6 gün önce aldığım elektro gitarda çatlak var iade etmeli miyim?

Merhabalar, 6 gün önce rota müzikten squier sonic stratocaster aldım. gitarda fotoğrafta görüldüğü şekilde bir çatlak var. iade etmeli miyim? (ayrıca gitar tel ve fretlerinde pas vardı.)
1000003836.webp

En baştan gördüğünüz halde neden aldınız ? Ben iade ederdim. Ama aldığınız yer iade almazsa yapacak çok birşeyiniz yok. Çünkü bu konuda herhangi bir zorunluluğu yok... Çünkü görerek alıyorsunuz. Yine de deneyin.

Thomann.de ise bu tarz durumlarda kısmi para iadesi de ödüyor aklınızda olsun, benim bass gitarda hafif boya dökülmesi vardı, b-stock olarak saydılar 25 euro iade etmişlerdi.

Bende mi bir sorun var? Resmi göremiyorum?
Türk ticaret kanununda elektronik eşyaların sorgusuz sualsiz iade süreci 15 gün.

14 Gün. Ancak sadece internet alışverişlerinde...
Abartalım ama gidip mağazadan aldınız. Kapıdan çıktınız ve yanlızca 1dk sonra geri dönüp iade etmek istediniz, buna hakkınız yok. Mağaza size idade / değişim yapmak zorunda değildir. Ürün ayıplı olmadığı sürece mağaza alış verişlerinde iade / değişim hakkınız olmaz.

6 ay sonra iade alacaklarını sanmıyorum.
Ürün "ayıplı" ise 2 yıla kadar hakkınız var. Ölümüne kullanmış ve yıpratmış olsanız bile iade almak zorundalar.

Geri