1000 Tl Bütçe Ile Ne Yapılabilir ? Gitar/amfi/pedal

Merhabalar , 1000 tl bütçe ile ne yapılabilir .
1. Seçenek 2.el Ibanez Prestıge 1570 gibi güçlü bir gitar alınabilir ; Pc , ses kartıyla amfi alana kadar idare etmek (Fakat gitardan çok anlamıyorum ve denesem bile sıkıntısı varsa anlayamayabilirim o yüzden çekiniyorum )

2.Seçenek Ucuz bir gitar , (400 tlye 2.el ) , (500 tlye lambalı 2.el amfi) ve (2.el 100 tl civarında bir analog pedal ).

3.Seçenek 1000 tl ye sıfır bir gitar ( Schecter omen extreme 6 ) ve ses kartıyla idare etmek .

Ve alınabilecek Gitarlar nelerdir yardıma ihtiyacım var siz neler önerirsiniz iyi forumlar :)
 
Öncelikle ses kartı ve programlar olayını bir incele derim. Günümüzde program kullanmak, kurmak, kaldırmak dert değil. Az çok İngilizcen varsa muhtemelen konu ile ilgili görüntülü kaynak da bulabilirsin. Geri kalan para böylece sana iyi bir gitar aldırır, öğrenene dek de olayı gayet güzel götürürsün. Zamanı gelince de iyi bir amfi alır ve gereken efekt pedallarını toplayacak temel bir fikir de edinmiş olursun.

Yalnız Prestige falan demişsin de, floyd rose biraz nankör bir sistemdir. Kolayca ayarlanan, çok da stabil bir sistem değil. Nice gençler bilirim, okul harçlıklarını kah ayda, kah haftada bir floydunun kaçan ayarı için harcayan. Klasik tremolo veya sabit köprü ile başlaman daha bir hayrına olur düye düşünüyorum.

EKLEME: "İnceleme" önekini kaldır, millet yanlış anlar espriyi patlatır. Öneke gerek yok.
 
Bu bütçeyle rahat bir gitar alıp (floyd rosesuz) ses için bilgisayarı kullanmak en akıl kârı çözüm gibi duruyor. Ama eğer diyorsan ben amfi istiyorum. O zaman ht1r'yi de düşünebilirsin kombo olan modelini ikinci el olarak.
 
Metal müzikle uğraşacaksan bu bütçe ile gitarın sound açısından önemi yok. Ha var nasıl yok diyosan o iş 1000 tl ile olmuyor. Gitar zaten 2000 tl civarından başlıyor. Olunca nasıl oluyor diyosan alıyosun sıfır Cort x-2 sıfır Bi zoom pedal bi de sıfır noname amfi oluyor. 2. el alacam ben diyosan o ayrı :D
 
İbanez'in ikici el bir gitarı alınabilir. 800 civarına güzel birşeyler bulunabilir. Geri kalan paraylada yine ikinci el Roland 20x amfi alınabilir. Amfide başlangıç işi olarak çeşitli driveları chorus delay reverb gibi efectleride mevcut.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Öncelikle teşekkürler yorumlarınız için , Şuan aklımda Schecter omen extreme 6 almak var 900 e sıfır .

5+1 Ses sistemim mevcut , 100-150 liraya 2.el bi Line 6 Pod alırsam ; Gitar ile prosesörü Ses sistemine takabilir miyim ? Veya Prosesörsüz gitar ses sistemine takılır mı ?
 
700 TL ye forumda amacınıza gayet uygun gitarlar mevcut. Kalan para içinse farklı bir alternatif olarak eğer bilgisayarınız da varsa bir adet irig ve güzel bir vst (birincil tercihim jamup pro olur) öneririm. Hem aynı anda birden çok pedalı ve amfiyi tanıma şansınız olur hem de ileride yapacağınız olası kayıt çalışmalarınızda elinizin altında canavar gibi ve kaliteli tonlar alabileceğiniz neredeyse sınırsız denebilecek bir kaynağınız bulunur. Zamanla tekrar ufak bir birikimle kayıtta işinizi görecek bir ses kartı edinebilir, ara bağlantı aracınızı irig hd veya apogee jam olarak yenileyebilirsiniz. Bahsettiğin rakam dahilinde gitarı iyi tutturup yanına bir de vasatın üstünde bir amfi koymak pek mümkün olmayacaktır. Ki pedal da diyorsun, bence en mantıklısı vst olur.
 
Bilgisayar mevcut fakat laptop , ve ses kartı dolayısıyla onboard . Ne kadar verimli olur . Bahsettiğiniz irig ve vst programlarını kullanmak için 5+1 ses sistemi yeterli olur mu acaba . teşekkürler
 
ikinci ele karşı biri olmadığımdan, ben olsam ikinci el bir epiphone les paul (350-450 TL), orange micro terror kafa amfi (350 TL) ve Vox lil night train 110 kabin (250-300 TL) alırdım. Şu anda bir siteden bakıp yazıyorum. (forum kurallarını bilmediğimden sitenin ismini veya ürünlerin linkini koymadım)
pazarlıkla 1000 liraya rahat kapanır hatta üstüne bir takım tel + gitarı luthiere verip ayarlarını yaptırmak için bir miktar para bile kalabilir.
 
Son düzenleme:
VST (virtual studio technology) bu tarz programlara verilen genel bir ad. Amplitube, guitar rig, jamup pro vs. gibi. Irig ise gitarı doğrudan bilgisayarınıza bağlarken kullanabileceğiniz ünitelerden biri. Standart ve HD seçeneği mevcut. Apogee jam de aynı şekilde. Aralarındaki farklar gecikme süreleri ve sundukları duyumun organikliği şeklinde ortaya çıkar. Fakat standart irig ile de gayet başarılı sonuç alırsınız. Ortalama bir bilgisayar, laptop veya netbook, her hangi bir tablet ve hatta akıllı telefonda dahi kullanabilirsiniz. Kayıt yapmak ilk amaç değilse şimdilik ses kartı büyük bir ihtiyaç olmayacaktır. Kısa süreli bir sabır ile onu da çözebilirsiniz.
 
Sinan teşekkürler , Bastardbullet teşekkürler bahsettiğiniz markalardan hangisinde gecikme olmadan laptop ile ses alabilirim ?
 
Baslangic icin ayari yapilmis bir grg170 isini gorebilir.Yada jacksonun bir modeli vardi 400 tl civari onu alabilirsin.Kalan paraya da bir ht1 amfi al 2.el ve biraz daha butce ekleyip zoom g3 yada 2.1 modellerinden birini yine 2. el olarak alabilirsin.
 
çok karışık durum :)) bütün parayı gitara vermek var , veya 2.el sinan arkadaşımızın dediği gibi yapmak var , Ses kartı muhabbeti var rigler var :D Var da var
 
Sinan teşekkürler , Bastardbullet teşekkürler bahsettiğiniz markalardan hangisinde gecikme olmadan laptop ile ses alabilirim ?
Tam değerlerini bilmiyorum fakat, gecikmeden kastım aşırı bir olumsuzluk değildi. Yani basitçe standart irig de etüt çalışmalarınız esnasında tatmin eder. Kayıt için yineliyorum, tabi ki ses kartına ihtiyacınız olacak. Ben eşimin 5 yıllık samsung netbook'u üzerinde kullandım denemek için. Üst üste program açmadan sadece amplitube ile sıkıntı yaşamadan çalabiliyordum.
 
Yani Standart irig , 900 950tl Schecter omen extreme 6 gitarını alırsam memnun kalırım diyorsunuz yanlış mıyım hocam
 
Geri
Üst