Gitarını Göster Ey Turkrockcılar

thunderhead,

Gitarına baya emek vermişsin doğrusu.Yalnız,o manyetiklerin oturduğu yuvanın tümden boşluk olması rezonans için çok iyi birşey değil.Sonradanmı oydurdun orayı?
 
01

abi alet zangır zangır rezonatör gitar gibi tarzı yorumlar yapmakta ali. eminim o oyuk o kadar geniş olmasa belki daha fazla verir ama şu an gayet memnumuş. o yapmadı diye biliyorum. gerçi o gitar daha bitmedi floyd orjinal ve warmoth sap gelicek bi süre sonra. feci olma yolunda.
 
Oyuktan bir şeycik olmaz, zaten manyetikler vidanın ve yayların üzerine oturuyor oyuk ne kadar büyük olsa dahi.

Bu gitarın olayını atlamış ama Ali! Custom custom köprü ve Pearly Gates (köprü versiyorun) sap; ve de benim ona çizdiğim bağlantı şeması. Seri, paralel ve split üçü bir arada ve ayrı ayrı olması lazım. Yani alet pek bir ala oldu!

Yorumlarını yaz dedik, ama Vandenberge laf ettim diye bana kıl oldu galiba. :LOL:

B ;)
 
Geldim....

Simdi bu gitarin olayi su;

Yaklasik 6 ay falan once almistim ebay'den toparlamak icin...
Parca bekleme sureleri arti benim tembellik potansilyelim birlesince ancak bu gune kaldi bitirmek... :)

Uzerindeki pickguard SimsCustom tarafindan kesildi. Adamlara eski pickguardin bir 'tracing'ini (turkcesi ne bunun :) ) yolladim pickguardi kesip yolladilar. Bundaki tek sorun pickguardin kopru tarafina gelen keneri biraz disarida kaldi. Bende havya ile erittim o kisimlari. Resimlerden gorebilirsiniz zaten siyah siyah.

Dr. Barlo'nun dedigi gibi bu gitarin olayi pickguard altinda.... (araba gibi anlattim ). Elektronik kombinasyonunu www.muziktek.net ten takip edebileceginiz gibi Dr. Barlo ile kararlastirdik.

Orjinalde (ilk fotoda gorunebilecegi uzere) bu gitara bir X2N takip tek humbuckerli bir pickguard kestirip Charvel ayagina yatmayi dusunuyordum. Sonra Ebayde sans eseri kelepir bir Sh6 ve Custom Custom gordum onlari aldim.Ikinci plan koprude Sh6 sapta CC kullanmakti. Tekrardan DRB devreye girdi ve CC nin sapa cok yuksek cikisli kacacagini soyledi. Ok dedim o ara bir adet Pearly Gates satiyordu DRB yine (X2N ide ondan almistim) onun uzerine atladim.

Yani finalde kopru CC sap PG oldu.

Zaten HH kombinasyonunda baska bir gitarim oldugu icin bu gitarin cok daha versatil olmasini istedim. Dr Barlo tekrardan devreye girdi ve bana manyetikleri ayri ayri split/series/parallel yapmami saglayan bir devre semasi cizdi.

Bu sema ile her iki manyetigi birbirinden bagimsiz kullanabiliyorum. 2 adet Volume dugmesi var (ton dugmesini pek kullanmam) her manyetik icin bir tane. 2 adet 3 yollu on/on/on switch var (3. switch orjinalde killswitch olarak kullanilacakti su anda iptal durumda). On/on/on swithclerde bobinler swithch yukarida iken paralel, assagida iken seri, ortada ikende single calisiyorlar. Iki manyetikte birbirinden bagimsiz oldugu icin bay bir kombinasyon elde ediyorum. KAc tane oldugunu bilmiyorum ama 15-20 belki daha fazla manyetik kombinasyonu var su anda gitar uzerinde.

Rezonantlik olayina gelince.... Cok memnunum gitardan o yonde.Gitarda Bir tele vurunca titresimi zangir zangir koca gobegimde hissedebiliyorum.... Diger gitarimda bu olay bu kadar yok (neck thru FR lu bir gitar). Bu gitarin govdesi basswood. 92 yilinda Japonyada yapilmis... (Jackson tarafindan 92 yilinda kullanilan agaclarin su andakinden daha ozenli secildigini ve 92 yilinda import modellerin kalitesinin daha yuksek tutuldugunu belirtiyim bu arada). Yani 15 yillik. Yaklasik son 1 senedirde govde uzerinde boya yok. O aradaki kuruma tona etki etmistir etmemistir tartisilir... ama uzerinde boya olmamasi titresimi olumlu yonde etkiliyor.

Neyse uzattim :D

Berkayin dedigi gibi gitar henuz bitmedi. Bitince nasil gorunucegini henuz bilmiyorum.

*tahminen bir adet Orjinal FR yada sabit bir Kahler takilacak bu gitara...
*Ufak bir ihtimal (olum Berkay hep senin yuzunden... :twisted: sapa laf ettin killandirdin beni...seninde gitarin koprusunun degismesi lazim... ayrica fabrikada tek manyetigi takmayi unutmuslar...yada maliyetten kismislar :LOL: ) yeni bi sap yaptiracak gitara. Su anda memnunum aslinda... bakalim...belki....
*Govdeyi beyaza boyatma ihtimalimde var...biliyorum o kadar yazdim rezonant hede hodo ama... kozmetikte cok onemli be! Su gitari beyaz veuzerindeki pickguardla dusunsenize :roll:

Tekrardan Dr. Barlo'ya yardimlari icin, Berkay'ada icime kurt dusurdugu icin tessekkurler.

Ali :mrgreen:
 
JacksonRR demiş ki:
yeni elime geçti canavar :D 93 yapımı Jackson RR.STD.yaşlı evt ama hayvan gibi hele bide metal muffla...ufff :twisted: keyfini çıkarın 8)


http://img252.imageshack.us/my.php?image=dsc00644id8.jpg
............

http://img252.imageshack.us/my.php?image=dsc00647lp4.jpg


o hayırlı olsun=) bu gıtarı turkrocktan aldım gerı turkara sattımm sen aldın demek enson=)

harıkabı gıtar, ınan usa jacksonlar kadar guzel bı ton rengı var hayırlı olsn tekrar
 
:cry:

Abi nedir benim bu Berkay'lardan cektigim... :LOL:

Bu sapa Ebayde takla attirsam.... O ara Warmothtan inlaysiz maple-maple bir klavye siparis etsem...bu sapi sattigim paranin uzerine biraz katip otekini alsam.... :roll:

Aklimi celmeyin ulen :mrgreen:

Ben gidip gitari calip 'vintage' yapiyim en iyisi :D
 
Buna Usacustomguitars dan bir tane MUZ biçimli tamamen maple sap yaptırıyorsun birde siyah-beyaz-kırmızı boya alıp eczaneden tedarik ettiğin beyaz bantlar ile maskeleyip bir güzel boyuyorsun 8O :twisted: :LOL:(Dediğim renk boyaları alana tayt promosyon olarak geliyormuş...)
 
2002 yılı içerisinde yapmaya çalıştığım tamamı CEVİZ den adını da BLACKSNAKE olarak verdiğim kendi denemem halen faal tek tük problemleri olsada bana yetiyor... Cep ten çektiğim fotoğraf bu kadar olur.
gitar4.JPG
 
Geri
Üst