzik alanında ne kadar geride olduğumuzu gösteriyor.

Yıl "2014". Kayıt imkanları artık o kadar yaygınlaştı ki, sıradan bir müzisyen evinde prodükyonunu bitirebiliyor. Ve bunu internet sayesindr milyonlarca kişiye ulaştırabiliyor.

Asıl bu imkanlar dahilinde birşeyler yapılamadığında kendimizi sorgulamamız lazım.
 
Geri
Üst