Gitar Parçaları Satan Yer/marka Vs

Sx başlıığından buraya geldim onu belirteyim ki pahalı markaları söylemeyin diye :D Ama fiyat/performans güzel iş yapan markaları paylaşırsanız sevinirim. Web siteleri mağazalar markalar vs. Gitar yapamıyoruz kendi zevkimize göre birleştirelim bari :) PC kasası toplamak gibi düşünün :D
 
Ankara'da solomüzik var. İnternet sitesi de var ve çoğunlukla Kore kökenli ürünler getiriyor. Bilhassa Wilkinson, Floyd Rose gibi firmaların Kore üretimlerini yapan Sung Il markalı ürünler var. Gövde ve sap da bulunmakta. Orjinal Floyd Rose da var.
 
Solid alder strat body yok :( Ash maple yada poplar var sadece yanlış bakmadıysam

O fiyata bir de alder mi istiyorsun? Hemi de solid? Bir de o fiyatlara swamp ash, poplar falan da beğenmiyorsun? Pes! :D
Yalnız maun strat gövde olması gerek orada. Aklında bulunsun. Bir de ekonomik alder daha çok ebayde çıkar. Orayı da kollaman gerek neredeyse günlük.
 
Maun Strat gövde..
Rock audio da var..
Red Mahogany Flamed Top Stratocaster Style Guitar Body With White Binding
Maun, Flamed Top, Kırmızı, Beyaz Bindingler... mmmmhhh.. ağzımın suyu aktı 87,5 Dolares.. Üzerine 15 daha atarsan neck ve tremolo deliklerini de fabrikasyon açıyorlar..

Rockaudio Custom Pre-Wired Stratocaster Style Pickguard burdan da manyetikleri seciyorsun mesela H-S-H dizilim Alnico 5 Modern Hot, 250K volume potlar, 5 li switch ve White pearl pickguard... Suyundan da koy... 130 dolares daha..

Tatlı olarak buna bir de sap lazım .. Buyrun Standart C shape rosewood klavyeli sap..
Rockaudio Stratocaster Style Guitar Neck With Rosewood Fingerboard & No Fret Marks yuvarlak 63 dolares daha..

Burgusu, tremolosu, askı pinleri, jacki socketi, kapağı ıvır kıvır.. 100 dolar da onlar olsa..
Ne etti..
Ne? 400 Dolar mı? 900 TL yani.. Uyy anam..

Bence vazgeç bu sevdadan.. bastır üzerine bir kaç kuruş daha buradan temiz bir ikinci el Meksika yapımı Fender al.. Almadan önce dinle değerlendir, beğen al.. Neler var piyasada.. Risk e girme.. Flamed top gözünü boyamasın.. Yapacağın custom u ilerde satamazsın Ama bir fender Mex veya bir Blade.. Seni uzun süre götürür.. Canın isterse paran olunca satar upgrade eder daha iyi birşey alırsın..
 
Gitarım var amaç kendi gitarımı birleştirmek fantazi hobi ne dersen artık :) Solomusicte amerikan alder gövde gördüm stokta yok ama getirtirler 220 lira mis.
 
Ben aslında alder olup olmamasının çok önemli olduğunu düşünmüyorum, ağacın düzgün bir kısmından kesildikten sonra, swamp-ash olmuş, mahogany olmuş çok önemli değil. Hatta poplar bile olabilir. Önemli olan ağacın kendi kalitesi, kendi titreşimi, belli standartta olması. Öyle alderler gördüm ki resmen kalastı. Aynısını mahoganyde de yaşadım.
 
Geri
Üst