Anima

Albümü dinledim gerçektende çok hoş olmuş nezamandır böyle bir çalışma dinlemiyorduk son 1,2 senedir albüm çıkaran gruplar gibi piyasa derdinin olmadığını düşünüyorum çok tatlı bir albüm herkes almalı bence diğer albumlerden cok farklı kendini belli ediyor zaten ;)
 
gerçekten bayağı hoş... bari; ilk albümdür ; alabilen orjinal albüm alsın bu tip içten gruplara ihtiyaç var...Gerçekten güzel başarılar dilerim...umarım çok daha iyi yerlere gelirler..

Yönetici uyarısı: Mesaj içeriği anlamayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hataları sebebi ile düzeltilmiştir. Kelimeler üzerinde gereksiz kısaltmalar yapmayınız ve forum kurallarını okuyunuz lütfen.
 
Televizyon Makinesi programında denk geldim ve dinledim. O esnada "Elveda" parçasının canlı performansını çok beğendim. Çok deneysel bir çalışma bana göre. Özellikle bas gitar tonları, kullanılan synthlar ve trompetin oyunları çok hoşuma gitti ve parçayı Radiohead'in "National Anthem" parçasına benzettim bu yönlerden. Gayet iyi geldi bana.

Bugün izlemiş olduğum performanstan ötürü Animasal albümünü edindim. Doğru söylemek gerekirse hayalkırıklığı oldu benim için. Kesinlikle kötü değil albüm ama ben daha deneysel parçalar bekliyordum, bu yönden biraz burkuldum. :) Kuklalar, Elveda ve Son Şarkı parçalarını beğendim, hem de ziyadesiyle.

Ceylan'ın sesi yaptıkları müziğe ve tarzlarına fazlasıyla uygun. Ayrıca kullandığı vokal efekleri de etkileyici. Delay ve harmonizer olayını çözmüş Ceylan Hanım. :D

Tebrik ediyor, albüm hayırlı olsun diyorum.

Saygılar...
 
album çok iyi..demodaki şarkılarda yeni aranjeleri ile süper olmuş.. basçı kardeşim fender jazz basına bitiyorum bu arada benimkinden 1 tel fazla ve mapple :) kuklalar şarkısı favorim.. albumun soundu, ses kaliteside süper..atm eli değmiş nede olsa :D herkese öneririm.. koşun alın bi an önce :D bir an önce ankaraya gelin.. başarılar...
 
İlk dinlediğimde ben de hayal kırıklığına uğradım ama dinlenildikçe sevilecek bir albüm. Zamanla daha özgün işler çıkacağına inanıyorum bu gruptan. Albümü edininiz.
 
iyi bir albüm olduğunu düşünmüyorum... Harcanan emek dolayısıyla yine de başarılar diliyorum... sanırım daha yolları var...

Yönetici Uyarısı:Mesajınız yönetici tarafından düzeltilmiştir. "V" yerine "W" kullanmayınız. Forum kurallarını okuyunuz.
 
Animasal çıktığı 2. gün aldım ama yorumu biraz daha saklamayı tercih ettim. Nedeni ise sanırım biraz daha kulağımda pişirip tam anlamıyla kafamdaki "Anima"yı yansıtmak.

Bi kere ilk şarkıdan son şarkıya kadar kaptırırsınız kendinizi. Bence öyle güzel olmuş ki. Ne kadar yumuşak deseler bile, bence Anima kendi tarzı doğrultusunda gitmiş ve demo beğenenler için kesinlikle "Animasal" çok daha iyi bir yapım. Müzikal anlamda olsun, duygu alanında olsun her bakımdan mükemmel birşey yapmışlar ve o kadar çok sevdim ki, bu kadar uzun olmasını avantajdan sayarsak hergün 2 kez döndürüyorum. :)

Kartonet ve resimler de çok başarılı. Tam bir masal... Muakkak hepimizin arjivinde olması gereken bir yapıt.

Şimdi sitelerinin açılması için sabırsızlanıyorum! :)
 
Beğeniler değişir kişiden kişiye ama bana soracak olursanız mükemmel bir albüm. Çok uzun süredir beklediğim bir çalışmaydı. Beni ve diğer sevenlerini hayal kırıklığına uğratmadıkları, taviz vermeden bu kadar "kendileri" oldukları ve bu masala sahip çıktıkları için çok teşekkür ediyorum hepsine... İnsanların ticari kaygılarla saçmaladıkları şu günlerde kendinizi ucuz hesaplardan uzak yani değerli hissediyorsunuz... Üzerinden para kırılacak içi boş bir varlık gibi görmemiş anima bizi, iyi olanı hak eden gerçek bir müzik dinleyicisi muamelesi kısacası... Teşekkürler tekrar ...

Ne diyorduk; Evet " beğenmek" ... İstediklerini ve istediğimizi yapmışlar bence... Ne istediğinize bağlı beğenip beğenmemek... Bence biraz derin düşünmek, sığlarda dolaşmaktansa derinleri keşfetmekten hoşlanmak gerekir içinize işlemesi için... Uzun süredir dinlediğim en şahane albüm diyebilirim ben. Sözler, sözlerin içinden geçip içinize akan melodi, inanılmaz yetenekli ve idealist 4 müzisyen... Bu masalın içinizi gıdıklayan en güzel yanlarından biri; Tunçay- san' ın o enfes mızıka eşliği... Ben daha sonradan ayrıca kritiğini yapmayı düşünüyorum ana sayfada ama hiç tereddütsüz diyeceğim odur ki; Sağda solda hep duyduklarımızın dışında değişik ve ruhunuza dokunan birşey ise aradığınız, hiç vakit kaybetmeyin; Gidin ve alın... Gerek müzikalite, gerek sözler, gerekse görsel açıdan arşivinizde bulunması gereken yoğun emek harcanmış bir yapım... Hani Oldu da beğendiniz, gidip bir de izlediğinizde bu adamların sahnede de harika olduklarına, neredeyse sıfır hata ile tertemiz çaldıklarına ve Ceylan' ın su gibi sesine şahit olacaksınız... Demek ki neymiş ;Canlı canlı dinlemek pek ayrı bir keyif efendim ;)
------------------------------------------------------------------------

"Albüm Fa Minör Mızıka isimli enstrumantal parçayla açılıyor ve nefis bir mızıka-gitar buluşması eşliğinde masalın kahramanıyla uykusunda tanışıyoruz.

Yağmurla Gelen başladığında vokaliyle hayran bırakan , sesiyle ruhumuza sızan Ceylan devreye girer ve ana karakterin gözlerini açtığını, penceresinde yağmuru seyrettiğini görürüz. Yolgezer’de şehri
keşfe çıkan karakterimiz gördüklerinden bunalmış ve evine dönmüştür. El Kadar Bir Kız’da kabuğuna çekilmiştir. Gecenin çökmesiyle korkmaya başlayan karakter Kızılderili Ruhu anlatısında kendisini Joker ile karşılaşmaya itecek illüzyonları kurmaya başlar.

Sonunda Joker tüm müzikal ve sözel görkemiyle çıkagelir. Tüm derdi karakterimizi yoldan çıkarmaktır.
Heidi’de evleri yakan sokakları ateşe veren iki anarşist karakteri vardır artık masalın ve bu içinde caz melodilerinin yer aldığı müzikal bir dil ile anlatılır. Kuklalar’da dünyayı sorgularlar, Bilmece’de karakterimiz dünyanın kaosunu, hiyerarşinin adaletsizliğini sorgulamaya devam eder. Elveda bu sorgulamanın sesidir. Karakterimiz, yolundaki ayak izlerinin kendine ait olmadığını farkeder ve Joker onun saygıdeğer düşmanı olmuştur. Saygıdeğer Düşman aynadaki yansımasındadır. Sona İki Kala’da karakter ve içindeki joker karşı karşıya gelirler. Masal sona yaklaşır, ana karakter ve joker yol ayrımına gelirler ve kimin feda edileceği yargısına varmaya çalışırlar.

Ve final ! Bana Sorma’da Joker bu oyunu artık oynayamayacağını söyler ve ana karakter jokerini tin toprağının altına gömmek ister.Son Şarkı’da karakterimizin evi bomboştur.İç sesini işittiğimiz,bedenini görmediğimiz karakter, bir örümcek gibi hep onarmak için çalışacağı dünyasındadır. Bütün sesleri ve renkleri gömmüştür. Varken bir rüyadır Joker, yokken bir kabus olmuştur. Yağmur diner.Gözlerini yumar.

animasal biter. Albüm baştan tekrar dinlenmeye başlanır. Çünkü animasal dinlendikçe içine girilecek, kolay tüketilmeyecek her dinleyişte yeniden keşfedilecek bir albümdür.
animasal, tüm sesleri ve renkleriyle artık dinleyicisinin masalıdır."
 
anima4rj.jpg
animasal9fl.jpg

animasail2dl.jpg


Albüm gayet başarılı olmuş ama benim bir türlü ısınamadığım bir parçaları var oda giriş parçası fa minör mızıka.. ;)
 
bugün alabildim albümü saat 14.25te :D
o saatten itibaren albüm discman den çıkmadı şimdi bilgisayara koydum daha ilk günden böyleyse ilerisi.... :)
abartmadım vallahi gerçekten böyle...animaaaaaaa kocaman tebrikler!
 
clıp ı seyretttım de çok ii olmus solıst çok tatlı olmus walla umarım kısa surmezde dinlerizz. . .

Yönetici Uyarısı:

"Klibi seyrettim de çok iyi olmuş, solist çok tatlı olmuş vallaha umarım kısa sürmez de dinleriz." Doğrusu budur. Lütfen yazım ve anlatım tarzınıza dikkat ediniz ve forum kurallarını okuyunuz.
 
Geri
Üst