Aylin Aslım

cag1494rrj5.jpg


www.rockfestthewall.com
 
İlk albümü Türkiye'de yapılmış en kaliteli albümlerdendi. Hatta satın aldığım ilk yerli albümdü belki de. Ama neden tarzını değiştirdi, bir türlü anlamadım. Keşke olduğu gibi kalsaydı. Zira bu yeni tarzını hiç sevmedim, sevemedim.
 
aylin aslım başlığına ilk kez baktım. hala "tekno yapmıyo mu o" diyenler, aradan nerdeyse 7-8 sene geçmiş, hala "niye tarz değiştirdi" diyenler, basçısını (hangi amaca hizmet anlamadım) buket doranla tarkan gözübüyük'le karşılaştıranlar... biri hakkında yorum yapacaksak, önce yorum yaptığımız konuyu ADAM GİBİ bilmemiz, bari google'da 1-2 araştırıp gelmemiz gerekmez mi?
birinin sahne performansını iyi/kötü eleştireceksek, "sahneyi dolduruyor" "ses kalitesini beğenmedim" "detone betone vs..vs..." gibi yuvarlak beylik laflar yerine daha açık ve dürüstçe yaklaşmamız gerekmez mi? ha, bu konuda bi fikrimiz yoksa, ya da düpedüz anlamadığımız mevzularsa, 2 laf edip anlıyormuş gibi yapıcamıza, sussak daha iyi olmaz mı? AYLİN ASLIM yıllardır verdiği emekle, dürüstlüğü ve her türlü eleştiriye rağmen cesurca KENDİ gibi olmakta ısrar ediyorsa, bir müzisyen olarak bu saygıyı kesinlikle hak ediyor bence.
 
bu haftaki TEMPO dergisinde ELİF ŞAFAK Güldünya'dan ve Aylin'den bahsetmiş uzun uzun köşesinde. Mutlaka okuyun.
En sevdiğim yeri: " Sanatçı, elinde bir dev aynasıyla yaşamak durumundadır. İki şekilde kullanabilir bu aynayı. Ya kendine doğru tutar, narsist olur. Ya da içinde yaşadığı topluma tutar aynayı. Başkalarının acılarına tanıklık yapar. Aylin Aslım belli ki ikinci gruptakilerden."
 
onemli bi haber daha:

Aylin Aslım'ın yeni albümü yolda

Aylin Aslım yeni albümü için çalışmaları hızlandırdı. 2007 sonbaharında yayınlanması planlanan albüm için önümüzdeki günlerde stüdyoya girecek olan Aslım bu çalışmasında kendini daha iyi ifade edebilecek şarkılarla dinleyicisine seslenmeyi hedefliyor. Modern rock tınıları taşıyacak olan albümde Aslım'ın prodüktörlüğünü ise Yakup grubundan tanıdığımız Yakup Trana yapacak.

not:alıntıdır
kaynak:http://www.aura.com.tr/aura/prod/indexprod.asp
 
sesi ve şarkıları dışında da güzelliğiyle gerçekten öne çıkan bi sanatçı. Çok dinlemem ama dinlediğim şarkılarıda cidden hoş. Umarım türk rock müziğinde onun gibi sesleri daha çok duyarız.
 
Geri
Üst