Her ikisi de doğru değil. SX için konuşuyorum (diğer markaları test etmedim), bu marka verdiğiniz paranın karşılığını alabileceğiniz ürünler üretiyor. Aldığınız gitarı eğer güzelce korursanız ömür boyu da kullanırsınız, kısa ömürlü değil. Diğer yandan 100 bin liralık gitar performansı da sağlamaz. Ama hem stratını hem telecasterini denedim (şu anda teleyi kullanıyorum da), ve karakterli gitarlar olduğunu düşünüyorum. Üstelik saçma sapan sorun çıkartacak gitar da değil. Eğer beklentinizi karşılarsa kayıtlarda, sahnede de kullanabilirsiniz. Ve ileride yetersiz bulduğunuz bir donanımı olursa iyileştirme yapabilirsiniz. Örneğin ben elimdeki telecastere Amerikan Fender Tele'den çıkma manyetikleri taktım, şu anda kayıtlarımda kullanıyorum. sahnelerimde ise (açık hava sahneleri dahil) ikinci gitar olarak yanımda taşıyorum. Kullandığım Fender Strat'tan kaynaklı olarak sahe esnasında bir sorun olsa, hemen SX'e geçip sahneye devam edebilecek kadar güveniyorum bu gitara.
Hatta en son bir festival sahnesinde yaşadığım küçük bir detayı anlatarak yazımı noktalayayım. Soundcheck esnasında öncelikli olarak Fender Strat'ın sesini ayarladık. Sonra tonmaystere diğer gitarın (SX Tele) da sesine bakmak istediğimi söyledim. Fender'in jackını çıkartıp SX'e taktım. O kadar yakın bir sound elde ettim ki, tonmayster de sonuca şaşırdı. (Gitarların her ikisinde de Amerikan Fender manyetik mevcut.) Özetle bu gitarlar çöp de değil, ulaşılamaz seviyede performansa sahip de değil.