Gitarını Göster Ey Turkrockcılar

Çok teşekkür ederim övgüleriniz için, ilginizi çektiyse yapım metodunu anlatabilirim...

Türkiye'de çok az kişinin sahip olduğu limited edition bir gitar, RG-LTD08. İnsanlar bu gitarı almaya çekiniyorlar, sebepleri onları haklıda gösterebilir, fakat bence çok yanlış. Gitarın Endonezya yapımı olması, ıhlamur gövdesi gibi bazı sebepler tercih sebebi olmasını engelliyor. Almayı düşünenler kesinlikle çekinmesin, bir deneyin, sonra zaten almak isteyeceksiniz.

Manyetik SeymourDuncan Blackout (Aktif, bildiğim kadarıyla Alexi Lahio ve Mick Thomson'da bunu kullanıyor.) Türkiye'de henüz satışa sunulmadı diye biliyorum. yurt dışından getirtmek dışından getirtmek dışında bu manyetiğe sahip olmanın tek yolu bu gitarı satın almak gibi görünüyor (aslen bende sadece manyetiğin neler yapabileceğini görmek için aldım. Malum kuvvetli referansları var...) Dediğim gibi gitar ıhlamur gövdeye sahip, bildiğiniz gibi pek iyi bir metal gövdesi olmasada, çıkış gücü ve sertliği inanılmaz yüksek olan, Emg 81 ile karşılaştırıp daha iyi olduğunu gördüğüm Blackout gövdenin açıklarını yamarcasına kapatıyor (hemde nasıl yamamak).

O "Killswitch" isminde birşey, Ibanez'in ilk kez kullandığı bir sistem. Manyetiklere giden gücü kesip performans esnasında volume kısma derdinden kurtarıyor bizleri. Çok işime yarıyor doğrusu.

Merak ettiğiniz şeyler varsa gitar, yaptığım uygulama hakkında çekinmeden sorabilirsiniz. İnsanlar gitarı müziği sevdikleri için alıyorlar (en azından ben buna inanmak istiyorum, sırf gösteriş için alanlarda var, kı-nı-yo-rum), eğer yardımım gitarınızı daha çok sevmenize yarayacaksa yardımcı olmaktan asla çekinmem =).
 
A3 büyüklüğünde Stickerlar var :D . Üzerine iç içe geçmiş on adet halka çizdim, rakamlandırdım öncelikle (1-2-3 vs.). Gitar zaten siyah olduğu için tek rakamlı halkalar işime yaradı sadece. O halkaları da Manyetik, köprü, volume podu ve switch'e uyacak şekilde şekillendirdim.

Yanlız çok fazla ölçüm yapmalısınız ki, her halkanın arası eşit olsun, halkaları yapıştırmadan en az üç kez ölçüm yapmama rağmen eşit olmayan aralıklar var, fakat yeterince yaklaşılmadıkça anlaşılmıyor =).

Bazı yerlerde kesinlikle iki halkayı birleştirmek gerekiyor. Çünkü gitarın gövde yapısı dümdüz değil, halkalara uymayan kenarlarda da kesici bir aletle müdahale etmek gerekiyor, direk gitarın kenarına kıvırmaya içim el vermedi açıkcası, "gitarı çizerim ben keserken" diyorsanız, kıvırın gitsin =).

Son olarak üzerindeki malzemeyi, iki parça halinde yapıştırdım. Malzemede A3 büyüklüğünde buzlu cam efektine sahip fakat parlak birşey =). Çift parça yerleştirilmezse manyetik ve köprü gibi kısımların denk getirilmesi güçleşiyor (denedim ordan biliyorum =) Bu arada üstteki malzeme çok feci biçimde parmak izi topluyor, uygulamadan önce bolca yaydığınız parmak izlerinizi silmek zorundasınız gitardan :D .

Görüldüğü gibi çok dikkat isteyen (düzgün olsun istiyorsanız) fakat aşırı basit bir işlem =).
 
Bu da benim sıradan olan Cort X-2 gitarımın modifikasyon sonrası hali.


n66063989069110656991ca6.jpg
 
Hocam hakikaten basit bir fikirle çok güzel bir görünüm yakalamışsın.

Üzerindeki Pickguard zannedersem? Bu arada EMG81'de ben buradayım demiş resmen modifikasyondan sonra =).

Ayrıca Cort X-2 hiçte sıradan değildir, lanetlerim sıradan diyeni =) . İlk gitarımdır çok sevdim çok saydım ama sonunda satmam gerekti maddi sıkışıklıktan ötürü =/ç

Bu arada tek manyetiğe indirip killswitch kullanman çok iyi olmuş, doldurttun mu sonradan sap manyetiğinin olduğu kısmı? Yoksa direk pickguardı koyup gizledin mi? (ben olsam ikincisini yapardım =)
 
Yorum ve beğenin için sağol.
Şöyleki yazdıklarınla gitarın şu hali arasında farklılıklar mevcut.
Öncelikle pickguard sadece yapışkanlı kağıttan ibaret. Manyetik EMG 85. Midleri yüksek cayır cayır tonlar veriyor. Gitarın kendi switch'i on/off şeklinde görev yapıyor denebilir. Çalmadığım anlarda volume potu yerine onu kullanıyorum. Ayrıca çalma esnasında sesin kesik kesik gelmesi gibi atraksiyonlarda yapılabilmesi çok hoşuma gidiyor. O yüzden onu iptal etmedim.

İki pot arasındaki switchin ise bambaşka bir özelliği var. İkinci manyetiğin boşluğunun içinde üç adet led var ve o switch ile birlikte ledler aktif hale geliyor ve de boşluk kısmında adım ve soyadımın yazdığı bir yazı çıkıyor. Sadece bana ait bir gitar oldu yani.

Manyetik değişimi sırasında o gitara o manyetik olmaz türünden birtakım tepkiler aldım fakat denemekten vazgeçmedim. Şimdi ise elimden bırakamıyorum gitarı.

Üzerindeki led ile ilgili bu resim size bilgi verecektir.

n66063989074066334501gm2.jpg
 
Ahahah gerçekten çok güzel yahu =) İsim soyisim ha? Çok orjinal hakikaten, üstüne akıttığın her damla tere değmiş gitarın, tebrik ederim.

Bu arada amma yanlış tahmin yapmışım =). Yanlız köprüde EMG85 çok çılgın fikir, kötü sonuç vermediğine sevindim şahsen.
 
arkadaslar modifiyeler gercekten guzel olmuş kutlarım. Bir soru sorcam benim gitarımda inlay yok acaba ben kendim inlay yapabilirmiyim yapabilirsem neyle ve nasıl yapabilirim. anlatırsanız cok sevinirim.
 
inlayi reklamcılardan alıcağın stickerlarla yapabilirsin kesip kesip çokta güzel ve uzun ömürlü oluyo.. hatta reflektörlü bulursan karanlıkta sahnede filan ışık wurdukça ışıl ışıl yanarsın =D
 
Geri
Üst