5150 Için Muadil Onerı

Yani biraz zangirdamalar oldu ancak her katta tek daire oldugundan ve cati katinda oldugum icin cok sorun cikmiyor ama bir 100 luk kafayi koklemek gibi bir sansimda yok

Eyvallah, ama şöyle bir durum var, onu açıklığa kavuşturalım. Lambalı bir amfiyi düşük seste çalarsan, genelde tizli ve kötü bir ton alırsın. Sesi açmak içinse mecbur power ampa bağlı master volume (bazen de sadece volume diye geçer) açman gerekir. Bu da -attenuator kullanmazsan- eşittir pencere kapı zangırdaması ve -haklı olarak- ebeveyn ve komşu dırdırı 🙂

Ben Jet City'nin dediğim şartlar altında şu kombosunu öneririm:

Jet City Amplification JCA2212 Guitar Combo

Evde sorunsuz kullandığını iddia eden gevurlar var, ama ne kadar doğru söylüyorlar kefil olunmaz. Ben apartmanda attenuator ile 50 wattnı kullanıyorum.

Eğer daha masrafsız kombo bir amfi dersen, Randall'ın güzel komboları var. @FurkanK bir tane satıyordu. Bir de Ibanez'in Tone Blaster serisi var ki, 30 watt veya biraz üstünü bulursan sert müzikler için idealdir.

İkinci elde bir şey bulamazsan, mecbur yurtdışına yönelmen gerek. Sizinkiler de merak etmesin, güvenlik açısından sağlam siteler var.

EVH ile atürnatür neden sürekli birlikte anılıyor? Pardom ya da şöyle diyeyim neden her lambalı amfiye attenuator? Adam istiyor mu power tube kırılsın gitsin, ben şahsen amfinin sıkılığını koruduğu o bölgeyi daha çok seviyorum, ki arkadaş da metal ağırlıklı çalacaksa ne gerek var köklemeye?

3 yıldır kullanıyorum, önceden hakim savcı lojmanında otururdum, o volumelerde apartmanda çaldım yahu, sorun yok 🙂 Attenuator çare değil, her lambalıya her isteğe attenuator şart değil, EVH den o gaini almaya ses açma da farz değil. Bunlar hep teoride böyle olsa böyle olur mantığı.

Gavuristana gitmeye gerek yok, ben varım kullanıyorum, kullanmaya da devam ederim. Mark V mesela 90 wattmodunda düşük volume de daha iyi tınlıyor bence, hemen evde 10 watt modunda çalınır demek çok ezber bir bilgi.

Evde alsanız cayır cayır çalarsınız benden söylemesi, düşük performansta kötü olan alet var olmayan var. Misal recto çöp düşük volume de, JCM800 açmazsan mantığı yok ama her lambalıyı görünce attenuator hop yüksek ses demek manasız bence.aha buda yaptığım kayıt, çakma sm57 ile mikrofonlandı

Varsa bütçeniz alın evh5150, ya da peavey 5150 ya da 6505 güzel aletlerdir. Metalin ağa babası 🙂

EVH ile atürnatür neden sürekli birlikte anılıyor? Pardom ya da şöyle diyeyim neden her lambalı amfiye attenuator? Adam istiyor mu power tube kırılsın gitsin, ben şahsen amfinin sıkılığını koruduğu o bölgeyi daha çok seviyorum, ki arkadaş da metal ağırlıklı çalacaksa ne gerek var köklemeye?

3 yıldır kullanıyorum, önceden hakim savcı lojmanında otururdum, o volumelerde apartmanda çaldım yahu, sorun yok 🙂 Attenuator çare değil, her lambalıya her isteğe attenuator şart değil, EVH den o gaini almaya ses açma da farz değil. Bunlar hep teoride böyle olsa böyle olur mantığı.

Gavuristana gitmeye gerek yok, ben varım kullanıyorum, kullanmaya da devam ederim. Mark V mesela 90 wattmodunda düşük volume de daha iyi tınlıyor bence, hemen evde 10 watt modunda çalınır demek çok ezber bir bilgi.

Evde alsanız cayır cayır çalarsınız benden söylemesi, düşük performansta kötü olan alet var olmayan var. Misal recto çöp düşük volume de, JCM800 açmazsan mantığı yok ama her lambalıyı görünce attenuator hop yüksek ses demek manasız bence.

Varsa bütçeniz alın evh5150, ya da peavey 5150 ya da 6505 güzel aletlerdir. Metalin ağa babası 🙂
Dedigibiz gibi ses cok dert degil benim icin ancak butcem 1500tl kafa kabin birlikte yada kombo icin o yuzden muadinili aramaktayim zaten benzer tonlar alabilecegim bir amfi

Evde alsanız cayır cayır çalarsınız benden söylemesi, düşük performansta kötü olan alet var olmayan var. Misal recto çöp düşük volume de, JCM800 açmazsan mantığı yok ama her lambalıyı görünce attenuator hop yüksek ses demek manasız bence.aha buda yaptığım kayıt, çakma sm57 ile mikrofonlandı

Söylediklerinizin her birine katılmakla beraber Dual Rectifier muhtemelen düşük seste dünyadaki (Çünkü Mars'ta da öyle mi bilmiyoruz.) en berbat amfilerinden birincisidir, 4. sırada Marshall JVM410C gelir. Dual Recto'daki o cızırdama ne iğrenç bir şeydir öyle! Yürü git!

Geri