Gitarını Göster Ey Turkrockcılar

kasa ladin agacı,klavye gül agacı.hambuckerlerın hepsı eskı bir gıtar yapım ustadından Alınmıştır(1979 alman).5 yollu swıcht, dimarzo potlar mevcut.switch duzenleri bar programı konsere gore ayarlıdır(örnek:vokal parçaya gırdıgınde sesı kısmaya gerek kalmadan swtch ortaya atmamız yeterlidir.)


Saygılar
 
anadolu üniversitesinde enstrüman yapımı ile ilgili bir bölüm var.yetenek sınavıyla alıyorlar.barajı geçmeniz yeterli.

müziğe yetenekli ancak öss kabusunu iyi sonuçlandıramamış tüm enstrüman aşıklarına önerilir :) (o nasıl bi cümle yav :) )
 
Evet biliyorum o bölümü. Abim bahsetmişti. Hatta düşünebilirsin falan demişti.

Oradan mezun olunca luthier falan mı oluyorsun merak ediyorum :D

Belki yan dal olarak tercih edebilirim ilginç bir bölüm...
 
kaç yıl eğitim veriyorlar ya ben gerçekten düşünüyorum üniversitede bunu bide her üniversitede varmıdır ? bide yetenek falan enstrümanmı çaldırıyorlar ?
 
evet arkadaşlar enstrüman yapım diye geçiyor.bende dönem düşünmüştüm bu bölümü ama sonra vazgeçtim..Cort forumunda bu bolumu okuyan Lord Sparhawk nickli arkadaşa mesaj atmıştım konuyla ilgili,onun verdigi cevabı alıntı yapayım size...

Lord Sparhawk demiş ki:
Lütiye olmak için 4 şansın var. İstanbul teknik çalgı yapım, izmir ege üni çalgı yapım, eskişehir anadolu üni. çalgı yapım. Bunlar lisans düzeyi yani üniversite eğitimi, bununla beraber istanbul haydarpaşa lisesinde de lise düzeyinde eğitimi var. Ege ve itü türk müziği konservatuvarı ve saz, keman, kemence, keman, gitar karma gösteriyorlar, anadolu batı müziği konservatuvarı ve sadece yaylı çalgılar(keman ailesi) üzerine eğitim vermekte. Keman ve genelde en iyi şu anda Anadolu. Girmek için öks den 185 baraj + 3 kademeli yetenek sınavını geçmen gerekiyor. Sınav sırasıyla kulak sınavı, çizim sınavı ve atölye sınavı şeklinde 3 aşamalı. Herhangi birini geçemezsen sonraki sınava giremezsin. Anadoluda her yıl ortalama 35-40 kişi başvurmakta her sene 5 kişi alınmakta.

Sınavlar için, bizde misal

kulak sınavında, 2-3-4 ses işitme. Ritm ve melodi hafıza .
çizim sınavında, orada önünüze koyacakları herhangi bir objenin karakelem resmi. Ancak bazen hayali bir obje çizmenizde istenebilir.

Atölye sınavında herhangi bir parçayı kıl testere ile kesme, eğeleme vs . gibi birşey istenir.
 
Geri
Üst